Window art – tehnica wico, de la Klutz

Window colours, Klutz

Spuneam zilele trecute că am primit de la Books-Express două cărţi foarte faine, despre una am vorbit deja, despre a doua o voi face acum. Până să primesc această carte recunosc că nu m-a tentat, şi nici nu am încercat tehnica wico, sau window colors, pentru că talentul meu la desen este foarte aproape de 0, şi a trage fără greşeală o linie perfectă părea o utopie. Înainte de a accepta provocarea librăriei, mi-am zis să încerc întâi singură, şi mi-am cumpărat un set de vopseluri de la Koh-i-Nor. M-am descurcat binişor, şi eu şi copiii, căci e imposibil să încerc eu ceva nou şi ei să nu urmeze exemplul, mai ales că era chiar distractiv cu vopseaua.

În schimb, când am primit cartea, a fost pentru noi cumva un "alt nivel". Diferenţa am simţit-o în primul rând la atingere. Chiar dacă bidonaşele sunt mai mari decât creioanele cu vopsea cumpărate de mine, cele mici având 22ml, iar cel mare 40ml, sunt dintr-un plastic atât de moale că pot fi strânse şi manevrate cu uşurinţă chiar şi de copii. Şi vopseaua mi s-a părut mai ok, parcă nu aşa vâscoasă.

Cartea conţine o sumedenie de modele, chiar dacă poate fi folosită orice planşă de desenat pentru a realiza un model. Sunt incluse cele 6 recipiente cu vopsea, cea verde şi cea galbenă având glitter. În plus, are şi alb. Apoi sunt o sumedenie de sfaturi, legate de uscarea vopselelor, detaşarea modelelor de pe plastic. Unul din sfaturi este ca modelele să fie fixate numai pe sticlă, căci există mari şanse ca pe alte materiale să adere definitiv. În ciuda sfatului, noi am decorat ouă cu cele mai mici modele pe care le-am confecţionat.

Am aşteptat şi cele 24 ore necesare uscării… probabil s-ar fi uscat mai repede dacă nu aş fi sfătuit copiii să fie "generoşi", să pună mai multă vopsea, să nu mai iasă subţiri… şi au pus, în stilul copiilor, "să fie". Cum îmi era cam milă să trag de ele să le desprind, am urmat un alt sfat şi s-au desprins instant.

Altă sugestie interesantă este legată de plasticul folosit. Cartea include trei folii, pe care, dacă nu le tai şi le scoţi cu grijă din arc, se potrivesc perfect, ca o husă, pe paginile cărţii. Altfel se fixează ca un colţar, pentru a nu se mişca. Suntem avertizaţi că vopseaua este permanentă, şi de preferat să nu lucrăm în sufragerie, si să purtăm echipament de protecţie, "căruia nu i-ar strica un pic de vopsea". De pe piele se curăţă, căci am încercat, dar nu şi de pe mânecuţe…

Window colours, Klutz

Cartea are 48 de pagini, şi o copertă cartonată, ca suport de lucru. Dintre acestea, 40 sunt cu modele. Se porneşte de la ideea că pentru orice tip de eveniment ferestrele trebuie să fie decorate, sau trebuie să fie în ton cu tematica din camera copilului. Avem decoraţiuni pentru aniversări şi sugestii de decor, flori, fluturi, dar şi prinţi, prinţese, balauri, rachete, planete şi super-eroi. Nu cred că vopseaua ar ajunge pentru absolut toate, dar vom vedea pentru câte dintre ele.

Deocamdată abia ne-am apucat de lucru, şi sperăm ca rezultatele să fie mult mai simpatice decât începutul, destul de stângaci. Oricum avem nişte ouă originale, şi în mod sigur de Paşti vom decora câteva, mai ales cele destinate familiilor cu copii. Ei se bucură cel mai mult la orice "mărunţiş sclipitor". Am încercat să le desprind de pe ou, ia un pic din acuarelă, căci nu sunt ouă vopsite clasic. Pe acelea cred că merge.

Window colours, Klutz

Dacă vreţi să-i daţi idei Iepuraşului de Paşti, cartea nu este deloc o idee rea, luând în calcul cel puţin valoarea vopselurilor incluse.

Atelierul de creaţie

Info preţ: Librăria Books Express, Okian, BookDepository.

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Cărţi pentru copii, Ce pot face doua maini dibace and tagged , , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente