Joi seara, la cinema

Joi seara am plecat cu Iris şi Andrei la cinema… iniţial erau încântaţi, mai ales că nu înţeleseseră prea bine ce filme vom vedea :). Iris avea deja impresia că s-a lansat Amurg, şi îi fac o surpriză, Andrei voia la Neînfricata, şi mi-a luat ceva să le explic că vom vedea trei filme pentru copii. Am omis s&#259 menţionez "educaţionale", nu de alta, dar ar fi sc&#259zut drastic entuziasmul.

Am ajuns chiar înainte de premiere. Iris a fost mult mai încântată decât Andrei, ei i-au placut toate trei. Andrei a reacţionat un pic la cel cu ferma, cu diviziunea muncii, şi a reuşit să-l pună pe gânduri cel cu micile vedete la castel, care şi mie mi-a plăcut în mod deosebit. Pe scurt, o fetiţă neascultătoare şi care se poartă urât cu ceilalţi copii rămâne singură şi nu se mai joacă nimeni cu ea. Dar modul în care este transmis mesajul se pare că îl face să ajungă exact acolo unde trebuie.

Dar iată ce s-a întâmplat aseară, în varianta organizatorilor. Noi am fost doar spectatori.

Micii Olimpici ai Cinematografiei pentru copii, din nou pe covorul roşu

Aşa cum la sport sau la matematică ţara noastră pregăteşte copii olimpici, iată că şi în domeniul filmelor pentru copii se poate atinge performanţa. După două prezenţe remarcabile la Festivalul de Film de la Cannes, joi,  11 octombrie 2012, Şcoala de Film şi Televiziune pentru Copii Micile Vedete a lansat cele mai recente 3 filme educative pentru copii, Aventurile Micilor Vedete la Castel, Micile Vedete la ferma Cocoşu Roşu şi Micile Vedete în grădina bunicului, la Cinematograful Movieplex, din Plaza România.

Aceste scurt metraje fac parte dintr-un proiect cinematografic mai amplu, dedicat copiilor, numit Aventurile Micilor Vedete, care numără deja 11 filme de succes, realizate în doar doi ani. Şcoala Micile Vedete, www.micilevedete.ro, are deja realizari notabile, dintre care putem menţiona cele două selecţionări la Festivalul de Film de la Cannes: cu filmul Micile Vedete la şcoală, în 2011, si Micile Vedete la ţară, în 2012. Filmele realizate de Micile Vedete au participat si la numeroase alte festivaluri internaţionale, dintre care menţionăm prezenţa la Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Cinekid – din Olanda, în 2011 şi 2012 şi Lucas – din Germania.

Ariana Pendiuc, tânăra regizoare a filmelor ne introduce în poveste: &ldquoşCopiii pregătiţi de noi au ajuns deja la un nivel excepţional, de aceea şi scenariile filmelor sunt din ce în ce mai complicate, iar filmările au avut loc chiar în decorurile de la Castel Film. În primul film ce a fost lansat în cadrul acestei Premiere, telespectatorii au făcut cunoştinţă cu Micile Vedete ce pornesc în aventura vieţii lor, din care nu lipsesc comorile adevărate sau fantomele. Cei mici întâlnesc pentru prima oară în viaţă un castel adevarat, exact aşa cum au citit doar în poveşti. În cel de-al doilea film, Micile Vedete sunt gazdele noastre la ferma Cocoşu Roşu, un loc fascinant, unde învaţă cum se cresc şi îngrijesc animalele şi cum se cultivă legumele&rdquoş

Ema Pendiuc, sora Arianei si producătoarea filmelor continuă dezvaluirile: &ldquoşChiar dacă aceste trei scurt metraje sunt filme de aventuri, foarte captivante pentru copii, nu ne-am abătut de la regulă şi am strecurat teme educative. Fără a fi filme didactice, ele educă, evitând senzaţia neplacută de lecţie. Bunăoară, în filmul Micile Vedete în grădina bunicului, copiii au ocazia să descopere cum se cresc bio fructele şi legumele pe care le savurează în fiecare zi. &rdquoş

Evenimentul la care au participat peste 450 de invitaţi a fost susţinut de Partenerul Principal Castel Film, de Partenerii Educaţionali Primăria Sectorului 1 – Centrul Cultural Metropolitan şi Ferma Cocoşu Roşu, de Partenerii Strategici Cinematograful Movieplex şi Plaza România,
de Partenerii Tymbark, Aquila, Editura Litera, Perenna, Bookland, Zuzi Party, Micul Studio, Editura Girasol, Editura Minerva, Editura Aramis, Editura Prut şi Partenerii Media Itsy Bitsy, Draga mea pentru copii, Superbebe, VIP, Doxi, Ziarul Ring, Observator Cultural, România Liberă,  Micutultau.ro, Copilul.ro, Talente de nazdravani, Clopotel.ro.

Şcoala de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete (www.micilevedete.ro) este un proiect educativ unic în România, care  se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, care vor să se dezvolte armonios, să înveţe jucându-se, să îşi învingă emoţiile excesive, să îşi cultive creativitatea alături de specialişti din lumea filmului şi a televiziunii, să îşi dezvolte vocabularul şi să îşi însuşească o dicţie de invidiat, beneficiind, în acelaşi timp, de şansa de a se face cunoscuţi încă de la vârste foarte fragede. Copiii studiază trei discipline: Interpretare, Tehnică de filmare şi Dicţie. Pentru buna desfăşurare a cursurilor, copiii au la dispoziţie aparatură profesională, un sistem de talent management, plan individual de dezvoltare. De asemenea, aceştia efectuează vizite la studiourile de film Castel Film sau MediaPro şi au rolurile principale în filmele de scurt metraj realizate de o echipă profesionistă, bazate pe un scenariu scris special pentru personalitatea fiecărui copil.

Jucând în filmele educative ale seriei Aventurile Micilor Vedete, copiii au şansa de a fi văzuţi de producători, cum i s-a întâmplat Iuliei Lupaşcu, mica vedetă care, la doar nouă ani, a jucat rolul principal, alături de Maia Morgenstern, în lungmetrajul regizat de Doru Niţescu, Carmen. Ea nu este singura Mică Vedetă care şi-a început deja cariera, participând şi la alte proiecte cinematografice în afară de seriile de filme produse de Şcoala Micile Vedete. Alexia Stănescu şi Tudor Roşu sunt alte doua Mici Vedete care au jucat în partea a doua a filmului HoHoHo, alături de Andreea Marin Bănică, iar majoritatea copiilor care participă la cursurile şcolii joacă in reclamele de la TV.
***
Şcoala de Film şi Televiziune pentru Copii "Micile Vedete"
www.micilevedete.ro

Contact: Departamentul de PR,
Email: pr@scoalamicilevedete.ro ,
Tel: 0726.027.344

Ema Pendiuc,
Director Şcoala Micile Vedete,
Email: scoala.micilevedete@yahoo.com ,
Tel: 0724 176 142

Cristina H.
Posted in De-ale casei and tagged .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente