Să vă povestesc ce-am făcut ieri… ne-am jucat cu şabloane. Tocmai am primit Stencil Art, cartea de la Klutz, împreună cu încă una (despre care povestim când sunt gata proiectele!), şi am trecut la joacă. Am scos cu grijă tuşiera cu 8 culori (ah, de când vreau tuşiere colorate… şi nu găsesc, pentru ştampile…) şi cei 8 bureţi cu suport pentru tamponat şabloanele, fiecare având mânerul colorat conform variantelor din tuşieră, pentru a nu îi încurca. Cele 4 şabloane din acetofan gros erau prinse în carte, dar le-am detaşat cu foarfeca. Unul este cu forme, al doilea cu variante cosmice, al treilea cu animale, frunze şi insecte mici, şi al patrulea cu animale sălbatice din junglă.
Cartea are 54 de pagini, câteva sunt planşe de completat, dar marea majoritate sunt lecţii şi idei de îmbinat formele, sau trucuri pentru a obţine variante în cascadă de culori. Chiar dacă textul este în engleză, imaginile sunt suficient de sugestive pentru a înţelege metoda aplicată, sau culorile folosite. Trucurile prezentate aproape că explică pe înţelesul unui copil efectele din programele de editare, fade, blend, layer… Cel mai mult mi-au placut tablourile din forme geometrice, şi cele acvatice. Am tot căutat peştii din imagini pe şabloane, şi nu găseam decât un model, până mi-am dat seama că ceilalţi erau combinaţii de forme.
Cele mai provocatoare sunt exemplele de mandala, adică un grup de forme repetat, radial, dintr-un punct. Exemplul cu şopârle arată demenţial, aproape că seamănă cu o formaţie de paraşutişti prinşi de mâini. Dar… mai avem nevoie de timp. Şi tocmai mi-a venit ideea să folosesc pigmeţii coloraţi de la ştampile pe post de bureţi pentru imprimare, mai ales că sunt foarte plini de culoare!
Exemplele continuă în carte cu borduri şi texturi, pentru felicitări şi cadouri, de unde ne-a venit şi nouă ideea să le folosim pentru a decora ouă de Paşti. Modelul realizat este pe un ou natural, golit de conţinut şi pictat cu acuarele metalizate, nu ştiu dacă prinde şi pe ouă vopsite clasic. L-am decorat cu frunze şi insecte, şi sper să vă placă. Apoi am mai încercat câteva ouă, pe carton, pe care încă nu ştim cum le vom folosi, dar le-am ondulat şi probabil vor ajunge într-un tablou de Paşte.
Dacă sunteţi în criză de idei pentru Iepuraş, aveţi o variantă de a ocupa creativ timpul copilului. Şi sunt sigură că nu vă veţi putea abţine să nu încercaţi!
Idei de mandala:
Info preţ: Librăria Books-Express, Okian, BookDepository.
- Cum am trecut peste primul cadavru - 31 octombrie 2024
- Riglete pentru tablă magnetică, un proiect finalizat - 23 octombrie 2024
- Cu tabla smart, la clasa pregătitoare - 22 octombrie 2024
Foarte interesante sunt sabloanele! 🙂
daa, aproape ca sunt invidioasa pe copii, ei au timp sa se joace cu ele, eu abia ce am prins o fereastra pentru oua…
Ce frumoase sunt!:)
VA ROG SA IMI TRIMITETI PE EMAIL MODELE DE OUA SAU ALETE MATERIALE PENTRU ACTIVITATI DESFASURATE LA CLASA IN ETAPA PREMERGATOARE ACESTEI SARBATORI.
In afara de ceea ce gasiti pe site si puteti folosi modelele indicate, altceva nu imi apartine si nu trimit pe mail.
Folositi pentru orientare acest articol:
https://talentedenazdravani.eu/blog/despre-talente/atelierul-de-creatie/