Aventura prin copaci

Lunile de vară au avut pentru copii un regim special, aproape că nu mai rezistau în programul „vacanţă la bunici”. I-am adus acasă şi mi-am propus ca ultima zi de vacanţă să aibă parte de un tratament aparte, şi să le fac o surpriză de neuitat. Aşa că, deşi a fost cumplit de dificil, i-am pus în maşină şi am plecat spre Braşov fără să suflu un cuvinţel despre ceea ce urma să se întâmple.

Cum trebuia să fim la 10 acolo, să intrăm printre primii în parc (nu de alta, dar duminica după-amiază nu e nicio plăcere cu maşina pe Valea Prahovei), am ales să dormim o noapte la Buşteni, ocazie cu care i-am dus la Urlătoarea (dar despre aceasta voi povesti separat). Cert e că duminică dimineaţă, chiar la deschidere, parcam în faţa parcului. Aproape că nu-mi mai încăpeam în piele privindu-le feţele când şi-au dat seama ce urmează!! Andrei sorbea din ochi frânghiile, cablurile şi scările, şi cu greu i-am potolit să intrăm.

Norocul meu că Iris e înaltă pentru vârsta ei, şi a trecut uşor ca de 8 ani. Am putut astfel să o luăm cu noi pe trasee. Cu ea am făcut doar traseele galbene, iar Andrei a intrat şi pe cel verde de nivel mai uşor. În schimb tiroliana de peste lac a fost cireaşa de pe tort, dacă am fi putut să stăm doar acolo…

Iris s-a descurcat minunat. A fost un pic mai greu la început, cu mănuşile, să-şi prindă singură siguranţele, dar după 3-4 jocuri printre copaci s-a rezolvat. Andrei ne lăsa cu greu să vedem cât de bucuros era. El era înaintea noastră pe traseu, şi se abţinea cu greu să nu o ia prea repede în faţă.

Cele trei ore s-au scurs repede, dar nu cred că am fi rezistat mai mult. Eram terminaţi de oboseală, noroc că am ajuns de dimineaţă şi am prins o casetă la start, aveam apa încuiată şi de câte ori reveneam să schimbăm traseul mai goleam câteva sticluţe.

Copiii mai mici intrau pe traseul mov, cel la care siguranţa se prinde la start şi nu se desface până la finish. Merg fără însoţitor, dar e mai puţin spectaculos decât celelalte. Plus că nu ai voie la tiroliana de peste lac. Dacă nu aveţi idei de vacanţă, şi adrenalina nu vă dă dureri de cap, încercaţi. Copiii sigur nu vor regreta!


Edit septembrie 2014:
Numarul traseelor a crescut, sunt 4 mov, pentru cei mici, trei verzi, trei galbene.

Cristina H.
Posted in Cu si despre nazdravanii mei, Nostalgii de vacanta and tagged , , , .

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente