Strauss si valsul trandafirilor de mai, Editura Adevarul

StraussStrauss şi valsul trandafirilor de mai mi-a căzut pur şi simplu în mână la târgul de carte. Standul Editurii Adevărul era imposibil de ratat, mai ales că activităţile mele cu Editura Casa m-au tot dus la "C"-uri. Aşadar, am intrat, ca de obicei, să arunc un ochi şi n-am ieşit cu mâna goală. Mi-a atras atenţia colecţia "Poveşti din Pădurea Muzicală". La cât citesc eu presa, habar n-am avut că s-au dat odată cu ziarul, abia când le-am căutat pe net am aflat.

Dintre toate, am ales-o pe cea cu valsul. Mai bine zis a ales Iris, căci doar pe aceasta putea dansa. Balet n-am făcut, aşa că lebedele lui Ceaikovsky au picat de pe listă. Cartea are cd inclus, iar 9 lei nu mi s-a părut mult deloc. Pe site cărţile din colecţie sunt 10 lei.

Aseară am adormit pe muzică. Cd-ul este imprimat impecabil, are în cuprins: Valsul Împăratului, Polca Pizzicato, Marşul Radetzky, Bomboane vieneze, Tren de plăcere, Dunărea albastră, Polca Tritsch-Tratsch. Iar azi am recuperat şi am citit cartea. Povestea spiriduşului Strauss este chiar amuzantă, dar mai mult decât orice mi-au plăcut regulile de comportament în timpul concertului pe care le scria… special pentru iepuraşi – care nu stau locului, veveriţe – care mănâncă în timpul spectacolului, şi pentru pupeze – care vin cu coafuri imense, şi împiedică vizionarea. Inutil să spun că am râs singură, gândindu-mă cum se comportă copiii la teatrul Tăndărică, şi cât de utile ar fi astfel de cărţi, care să-i tragă un pic de urechi… În rest nu vă povestesc ce se întâmplă, vă las să decoperiţi singuri.

Ilustraţia nu este genul meu, dar este plăcută şi expresivă. Pentru acest volum au desenat Adriana Gheorghe şi Sebastian Opriţa.

Strauss

Colecţia "Poveşti din Pădurea Muzicală" cuprinde opt volume, ale căror personaje principale – spiriduşi – sunt cei mai mari compozitori ai lumii: Vivaldi, Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski, Strauss, exceptând volumul Poveste muzicală de Crăciun.

Cărţile le oferă copiilor, într-o manieră accesibilă, informaţii pentru cultura lor generală şi contribuie în acelaşi timp la dezvoltarea gustului pentru muzica clasică.

StraussVivaldiBeethovenBach MozartCeaikovskyChopin Craciun

Biblioteca Năzdrăvanilor

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii and tagged , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente