Albina din ghiveci ceramic miniatural

Albina confectionata din ghiveci ceramicaLa primul atelier de primăvară am lucrat cu copiii mici ghivece cu flori. Mi-au rămas de atunci câteva ghivece care stăteau aruncate printr-un colţ de cutie, aşteptând răbdătoare să fie din nou luate în seamă.

Pentru că la grădi avem "săptămâna insectelor", am ajuns să scotocesc prin arhivă şi să găsesc o imagine cu obiecte din ghivece mici. Aşa am ajuns la albinuţă.

Materiale necesare:

  • un ghiveci ceramic, miniatural
  • tempera pentru pictat
  • o bilă din hârtie presată sau lemn (eu am folosit plastilină uşoară, căci se întăreşte şi îşi păstrează toate proprietăţile)
  • ochişori mobili
  • o sârmă chenille subţire şi una mai grosuţă
  • fetru negru, sau o bucată mică de catifea.
  • aracet pentru craft foarte bun, sau pistol de lipit cu silicon.

Pictaţi ghiveciul şi bila, şi lăsaţi-le la uscat. Decupaţi din fetru o floricică, pe post de guleraş, şi folosiţi un băt de frigăruie pe post de "gât" pentru a fixa bila şi guleraşul pe ghiveci. Tăiaţi o bucată potrivită de sârmă pluşată pentru antene, şi răsuciţi capetele în formă de melc, apoi îndoiţi la jumătate şi fixaţi în bilă. Puteţi adăuga lipici pentru durabilitate. Tăiaţi din sârma mai groasă doouă bucăţi, pentru picioare, şi îndoiţi capetele pentru a forma tălpile. Îndoiţi celălalt capăt în formă de "L" aporoximativ 1cm şi lipiţi pe interiorul ghiveciului. Aici m-am descurcat minunat cu siliconul fierbinte, cu aracetul ar fi durat mai mult şi nu ştiu care ar fi fost rezultatul. Mâinile se ataşează sub guleraş, se pregătesc la fel ca picioarele, numai că sunt mai mici.

Dacă nu aveţi sârmă pluşată, puteţi decupa membrele din carton, sau le puteţi confecţiona din şireturi colorate.

Spor la lucru!

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , , , .

2 Comments

  1. E foarte frumoasa albinuta, dar n-ai uitat ceva? Unde sunt aripile? Cred ca ar merge decupate dintr-o folie de plastic mai groasa, gen cum sunt alea pt copertile de la legatorie.

    • 🙂 corect!!!
      dar e asa dragalasa si fara, ca nu mi-am dat seama.
      cred ca merg si din foaie de calc, sau panglica organza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente