Pictura cu si pe gips

Am început cu emoţie încă odată clasa I, alături de Irisuca. Am început să facem primele liniuţe… şi… ne-am oprit, din păcate. De ce? Pentru că Iris are mâna dreaptă în gips. N-am să înţeleg niciodată cum unii copii pot fi atât de suciţi, ca să nu le spun altfel, să se trezească din senin să îmbrâncească şi să lovească.

La locul de joacă un copil – nu ştim care, căci era întuneric – a împins-o de pe băncuţă pe Iris. O fi lucrând mama lui la primărie, şi fii-mea îi ocupa abuziv locul. Cum a căzut de a reuşit să-şi fisureze osul… nu mai contează. O glumă proastă, urmată de o lună de gips. Iris tot aşteaptă ca „acel copil”, probabil un Vlad, aşa i-au spus prietenii, să vină măcar să-şi ceară scuze pentru suferinţa pe care i-a provocat-o. Seara la spital nu era deloc distractiv, şcoala abia începuse, şi erau o mulţime de copii… cea mai mare parte victime ale unor astfel de glume proaste. Am reţinut un băieţel, cu degetul rupt, pentru că un coleg a dat noroc cu el şi a considerat interesant să îi dea degetul peste cap. Erau o mulţime cu piedici puse pe hol, picioare sucite, oase rupte… şi părinţi, la fel ca mine, obosiţi, veniţi de la muncă, şi treziţi la urgenţă la 10 seara…

Deja ne-am plictisit de gips. Îmi povesteşte disperată că nu mai rezistă la şcoală, nu fac nimic!. Îi explic că e important măcar să asculte. Dar se ambiţionează să deseneze cu stânga, într-o zi mi-a spus chiar că vrea să facă şi liniuţele! La matematică se descurcă cu făcut mulţimi. Dar numără cu disperare fiecare zi până pe 20. şi s-a plictisit într-atât că săptămâna trecuta a decis să-şi facă tema la concurs. Cu degeţelele care ies din gips a ţinut pensula, cu cealaltă frunzele, şi a reuşit să facă ştampilele!

Frunze de toamna. Pictura cu stampile

Frunze de toamna. Pictura cu stampile

PS: si pictura pe gips.

 

Cristina H.
Posted in Cu si despre nazdravanii mei.

10 Comments

  1. Imi pare rau de accident. Si eu ma tem in fiecare zi cand il las la scoala, mai ales dupa ce mi-a povestit ca un baietel – tot Vlad il cheama, ce coincidenta – a imbrancit-o pe prietena lui pe scari.
    Cand eram in clasa a doua, aveam un coleg care isi rupsese si el o mana si venea la scoala asa, de ii spuneau copii „Cutu schiop”. Iar doamna noastra – pe atunci „tovarasa” – il pusese sa deseneze cate o steluta / cruciulita pentru fiecare lucru pe care nu-l putea face, iar seara trebuia sa isi puna cate o dorinta pentru fiecare din stelutele desenate.
    Va dorim sanatate multa.

    • Multumim!
      Noi a patit-o in parc, la joaca… desi nici la scoala nu mi-e rusine, azi mi-a spus ca a imbrancit-o o colega pe scari… cu tot cu gips…

  2. Imi pare rau de ea… 🙁 Eu n-am avut experiente (inca)…sunt in a 5-a si chiar azi am avut o problema de genu`.Colegul meu vroia sa iasa din clasa,si pe hol erau zapaciti care alergau,si colegul meu l-a lovit pe unul cu usa…si victima a inceput sa-i traga palme ca ,,de ce l-a lovit?”. In ziua de azi,nu mai poti sa fi sigur daca copilul nu pica pe scari sau ca nu-i da cineva o palma…

    • Vaii…chiar nu stiu,degeaba le zici sa nu mai faca deoarece le intra pe o ureche si le iese pe cealalta. Am citit pe un site ca in scoli se organizeaza un program in care te invata cum sa te autoprotejezi.Noua,in clasele 1-4,ne zicea invatatoarea sa avem grija,sa ne dam la o parte etc. ,dar nu vad cum unei fetite ar putea sa-i zica ,,uita-te non stop la picioare sa nu-ti puna piedica”.De obicei,eu eram atenta,si incercam sa evit cat pot colegii care credeam ca sunt in stare de asa ceva si copiii mai mari. 😉
      In clasele mai mari va fi mult mai bine.Se maturizeaza si colegii si intrii deja in randul ,,copiiilor mari” 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente