Medicamentele nu sunt bomboane!

Medicamentele nu sunt bomboane

Răsfoiam "netul", cum obişnuieşte o prietenă să spună, şi am descoperit această campanie de responsabilitate socială initiată de Image PR şi ARPIM, "Medicamentele nu sunt bomboane". Iniţial recunosc că am avut impresia că scopul era educarea corectă a copiilor în privinţa utilizării medicamentelor, apoi am văzut că îşi propune cu totul altceva: responsabilizarea părinţilor în administrarea de medicamente copiilor.

Campania porneşte de la un studiu, realizat în luna martie 2012, conform căruia mai mult de jumătate dintre părinţii intervievaţi au administrat medicamente copiilor fără a merge în prealabil la un consult medical şi fără a conştientiza pe deplin riscurile la care îi supun pe cei mici. Întâi am rămas un pic pe gânduri, căci primăvara aceasta copiii au fost un pic răciţi, şi din tot tratamentul primit, vitamina C a fost cea mai "bine-primită", încât Iris ar fi mâncat-o exact ca pe bomboane, una după cealaltă. Mi-a luat ceva să-i explic că este un medicament, că nu are voie decât trei pe zi, căci aşa a spus medicul. Apoi i-am tot explicat că medicamentele nu sunt o joacă, şi că niciodată nu trebuie să înghită nimic până nu întreabă un adult, căci toate seamănă între ele, şi îi pot face mai mult rău decât bine. După ce am parcurs însă comunicatul despre campanie, mi-am dat seama că sunt şi eu în acel "procent". De câte ori nu au făcut un pic de febră, şi le-am dat o doză de nurofen… sau de panadol… ori un pic de vitamina C când începea nasul să curgă? Şi totuşi, nu am trecut de antitermice, şi am ajuns la doctor atunci când instinctul sau termometrul îmi spuneau că nu e de joacă.

Bănuiesc că nu sunt singura, aşa că am improvizat mai jos un sondaj. Nu vreau să condiţionez vizualizarea rezultatelor de vot, dar vă rog să votaţi.

[colorvote id=”1″ style=”wpcvp-poll”]

Nu administrati medicamente copiilor fara a merge la un consult medical – acesta este mesajul campaniei, la care va puteti gandi de fiecare data cand cel mic se imbolnaveste.

Cristina H.
Posted in De-ale casei and tagged , , , .

2 Comments

 1. Sunt mama unui baietel in varsta de 9 ani care in primii ani de viata a fost bolnavicios. Am citit intrebarile de mai sus si recunosc ca nu am stiut cum sa raspund, deoarece eu nu am administrat copilului medicamente fara ca in prealabil sa nu am o reteta de la nu doctor, dar daca la urmatoarea raceala a facut febra – mai intai i-am administrat un antitermic, prescris anterior de medic si dupa aceea am ajuns la el(dr.) pentru un tratament serios. Dar din experienta mea de mama va pot spune ca cei care-i indoapa pe micii pacienti cu antibioteice sunt medicii (pediatri sau de familie) care la orice raceala prescriu antibiotice.
  Eu mi-am tratat baiatul o perioada mare de timp cu remedii homeopate (prescrise de un dr. homeopat) si asa imunitatea baiatului meu a crescut si pot spune ca in iarma care a trecut, cu toate ca a racit de mai multe ori, nu a primit nici un antibiotic.

  • Buna,

   Intrebarile de mai sus le-am pus mai mult de info, pentru a vedea cumva daca, aplicat pe cititorii mei, procentele obtinute in urma studiului sunt cat de cat adevarate.
   Apoi, constat ca cele mai „populare” sunt antitermicele. Problema nu e cand ii dai o doza de nurofen pana ajungi la doctor, ci sa-l tii acasa si sa-l tratezi fara sa mai ajungi cu copilul intr-un cabinet.

   Multa sanatate micutului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente