Rasfat de mamica

Acum vreo două săptămâni am ascultat-o pe Gabriela Ralea vorbind despre una din cărţile de parenting din colecţia editurii Humanitas, şi din prezentarea ei am reţinut o frază care mi-a plăcut enorm: există viaţă dincolo de copil. E drept că n-aş ezita nicio clipă să fac orice sacrificiu pentru copiii mei, dacă viaţa le-ar fi în pericol, dar uneori limita între sacrificiu şi sacrificare este foarte sensibilă.

Pe aici pe undeva cred că sunt şi momentele de răsfăţ pentru mămici, pentru care de multe ori ne simţim vinovate. Cum să laşi copilul cu altcineva, şi să te duci la masaj… sau la un film cu prietenele?! Cred că e simplu… a fi mamă nu e un rol total. Au trecut mai bine de 100 de ani de când femeile au arătat că pot fi şi altceva decât masă negociabilă şi utilă. Ieri Ana – MamicaUrbană.ro, ne-a pregătit o surpriză, în Mall Vitan, la Gett’s. Dincolo de prezentările de produse, sfaturile primite (despre care a povestit deja Ana aici), ţin să spun că distracţia a fost la loc de cinste.

Contrar aşteptărilor, grupul de mămici nu era nici pe departe o adunare de gospodine obosite, ci un grup vesel şi extrem de amuzant. Eu m-am distrat de minune, inclusiv cu lampa de examinare pentru Nioxin, produsul pentru care eram de fapt acolo. Dar răsfăţul a început cu mâinile băieţilor din salon, extrem de amabili şi politicoşi. Să vă spun că unul din paşii tratamentului cu Nioxin este un "masaj special", minute în şir în care nu-ţi mai trebuie nimic 🙂 ? (ah, exceptând ciocolata Nirvana din frigiderul de la intrare…)

Eu mă ştiam cu musca pe căciulă, sunt de mulţi ani coşmarul oricărei coafeze. Ca să o citez pe una din ele, cât timp sta cu mine ar face trei cliente. Ba chiar mi-a recomandat să-mi vopsesc părul, poate mai pică… No, eram curioasă dacă de data aceasta se va văita cineva că nu mai termină cu mine. Nu s-a văitat nimeni, deşi la spălat a durat de două ori mai mult, iar la coafat deja era cam toata lumea gata până am terminat eu… Am petrecut trei ore stând, ceea ce pentru mine e aproape de neconceput. La început îmi tot zbura gândul, aveam în faţa ochilor agenda cu "to do", dar mă bucur că am reuşit în cele din urmă să mi-o scot din cap. şi să fiu "cealaltă eu", nu mama, nu angajatul silitor. Eu cea care se uită în oglindă. Îmi dau seama că acasă de cele mai multe ori "cealaltă eu" e tăiată de pe listă. Nu am timp şi pace de ea, şi are noroc dacă o las o clipă în oglindă. Acum a fost rândul ei să se răsfeţe…

La final nu mi-am pus decât o singură întrebare… când a fost ultima dată când am făcut ceva doar pentru mine? Am numărat câteva luni, şi m-am oprit. Când voi face din nou ceva doar pentru mine? Voi cum răspundeţi?

Cristina H.
Posted in De-ale casei.

4 Comments

  • Ioana, n-am luat aparatul foto… pozele sunt cele facute la salon de fotograful lor, le-am primit si noi.
   Iar acasa nu prea aveam cum sa-mi fac poza singura 🙂

 1. Cristina, …

  Sambata trecuta imi planuisem sa merg singura la frizer. Am pregatit lista de „todo” pt. Frank. Nu fusesem de peste un an de zile. Sambata dimineata nu m-am putut totusi desparti de familie si pana la urma am mers impreuna. O ora s-a ocupat Frank de fetitele noastre (2 ani si 9 luni si respectiv 1 an si o luna). Nu eram inca gata la frizer ca-l vad pe Fe rank complet coplesit. Cea mica plangea si cea mare avea ceva in pantaloni. Suntem la faza de renuntare la pampers. Am revenit repede la ritmul obisnuit de zi cu zi din ultimii 3 ani. Totusi o jumatate de ora am reusit sa citesc cateva articole interesante si sa beau o cafea f. bunaaaa.
  A fost in total o ora de relaxare, o intreupere din ritmul obisnuit. Totusi copiii mi-au lipsit. M-am bucurat sa-i am din nou in preajma mea. Desi a durat doar o ora.

  Eu, sunt inca pe lista de prioritati undeva la coada.

  • S-ar fi descurcat mai bine cu fetele acasa.
   SI nici nu ti-ai fi stricat rasfatul vazand ca nu sunt toate cala carte :D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente