Sambata la Kretzulescu, cu Cepelica

O dimineaţă superbă de toamnă, mai ales pentru o plimbare de prânz sâmbăta cu copiii. Ne-am îmbrăcat toţi trei şi am plecat pe terasă la Kretzulescu să îl întâmpinăm pe Cepelică, băiatul ceapă, readus în librării după mai bine de jumătate de veac de Editura Humanitas. Voi dedica lucrării un alt articol, căci suntem cu lectura abia la jumătate. Acum, doar pe scurt, despre ceea ce s-a întâmplat azi pe terasă:

În primul rând, foarte mulţi copii, dar şi părinţi şi bunici. Ioana Nicolae şi Iustina Croitoru s-au adresat mai mult părinţilor, cei care îl cunosc pe Cepelică (Cipollino) de când erau mici. A fost rolul lu Marian Râlea să să adreseze copiilor şi să se joace cu ei. Mi-l amintesc şi mi-l voi aminti întotdeauna ca „Magicianul”, orice alt rol va avea, şi am fost uimită să văd că şi după atâţia ani îmi generează aceleaşi sentimente si reacţii. A îmbinat lectura cu un joc de improvizare a personajelor, din legume, şi toate pe fundalul activităţii de desen. Copiii au avut la dispoziţie creioane colorate Koh-I-Nor pentru a desena personajele din carte. Toţi copiii au primit în timpul activităţii un cadou cu creioane cerate şi un stilou. Păcat că terasa nu are o formă mai primitoare pentru activităţile cu copii, căci entuziasmul şi nerăbdarea au cam dat peste cap organizarea şi programul.

La final, micii artisti au fost premiaţi cu produse Avon pentru copii.

Revenind la Cipollino, dacă nu aveţi cartea în bibliotecă, o puteţi comanda online,  la Editura Humanitas [aici], sau în librăriile online: LibrisElefanteMAG.

 

3

dsc_0059

Cristina H.
Posted in De-ale casei and tagged , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente