Există pe biroul meu două teancuri de cărţi. Ambele sunt „de lucru”, unele aşteaptă să fie prezentate, altele aşteaptă timp dedicat în mod special. În acest grup era şi „Brăţările prieteniei”, carte primită de la Editura Casa, şi pe care, cu toată tristeţea, am lăsat-o de-o parte. Am făcut exact ceea ce încerc s-o învăţ pe Iris să nu facă, mi-am spus că…. E prea greu, eu nu pot!
Aseară în schimb aflu că fetiţa unor amici, de vreo 14 anişori, doar ce şi-a împletit o astfel de brăţară. Măi să fie, chiar aşa greu mi se pare mie, dar reuşeşte un copil de 14 ani? N-am avut talent nici în copilărie la împletit fire, încă am o ciudă nebună pe colegii care luau de la poştă cablurile acelea de telefoane, subţiri, în toate culorile, şi împleteau brelocuri pentru chei.
Aşa că acum, cu tot elanul meu de amator, am luat cartea şi am citit cu mare, dar mare mare atenţie toate explicaţiile. şi mi-am făcut curaj… fără model, doar să vedem ce iese. Iniţial am pus aţa prea subţire, nu se vedea nimic. Am îndoit-o şi parcă-parcă a început. Primul centimetru de brăţară e foarte stângaci, dar nu se vede în poză :). Irisuca în schimb trepida de fericire când a văzut că mami a învăţat, şi este fericita posesoare a primei mele brăţări.
M-a întrebat cum se numesc. Brăţările prieteniei. Adică eu sunt prietena ta? Sincer? Aş vrea să fiu eu cea mai bună prietenă a ei, cel puţin 50 de ani de-acum înainte.
Modelele cu romburi nu mi-au dat pace toată ziua. M-am apucat de treabă… şi am reușit, un pic mai chinuită, şi o variantă mai colorată.
şi mi-a făcut „listă” cu ce-şi mai doreşte…
Cartea are 32 de pagini, printate pe file grosuţe şi lucioase. Primul capitol – materiale, unelte şi tehnici de lucru, este dedicat explicaţiilor necesare pentru executarea celor patru tipuri de noduri folosite, a modalităţilor de a prelungi firele folosite, sau de a citi legenda tiparelor. Încep apoi modelele… înguste, late, romburi, dungi, triunghiuri, brăţări din piele, ochii mării, brăţări din şnururi satinate, sau cu mărgele, inimioare ori şerpi. Toate modelele sunt însoţite de explicaţii detaliate privind lungimea firelor, materialele necesare şi tiparele folosite.
Dacă pregătiţi bagajul pentru tabără, strecuraţi în el şi această carte, plus câteva bobine colorate de bumbac de la mercerie. S-ar putea să le sugeraţi copiilor o ocupaţie minunată pentru serile de vacanţă.
O vacanţă plină de amintiri şi noi prieteni!
Info preţ: Editura Casa. Librării: BestKids, Elefant, eMAG, bookdepository.com, Libris
- Jurnal de început de școală - 9 septembrie 2024
- Cadouri pentru „doamna” în prima zi de școală - 31 august 2024
- Comunicarea cu părinții la școală – alegerea cea mai bună - 29 august 2024
Niciodata n-am reusit sa impletesc… 🙁 Am facut o data una,dar cu marele ajutor al unei fete mai mari. Totusi,nu stiti ce ata se foloseste? Banuiesc ca trebuie una mai groasa…
P.S.:Pana la urma,am gasit hartie eva (https://talentedenazdravani.eu/blog/2012/06/27/papusi-pentru-degete-din-hartie-eva/) si m-am apucat de facut papusi si fluturasi cu fundite si hainute! Va multumesc pentru ajutor!
Eu ca ata am folosit bobine de bumbac de la mercerie, sunt unele mici, colorate, cam ca mingiile de pingpong, colorate. si ata pusa in doua. se pare ca e suficient asa. cauta si pe youtube tutoriale, sunt o groaza, si ai sa vezi ca nu e greu.
Cu hartia eva sper sa te distrezi. E un material creativ, poti face o multime de lucruri.
https://talentedenazdravani.eu/blog/2011/10/28/ornamente-si-jucarii-din-foi-gumate-editura-casa/
vezi si aici.
Buna! Multumec pentru sabloanele zanelor anotimpuri.
As vrea sa va intreb de colectia Idei creative, de la Editura Casa: aceste carti se pot procura si prin posta? Din ce am vazut pe site par foarte interesante si cu idei din foarte multe domenii.
Cu drag, Steluta
da, se pot comanda si prin posta.
daca urmariti linkurile de la „info pret”, la sfarsitul articolului, gasiti si in libraria editurii, si in librariile online. uneori cele din urma au promotii si puteti lua cartile chiar sub 10 lei.
Stangace,nestangace ti-au iesit doua bratarele frumoase,dar tu stii ce e mai important ,nu?ca le-ai facut cu dragoste…si nu puteau fi primite altfel decat cu dragoste…sa ai spor!
Exact. Faptul ca piticii mei nu le dau jos de la mana si mai cer si altele e recunoasterea de care aveam nevoie.
stiu si eu sa fac de toate modelele