Decupaj la Clubul Soriceilor, impreuna cu Editura Casa

S-a terminat. Bookfest, nu altceva. Ca niciodată, am fost în târg două zile. Azi am avut la Clubul şoriceilor o activitate de decupaj, organizată de Editura Casa. Ca model am folosit buburuza din numărul 36 al colecţiei Idei Creative.

La început de poveste, avem o bilă neagră de dat gazdelor târgului, care au suprapus activităţile la Clubul şoriceilor. Prima, cercetaşii României, cu două ateliere interesante (origami si noduri), monopolizaseră şi spaţiul nostru, iar când i-am rugat frumos să ne lase să ne pregătim… s-au suparat, pe principiul „ne luăm jucăriile şi plecăm” de tot.
Si cum abia pregătisem mesele de lucru, avem a doua surpriză, cu fetele de la „Telefonul Copilului”, care aveau spaţiul rezervat între 11-14… cum noi la 12 terminam… am făcut un pic de loc… şi ne-am descurcat. Normal nu trebuia să se întâmple aşa…

Ne-am apucat de decupat. Dacă ieri quillingul a fost „greu”, azi decupajul a fost foarte solicitant. ştiam deja că decupajul nu este punctul forte al copiilor de azi; activitatea a mers în schimb destul de bine. Am pregătit materialul pentru a le fi copiilor cât mai uşor cu putinţă. În mod normal, modelele se copiază de pe carte manual, cu hârtie de transfer, se decupează apoi piesele din hârtie colorată potrivită, şi se asamblează. Noi am refăcut modelul, astfel încât toate piesele au fost printate gata colorate şi decorate, pe o coală A4. Copiii au decupat doar şi asamblat piesele.

O piedică la care nu m-am gândit… am avut parte de câteva foarfece pentru stângaci. Dacă ieri, la quilling, trei dintre copii erau stângaci, astăzi nu era niciunul! Iar foarfecele „stângace” ne-au dat ceva bătăi de cap, şi am reuşit să le înlocuim doar parţial pentru a uşura munca copiilor. În schimb am decupat eu cu una, şi mă gândeam cât de greu trebuie să le fie copiilor stângaci să decupeze cu foarfece normale… dacă mie mi s-a părut aproape un chin.

La final am reuşit să avem câteva buburuze finalizate. Unora, din exces de zel, le cam lipseau antenele.
Dacă copiii au învăţat ceva astăzi, atunci acest lucru a fost aplicarea de pansamente buburuzelor rănite. Dacă nu ştiti ce sunt, vă povestesc… când aveţi de decupat ceva, şi foarfeca o ia razna, lipiţi pe spate o bucăţică de hârtie „pansament”, şi încercaţi să decupaţi din nou, corect. Aveţi toate şansele să obţineţi un rezultat satisfăcător.

Ieri am avut emoţii, astăzi pot spune însă că a fost distractiv. Mulţumesc Editurii Casa pentru organizarea atelierelor, doamnei Emese Bokos pentru toate zâmbetele încurajatoare pe care mi le-a oferit, şi magazinului Profiart pentru materialele puse cu amabilitate la dispoziţie. Şi nu în ultimul rând, copiilor care au participat la atelier, şi părinţilor, pentru răbdarea de a-i aştepta!



*La cerere, activitățile se pot desfășura și la domiciliu. Detalii la telefon 0722 955 103

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Evenimente and tagged , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente