Ei bine, nu chiar gaiţe, de data aceasta sunt găini. Mi-a plăcut proiectul la prima vedere, a durat un pic să pregătesc modelele… şi apoi mi-a părut rău că nu le-am confecţionat din hârtie eva, ar fi ieşit mult mai bine.
Proiectul este realizat cu dedicaţie, pentru toate persoanele adulte care ies cu copiii in parc, şi care consideră seminţele de floarea soarelui o mâncare "sănătoasă", şi atât de savuroasă încât trebuie sa uite de regulile de bun simţ. Da… căci a venit vara, şi ce poţi face ore în şir în parc, decât să ronţăi seminţe?! Dar nu asta mă deranjează, ci faptul că băncile sunt înconjurate de mormane de coji, aruncate "cu talent" pe jos. Coşuri de gunoi sunt, dar mâinile nu pot face şi mişcarea laterală să arunce…
Acum locurile de joacă sunt acoperite cu plăci, şi cojile se strâng, şi se strâng… şi se văd… ce greu e să fii civilizat! Dar săptămâna trecută mi s-a întors stomacul pe dos. Căci nesimţirea creşte şi evoluează. Un grup de mame, cu copilaşi de 1-2 ani, s-au instalat comod în interiorul unul vaporaş, punând copiii în centru… şi… ronţăind de zor seminţe, aruncând toate cojile pe jos. Copiii se jucau în mizerie, şi tot aşa urmau să se joace şi ceilalţi, după ce banda de vandali urma să-şi mute locaţia.
De ce ne e atât de greu să păstrăm ceea ce avem!? Cu un minim de bun-simţ?
- A mai trecut un Întâi Decembrie - 2 decembrie 2024
- Un nai din hârtie pentru litera N - 24 noiembrie 2024
- Jurnal de profesor – clasa pregătitoare - 10 noiembrie 2024
Sunt total de acord. Si pe mine ma dezgusta nivelul scazut de bun simt sau chiar lipsa lui al mamelor in mod special, care nu doar ca scuipa cojile de seminte aproape in capul copiilor lor, dar chiar isi sting mucul de tigare pe terenul de joaca, acolo unde proprii lor copiii se joaca si chiar cei mai mici baga in gura nisip, pietre, sau de ce nu… mucuri de tigari.. Ce se intampla cu lumea asta?!
Asta n ar fi nimic, am vayut si mai si…
Pe o banca, inghesuiti, vreo 5 parinti, dintre care un tatic. Vine o fetita, cam de 3 anisori, ca face pipi. Locul de joaca – tip nou, cu dale, nu cu nisip. O pune fix langa banca!!! M-am enervat instant, si fara sa gandesc, i-am zis ca e nesimtit, si ca mai lipseste sa faca si el tot acolo… Mai ca nu mi-am luat-o, ca a sarit imediat ca ars, ca ce ma priveste pe mine, ca ce, am facut eu locul de joaca??
To?i copiii au nevoi… dar pe bune, mai erau 5m pana la o zona cu iarba si arbusti, unde ii putea baga lejer funduletul sa faca pe pamant, daca era chiar atat de urgent.
Si, normal, banca era inconjurata de maldare de coji…
Imi place in parc la Izvor, e un mesaj de genul: Noi amennajam parcul, dar e de datoria ta sa-l pastrezi curat.
Mai avem tare mult pana sa intelegem asta…
Sunt adevaruri greu de spus, avand in vedere ca aceasta se intampla des din partea unor ” doamne”. Totul porneste de la noi. Vrem , dar trebuie sa si facem ceva pentru a crea o lume mai curata , pentru copii nostri. Sunt alaturi in voi si va sustin initiativa. Bravo!
Anca,
Niste doamne foarte amabile m-au servit cu seminte… le-am spus ca nu pot manca seminte in public, dar cred ca am incheiat propozitia prea devreme 🙂
Eu de multe ori ma intreb unde sunt gardienii publici in astfel de momente? De multe ori am sustinut ca daca s-ar infiinta un departament al Politiei Comunitare care sa dea amenzi pentru pastrarea curateniei publice si motivatia sa fie incasarea unui procent din aceste amenzi, lucrurile s-ar imbunatati vizibil. Romanul stie numai de frica, bunul simt a fugit de la noi, de spaima, cred!
stie de frica si munceste proportional cu banii incasati.:)
unde sunt?? la… seminte!!