Se pare că, pe măsură ce îmbătrânim, ajungem şi noi, ca părinţii noştri, să nu înţelegem generaţia asta tânără… La fel cum încă mă minunez ce poate fi atât de interesant la invenţia asta comercială numită „Jurnalul unui puşti”. şi, de fiecare dată când nu pricepem, încerc să-mi amintesc cum le dădeam şi eu replica părinţilor… Tu nu ştii nimic! Ok, nu ştiu.
Am povestit aici, acum ceva vreme, cum am interacţionat noi cu Jurnalul unui puşti, cum am vânat ultimul volum la Editura Art, şi cum Andrei aşteaptă cu nerăbdare traducerea următorului volum. A aşteptat cu aceeaşi nerăbdare târgul de carte de luna trecută, spera să găsească deja volumul. Nici n-am intrat bine în târg, căci s-a dus ţintă la standul editurii Art. A fost destul de dezamăgit că nu a găsit ce dorea… în schimb, dăm de altă găselniţă comercială. Jurnalul meu. Le dădusem copiilor de acasa un „voucher” în alb, că îşi pot alege o carte, orice carte, şi eu le-o voi lua. Cu toată împotrivirea mea, Andrei a schimbat voucherul pe Jurnalul meu, deşi editura Art avea un volum nou chiar fain de poveşti, Pulbere de stele, pe care aş fi vrut să-l luăm.
Aşa că am ajuns acasă cu jurnalul, în care copilul s-a apucat să scrie conştiincios. Am promis că nu citesc, şi mă roade curiozitatea… Nu l-am atins decât să fac câteva fotografii, şi am zărit în treacăt câteva notiţe…
Cartea are 138 de pagini de completat, pe sistemul vechiului nostru oracol, de la ce fete îţi plac până la ce mâncare preferi şi ce planuri de viitor ai. Urmează 32 de pagini lucioase, printate color, cu benzi desenate, avându-l ca erou pe Greg. L-am întrebat pe Andrei despre ce sunt benzile desenate. Răspuns: despre prostii (convingător, nu?). La final, 46 de pagini, doar liniate tip dictando, pentru a scrie cursiv propria poveste.
Hai să vă dau câteva din titlurile din prima parte: Alegerile tale pentru o insulă pustie (jocuri, cântece, cărţi, filme), ţi s-a întâmplat vreodată, Test de personalitate, Benzi desenate în lucru (aici trebuie să scrie dialogul personajelor), Ce-o să se întâmple în viitor, Cum vei fi în viitor, Schiţează planul casei de vis, Sfaturi pentru bobocii de anul viitor…. şi distracţia continuă. Mă gândesc foarte serios ca, atunci când îl termină, să îi cumpăr cartea. Pun pariu că m-aş distra pe cinste :).
Acum lăsând gluma la o parte, nu-mi mai pare aşa rău că am cumpărat-o. Cumva îl face să se gândească la cine este şi ce îşi doreşte, să îşi facă un plan şi să nu lase lucrurile la voia întâmplării.
Cartea are copertă cartonată, format 14x20cm.
Info preţ: Libris, Librarie.net, Elefant, eMAG.
- A mai trecut un Întâi Decembrie - 2 decembrie 2024
- Un nai din hârtie pentru litera N - 24 noiembrie 2024
- Jurnal de profesor – clasa pregătitoare - 10 noiembrie 2024
Imi place asa de mult ideea, incat imi vine sa citesc si eu cartile. Si fiica-mea este tare indragostita de „Jurnalul unui pusti”. Parerea mea este ca autorul a fost genial si a stiut cum sa ajunga si la inimile celor mai putin obisnuiti cu lectura.
Eu am reusit sa citesc primul volum. Nu e rau. Andrei le reciteste acum, citez, „mi s-a facut dor”.
Nu neg, ideea e geniala. Sper doar sa nu le lase celor mici impresia ca asta inseamna lectura… carti usoare, cu multe poze.
Si eu m-am temut de asta, dar nu-i nici un pericol.
Am trecut volumul pe lista viitoarelor achizitii de carti. Celelalte 4 au fost pur si simplu devorate.
Ieri am cumparat pt aniversarea unei finute (7 ani, dar trece in cl. a II-a) „Jurnalul meu traznit”. Pana sa mergem la petrecere am rasfoit si noi si ni s-a parut amuzant, chiar traznit :)). Elise a zis ca vrea si ea, dar trebuie sa asteptam pt ca la noi la librarie nu au fost decat 2 exemplare, pe ultimul l-am luat pt finuta. Am rasfoit toate cartile din colectie si mi s-a parut ca domnisoarele sunt dezavantajate :D, erau vreo 4 titluri pt baieti si doar 1 pentru fete. Mi-ar fi placut sa gasesc „Jurnalul meu” varianta pt pustoaice.
jurnalul meu traznit e la editura paralela45. jurnalui unui pusti e altceva… si sunt 5 volume.
jurnalul unei pustoaice l-am rasfoit si eu, dar e pentru fetite un pic mai mari decat ale noastre, mai repede clasa a III-a sau a IVa…
NU ATI DESCOPERIT ,,JURNALUL UNEI PUSTOAICE ? LA LIBRARIA ALEXANDRIA AU APARUT 2 NUMERE!
ba da, le-am descoperit. am vorbit un pic despre ele in articolul despre jurnalul unui pusti.
dar fetita mea este inca prea mica pentru aceste carti, o astept sa mai creasca, apoi le va primi si ea.
tare e cel mai are lucru pe care lam citit ma atras tare si eu nus cu cititu da r ma atras foarte tare eu ma jucam la calculator inainte da acuma mai artas junrnalul unu pusti am 1,2,3,4,5
ma intereseaza
alex,
chiar daca scrii pe „net” e foarte important sa folosesti semnele de punctuatie sa putem intelege ce ai vrut sa comunici… ca sa nu mai spun de cratima, sa eviti repetitiile suparatoare (cauta sinonime!), ori sa-ti corectezi mesajul inainte de a-l trimite!
ar trebui ca mesajul tau sa arate cam asa:
„tare! e cel mai tare lucru pe care l–am citit. m–a atras tare si eu nu–s cu cititu, dar m–a atras foarte tare. eu ma jucam la calculator inainte, dar acum
amai atras jurnalul unui pusti. am 1, 2, 3, 4, 5.ma intereseaza”
nu fain insemnarile unei pustoace
eu maine imi cumpar jurnalul unui pusti – jurnalul meu este foate interesant,un coleg de al meu pe nume Cosmin are jurnalul meu si cele 5 volume din jurnalul unui pusti,eu o sa so criu multe chestii interesante si cand lai terminat sa-l ascunzi bine de tot ca are ca are valoare mare si vei deveni bogat si faimos
In mod sigur nu devii bogat si faimos daca nu inveti sa scrii corect, ai mancat suficiente cratime cat sa nu mai ai nevoie de cina.
Decat sa dai banii pe „jurnale”, mai bine iti cumperi cartile acestea:
ei dar e foarte interesant in februarie imi iau
Nu,acum a aparut a 9 carte jurnalul unui Pusti.
Vol. 8 este ultimul. Si povestea pare sa se incheie definitiv.