Colectiile DeAgostini pentru copii

Dintre colecţiile pe care am reuşit cât de cât să le avem în totalitate ocupă un loc bine-meritat în bibliotecă enciclopedia Disney, de la DeAgostini, pe care am alcătuit-o acum ceva vreme doar la dorinţa lui Andrei. Le-a văzut prima dată la grădiniţa, la colegi, şi m-a tocat mărunt să le cumpărăm şi noi. Învăţase deja să citească, şi i-am făcut pe plac, mai ales că era totuşi vorba de cărţi, nu de jucării. Apoi le-am răsfoit şi eu, şi mi-au plăcut foarte mult, atât pentru ilustraţii, dar şi pentru explicaţiile scurte şi la obiect, special destinate copiilor, pe care cuprindea.

Este singura colecţie de care ne-am apucat şi ne-am ţinut, o avem aproape toată. Nu ştiu cum a fost perceput DeAgostini în România, însă eu am avut contact cu ei acum mai bine de 15 ani, când tot ceea ce aveam nevoie în biblioteca facultăţii găseam în enciclopediile lor, şi nu erau materiale pentru copii. În momentul în care au apărut pe piaţă, am păstrat acel sentiment de "seriozitate şi calitate" pe care îl aveam de mulţi ani.

DeAgostini - Bani pe mapamond

Sunt mult mai multe colecţiile pe care ei le propun pentru copii. De curând a apărut Bani de pe mapamond, Andrei a făcut cumva şi a vrăjit un adult să-i cumpere primul număr, şi acum se laudă cu "banii lui reali". Visează de ceva ani că atunci când va fi mare se va face "Călător". Ne-a şi explicat, va lua la rând ţările de pe fiecare continent… iar acum are şi argumentul, cum să ştie el banii din toate ţările dacă nu îi iau colecţia? Moneda este din Italia, bacnota din Venezuela. Ambele au suport de protecţie. Colecţia ajută copiii să descopere istoria, principalele caracteristici şi valoarea monedelor de pe întreg mapamondul. Începând cu numărul 7 vor fi disponibile şi separatoarele pentru organizarea colecţiei, precum şi sfaturi pentru aranjarea acesteia. Să vedem, poate cedez până la urmă şi ne abonăm pe site, măcar aşa scap de stresul de a păzi chioşcul de ziare.

Foarte mult a plâns după Cristale si pietre , dar cum nu am nimic de-a face cu medicina naturistă, şi nici înclinaţii geologice nu prea am, am zis pas. Abia uitase de vechea colecţie cu Comorile pamantului, de care am scăpat cu o vizită la muzeul de geologie, unde am admirat atâtea pietre că le-a ajuns.

deagostini-9

Am încercat marea cu degetul la Masini de legenda, aici adulţii au fost mai rău decât copiii, nostalgia fiind mai putenică decât orice altceva. Prima Dacie o avem şi noi, bănuiesc ca toată lumea, dar Andrei a băgat-o urgent în circuitul auto din lada cu jucării.

DeAgostini - Insecte adevarate

Insecte reale au colecţionat-o la grădi, unde aveau amenajată o mini-bibliotecă. Aveau acolo de toate, numai bune de răsfoit, dar şi spaţiu să depoziteze toate insectele. Avem doar scorpionul din colecţie, căci Iris a decis că are nevoie de el să-şi înţeleagă mai bine "zodia". Dar le-am admirat de fiecare dată pe toate, insecte reale, arahnide şi alte artropode de pe cinci continente. Sun încastrate în răşină sintetică transparentă, şi pot fi studiate din toate unghiurile.

Cea mai amuzană mi s-a părut Să gătim cu Tom şi Jerry. Inutil să spun că ai mei pitici vor farfuriile mai mult decât orice. Colecţia include reţete delicioase şi secrete ale unor bucătari profesionişti, iar cadou, pe parcursul întregii colecţii va fi un set de masă de porţelan pentru patru persoane decorat cu imaginile bine-cunoscute ale lui Tom şi Jerry. Mă tentează, deşi personal am două mari probleme. Prima, talentul meu în bucătărie, mai ales "pe bază de reţetă", este 0. Iar reţetele cu imagini mă deprimă, niciodată nu îmi ies "aşa". Am renunţat demult la încercări, bucătăria este pentru mine camera de tortură… Încă e în stand-by, Iris mă anunţă mereu când mai apare câte una, şi probabil luat setul la pachet, măcar pentru două persoane, este o soluţie.

Sunt faine toate, dar din păcate la mine spaţiul limitat a tăiat enorm de multe de pe listă. În schimb pentru colţul de lectură, sau cel de ştiinţă din şcoli şi grădiniţe, colecţiile propuse de DeAgostini sunt materiale binevenite. Mă gândesc mai ales la cele de anatomie, ori enciclopediile şi atlasele. Nu ştiu dacă există o ofertă pentru achiziţii complete, dar ar fi interesante.

Detalii despre fiecare colecţie sunt disponibile pe site-ul oficial, www.deagostini.ro , refăcut de curând în limba română. Dacă doriţi, vă puteţi abona online, există şi această variantă, ori puteţi adresa întrebări referitoare la colecţii.

Alte colecţii disponibile:

Voi ce aveţi? Şi care vă plac cel mai mult şi de ce?

 

Cristina H.
Posted in De-ale casei, Publicitate and tagged , , , , .

12 Comments

  1. Si Luca are o maaare parte din Enciclopedia Disney, vreo 3 masinute de colectie Dacia, Aro si Skoda( dar sincer erau … doar de colectie, pt. ca niciuna nu a scapat intreaga!!), cateva numere din Corpul uman (parca prea muuulte reviste de … colectionat!!), primele numere din Banii de pe mapamond. Cred ca singurul dezavantaj … e pretul mare si nr. mare de aparitii!! Ne pierdem pe drum!!!

    • Nici dacia noastra, dupa cum se vede, nu mai are oglinzi. as fi fotografiat-o altfel, dar cauciucurile nu erau :), m-a anuntat fi-miu cu nonsalanta ca le-a pus la un Peugeot, pe care nu l-am gasit azi prin lada…

  2. Colectia Tom si Jerry nu merita banii, este aberant sa le vanda cu 25 de lei farfuria, gasesti seturi cu Tom si Jerry mult mai ieftine. Nici nu prea s-au vandut, din ce am observat. In rest n-am colectionat nimic, am doar cateva dintre enciclopediile Disney, deocamdata stau in biblioteca. Insa imi amintesc reclamele de pe posturile italiene, de acum vreo 15 ani si cum salivam la ele, si acum rememorez finalul fiecarei reclame cand ma intrebam cum o fi sa fie DeAgostini si la noi. Cam tarziu, dar au ajuns. Niste bani adevarati pentru Andrei am eu daca ii vrea, niste subdiviziuni ale lirei, ale euro si un cent de dolar, cred.

    • euro si dolar are, lire probabil sau ceva mai vechi nu ar zice nu.
      la tom & J de-asta stam si noi pe ganduri, mai ales ca eu n-am ce face cu cartea, ar fi numai moftul copiilor.

      enciclopedia disney ne-a placut enorm, e si acum favorita noastra.

  3. Noi am cumparat toata colectia Enciclopedia Disney pentru copii si Lumea Aviatiei pentru adulti. Si aproape ca uitam de colectia Disney Magic English, pe care copiii mei au adorat-o!

  4. Gabriel e pasionat de insecte asa ca avem colectia de insecte reale.
    Dar mai avem si cateva din numerele din colectia de cristale si pietre.

  5. La mine la gradi au fost prezentate toate insectele; imediat cum apareau erau aduse de copii si cercetate cu de-amanuntul. Ne-au placut mult!

  6. cred ca cele mai interesante sunt enciclopediile,pe astea le colectionez si eu 😀
    e drept ca de la o vreme am innebunit si cumpar enciclopedii,atlase de parca nu vor mai fi pe piata cand vor creste copiii :)))
    colectia de bani nu as fi luat-o daca nu ma batea Daria la cap, e ok totusi pentru cei carora le place;cand eram mica aveam o colectia destul de mare de bani vechi;inca o mai am,dar cred ca sunt prea mici ca sa le dau pe mana…desi se joaca ei cu bani la magazinul de jucarie, nu-si dau seama cu adevarat de valoarea lor
    incepusem si noi cu insectele pana s-au plictisit de ele 😀
    Dacia am cumparat-o si Andrei a demontata-o definitiv si iremediabil asa ca prefer masini mai ieftine daca tot e pus pe desfacut

    • toni, asa si noi cu dacia, daca tot ii place sa simuleze accidente si cascadorii de pe platforme, le prefer pe cele de 8 lei.

  7. Avem si noi cateva colectii, dar incomplete, din pacate. Noi locuim la tara, nu departe de oras, dar ne este mai greu sa le cumparam la timp.
    Avem colectia ATLAS si CORPUL MEU (o alta colectie decat ce ati prezentat aici, dar tot de la DeAgostini) si ART Gallery – dar nu toate numerele.
    Acum avem abonament prin posta la Cursul de pictura, foarte interesant, de altfel.
    Am, dori sa stim la fiecare colectie cate numere sunt, ca sa putem achizitiona , daca se poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente