Scoubidou, sau fire de impletit

Fire-Plastic-Impletit

La categoria fire de împletit am eu un pitic de când eram mică. Nu am înţeles atunci şi pace cum se fac brelocurile acelea cu 4, 6 şau mai multe feţe. Aveam o ciudă nebună pe un amic, căci mama lui lucra la poştă şi îl aproviziona cu sârmuliţele alea subţiri şi colorate, el ne arăta mereu produsele finite, dar nu aveam materie primă să-mi prind degetele. Aşa că a rămas pe lista celor plăcute şi neîncercate… Asta până mai deunăzi, când am dar iama prin magazinul Dacomag, pentru ceva provizii. ştiam de astă vară că au adus o sumedenie de lucruri noi, aşa că acum am zis că e momentul să încerc. Mi-am luat fire de împletit, din plastic. O vagă idee ce-ar trebui să fac cu ele tot aveam, dar de la sârmuliţele colorate până acum s-a inventat google şi youtube. Am dat repede search după "scoubidou" şi am găsit tutoriale să împletesc până îmbătrânesc.

Normal că nu am început cu cel simplu, din 4 fire, ca tot românul care se dă viteaz din prima, am început unul curcubeu. A ieşit el ceva mai stângaci, neuniform pe ici-colo… dar copiilor le-a plăcut la nebunie! Aşa că am primit urgent comandă să mai fac. Am făcut două din 4 fire pentru ghiozdănelele lor, apoi unul tricolor din 6 pentru penarul Irisucăi. şi au ei grijă să-mi amintească de punga cu fire, mai sunt mami, nu le-ai terminat!!! Le-am explicat cum se fac, acum să facă singuri, eu mi-am rezolvat piticul :). Iris abia asteaptă să scape de gips şi să încerce.

Scoubidou breloc impletit

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , .

3 Comments

  1. Sunt super aceste fire de impletit.Noi am facut la gradi cu copiii bratari ale prieteniei.Fiecare copil a impletit doua bratarele;una pt ei si una pt cel mai bun prieten.Au fost incantati de rezultat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente