Printre cărţile pe care le-am primit de la Editura Casa ca premiu pentru copiii participanţi la atelierul de sâmbătă se află şi numărul 8 al colecţiei "Idei creative", Ouă de Paşti. Tehnicile prezentate sunt dintre cele mai originale cu putinţă, iar rezultatele propuse intră uşor la categoria artă, nu încondeiere. Sunt şi variante pentru ouă "sacrificabile", dar dacă aveţi nevoie de provocări, puteţi încerca oricare dintre modele.
Am tot răsfoit-o, încercând să nu aleg ceva nici prea simplu, dar nici ceva cu care să nu mă pot lăuda la final. De vreo săptămână am căutat un ou mare de polistiren, şi panglică colorată. Se uita cam ciudat doamna de la mercerie la mine, cu cât entuziasm scotoceam prin panglicuţe. Nu mi-a luat decât vreo două ore să îl realizez… solz cu solz, şi o cutie de bolduri pentru a le prinde. Şi foarte multă răbdare!
Cartea începe, aşa cum deja m-am obişnuit în colecţie, cu prezentarea materialelor şi tehnicilor de lucru. Alegerea ouălor ţine foarte mult de tehnica de decorare aleasă. Pot fi ouă naturale, de lemn, plastic, polistiren sau hârtie. Sunt proiecte care merg aplicate pe oricare dintre ele, sau numai pe un anumit model, cum este şi cel ales de mine, care merge doar pe polistiren. Ouăle pot fi vopsite, pictate, sau folosite markere ori vopsele acrilice. Pot fi suspendate, sau montate pe beţişoare de bambus. Modelele propuse pornesc de la motive populare, pictate sau sculptate în acrilic, modelele folosind flori nemuritoare, ouă ornate cu produse naturale (deja celebrele frunze de leuştean sau pătrunjel), ouă cu decupaje filigran (pentru care exista modele în insertul cu şabloane de la mijlocul cărţii), ouă "crăpate", decorate prin tehnica şerveţelului, ouă cu flori şi pene ori dantelate, ouă ornate cu pastă de modelat sau cu petale de hârtie.
Fiecare număr din colecţia Idei creative nu face deloc rabat de la calitate: 32 de file groase, lucioase, tiparite exemplar, în format 165x235mm.
Info preţ: Librăria Editurii Casa, Elefant.ro , Libris, eMag, BookLand, BookCity, BestKids, AdevarulShop
- Cum am trecut peste primul cadavru - 31 octombrie 2024
- Riglete pentru tablă magnetică, un proiect finalizat - 23 octombrie 2024
- Cu tabla smart, la clasa pregătitoare - 22 octombrie 2024
Ti-a iesit splendid, si mie mi-a atras atentia oul ala, dar deocamdata e prea complicat pentru mine 🙂 Poate imi faci o demonstratie live!
acum daca tot l-am terminat, nu e chiar asa greu cum pare la prima vedere. dar ma cam dor degetele :)…
abia astept sa vad ce alegi tu.
ce super, carte am vazut dar panglici?? de unde ai luat?
cat timp ti-a luat???
vreo doua ore. panglici de la mercerie. sa fie mai tari, si satinate.
Superb! Felicitari! Am o intrebare…cum ati realizat un solzisor? Sau ati realizat un rand dintr-o panglica, fara a taia bucati din ea?
sunt bucatele de panglica, cam 5 cm, indoite ca la barcuta de hartie, si prinse fiecare in parte cu ace cu gamalie.
VAI, CE SPLENDOARE! Felicitari!
merci
minunata lucrare,nu mi-au trimis aceasta revista, in locul ei am primit una cu masti si nu-mi place…
poate nu o aveau… e varianta reeditata.
Pingback: Oua decorative din aluat sarat « Idei pentru mamici si copii
Absolut superb!Si noi am facut saptamana aceasta la scoala cu doamna profesoara de biologie.Felicitari!Sa o tineti tot asa!
Ce model, Diana?
modelul cu solzisori
Sunt deosebit de reusite.As vrea sa incerc si eu,insa nu stiu de unde se pot cumpara sau comanda ouale din polistiren…..ma puteti ajuta cu un raspuns?Multumesc!
Buna ziua! Este super ideea,eu am vazut si globulete de Craciun facute in acelasi mod! As dori sa va intreb de unde se pot cumpara ouale din polistiren…….
Eu de obicei iau de aici: http://arthobbycreativ.ro/hobby_show.php?ctrl=&cos=&subcatid=410
Dar gasiti si in magazinele hobby