Carte pentru joc şi joacă este cea de-a doua lucrare pe care am cerut-o Editurii All, în cadrul campaniei vALLuntar. Prima a fost Vino să cunoşti Uniunea Europeană, la care puteţi comenta dacă nu aţi făcut-o încă. Fiecare comentariu unic la articolele dedicate campaniei valorează trei minute de voluntariat pe care echipa de la All le va realiza într-un centru ales de cei care reuşesc să adune cele mai multe minute.
Am ales din nou o carte pentru copii, deşi poate m-am fi oprit un pic la colecţia „Iubiri de altă dată„, lansată chiar de Dragobete într-o atmosferă foarte faină. Nu vreau să deviez, şi aici veţi găsi mereu recomandări pentru copii. Dacă prima carte am ales-o pentru Andrei, a doua mi-am propus să fie pentru Iris. Nu cunoşteam deloc această colecţie a editurii, am citit un pic despre ea şi am zis să încerc. Cartea este exact ceea ce spream să fie, un intrument foarte amuzant pentru petrecerea a timpului liber şi consumarea chefului de joacă. Momentan sunt patru volume, dedicate câte unui nivel de studiu. Noi l-am ales pe cel de clasa I, deşi mai avem un pic până să punem ghiozdănelul în spate, dar m-am gândit că, dacă nu le va termina anul acesta, sigur anul viitor nu i se vor părea plictisitoare. Asta pentru că nu intenţionez să o presez să lucreze, doar să i-o las la îndemână, atunci când are ea chef de joacă să o deschidă.
Volumul are format aproape a4, cu file mate, nu lucioase, pe care copii pot scrie şi colora cu uşurinţă, mai ales că destul de multe dintre exerciţii presupun astfel de activităţi. Este tipărit color, iar grafica nu este dificilă sau foarte elaborată, ci suficientă scopului pentru care a fost creată. Copilului îi sunt oferite activităţi integrate de abecedar, matematică şi cunoaşterea mediului, cele trei arii din clasa I. Activitatea de învăţare prin joc este organizată pe parcursul a 50 de lecţii, fiecăreia fiindu-i repartizate două pagini şi aproximativ 9-10 exerciţii, în funcţie de spaţiul disponibil.
Seamănă extrem de bine cu almanahurile din copilăria noastră de odinioară, pline de tot felul de jocuri şi exerciţii, lipsesc doar articolele.
Dar ce găsiţi în acest volum: desene de completat, desene după model, exerciţii cu mulţimi şi ordonări de elemente, exerciţii de colorat după legendă, labirinturi de toate tipurile, probleme de aritmetică, teme logice, exerciţii de scriere, şi extrem de multe alte variante utile pentru a exersa deprinderi necesare la nivel de clasa I. „Găseşte diferenţele” au devenit noua pasiune a Irisucăi, a rezolvat unul şi întreba dacă mai sunt şi altele. Bănuiesc că le va rezolva pe toate selectiv.
Aştept cu interes, deocamdată a aşezat-o lângă caietul ei de semne grafice, pe birou.
Acest articol a fost scris în cadrul campaniei vALLuntar iniţiată de Grupul Editorial All. În cadrul campaniei, pentru fiecare articol scris, echipa ALL va lucra 15 minute pentru un centru ales de bloggeri, iar pentru fiecare comentariu referitor la carte şi la campanie se mai adaugă încă 3 minute de voluntariat.
Validarea comentariilor:
Comentariile ce vor primi minute vor fi validate de către un reprezentant al Editurii ALL la un interval de o săptămână şi vor fi făcute publice. Dacă un utilizator a dat mai multe comentarii la postul cu recenzia, se va lua în calcul un singur comentariu. Munca voluntară va fi făcută de o echipă ALL în perioada 26 martie – 8 iunie (cu posibilitate de prelungire în cazul în care numărul de ore este prea mare).
Ţinând cont de cele de mai sus, vă invit să postaţi un comentariu la acest articol. Preferaţi să-i cumpăraţi copilului o astfel de carte, sau revistele cu „cadouri”, traduse pe toate temele posibile, şi cu un minim conţinut educaţional?
Lucrare recomandată de Editura All.
Volumul I | Volumul II | Volumul III | Volumul IV |
În librării:
|
|||
Libris eMAG.ro Elefant.ro Librarie.net |
Libris eMAG.ro Elefant.ro Librarie.net |
Libris eMAG.ro Elefant.ro Librarie.net |
Libris eMAG.ro Elefant.ro Librarie.net |
- A mai trecut un Întâi Decembrie - 2 decembrie 2024
- Un nai din hârtie pentru litera N - 24 noiembrie 2024
- Jurnal de profesor – clasa pregătitoare - 10 noiembrie 2024
volumul acesta pare interesant din descrierea ta
pe un blog am gasit vol I descris si prezentate si cateva greseli destul de importante (la gradinita nu stiu sa faca si calcule cu numere negative)
cunoscandu-te, stiu ca nu ai face prezentarea unei carti/recomandarea unui produs decat daca ai avea incredere in el…asa ca ma bazez pe ceea ce spui/scrii tu 🙂
spor la treaba Iris si sa profiti de exercitii (atunci cand vrei tu) pentru par a fi exact ceea ce au nevoie copilasii care devin scolari 😉
iti dai seama ca nu am avut fizic timp sa rezolv toate exercitiile, si trecand deja odata prin clasa I, rasfoindu-l, nu mi-au sarit in ochi lucruri care sa nu se faca la acest nivel.
la nivel de calcule se merge pana la 20, si pare ok.
pe cel de gradi nu l-am vazut, si nu pot sa ma pronunt daca respecta sau nu programa.
NOi am cumparat vol I, chiar daca am auzit ca ar contine greseli….vom vedea…si va spunem parerea noastra. Am profitat de reducerea de 50 % de pe site din data de 1 martie.
Raspunzand la ultima intrebare din articol: da, prefer sa-i cumpar astfel de carti: ii plac la nebunie jocurile de perspicacitate….de multe ori, acele reviste sunt rasfoite in cateva minute, jucaria de proasta calitate uitata intr-o ora….., cartile le putem folosi mai mult timp.
Imi cer scuze…nu am vrut sa generalizez…sunt si reviste si cu jucarele de o calitate mai buna…dar de obicei, reusim sa cumparam doar primul nr, care e la reducere…celelalte apar la preturi mult prea mari.
Si vorbind de reviste…scuze ca sunt pe langa subiect, ce spuneti despre revista despre Corpul omenesc ce a aparut de curand de la DeAgostini?
Multumesc pentru feedback! Astept sa parcurgeti si volumul 1, sa vedem daca sunt chiar atat de dese si de grave greselile. Eu nu intentionez sa-l iau, deocamdata e pe lista cel de clasa a III, si peste un an, cel de clasa a IIa.
Despre noua serie DeAgostini nu stiu ce sa va spun, nu am luat-o. Ma gandesc ca este pentru copii mai mari totusi, si ca va fi timp sa achizitionam astfel de materiale. Sper ca nu ma insel, dar cred ca am zarit la targul de carte lucrari cu varianta completa a corpului, asadar ar fi posibila si o investitie mai mica.
despre reviste ati ghicit exact, ma legam de cele de 7-8 lei, cu jucarie, printese si alte personaje atragatoare pe coperta, care in afara de cateva joculete nu ofera mare lucru.
am comandat si eu primul volum si abia astept sa vedem ce si cum 🙂
Eu am toata seria de la „Corpul Uman” aparuta acum 3-4 ani, nu mai retin exact cand. Am incercat sa asamblez manechinii si nu mi-a reusit :(, fixam un organ si se desprindeau alte 2. Acum zac prin pod. O sa folosim revistele (peste 50 la numar) si organele individual :D, atunci cand va fi cazul.
O sa caut si eu in librarie cartea descrisa. Si Elise e pasionata de „gaseste diferentele” si se descurca mai bine decat mine :D.
Si ca sa raspund la intrebare: ii cumpar ambele genuri de reviste/carti. De exemplu revista „Tom&Jerry” care apare lunar, adora sa o citeasca (si tati la fel :D). Pana prin octombrie cumparam si „Winnie ursuletul”, dar acum suntem prea mari pt activitatile si exercitiile propuse acolo. Carti cu activitati are… le-am si pierdut numarul. Isi citeste singura cerintele iar cand nu intelege ceva apeleaza la noi pt explicatii suplimentare. Acum mosmodeste la „Jocuri amuzante si educative” de la Teora.
de departe prefer o astfel de carte. mi se pare ca se poate folosi in momentele cele mai tensionate… cand pleci in vizita pe la cineva care nu are copii, iar copilul singur se va plictisi… asa ca rezolva ceva….
cand vrei sa vorbesti la telefon cu cineva si el are chef sa stai cu el… mai bine ii dai ceva de lucru, langa tine…
felicitari pentru cei care au avut initiativa si tie pentru alegere.
Si noua ne plac foarte mult cartile de la editura all.
Foarte frumoasa cartea! Si eu prefer sa le cumpar o astfel de carte decat revistele cu cadouri cu care venim vrand nevrand de la gradinita.
A invata din joaca este f important la varsta aceasta.Chiar daca exercitiile se rezolva facandu-se calcule cu numere negative din punctul meu de vedere este ok – exista metode didactice de a explica copiilor mai mici si asa numitele ecuatii. Fara sa va dati seama si noi cand am fost mici am facut ecuatii, dar acum nu ne mai amintim decat de varianta mai simpla de rezolvare care se invata mai tarziu.
Atata timp cat cartea este colarata si atrage copilul iar acesta are rabdarea necesara sa intelega cerintele este ok. Dar sa nu uitam ca au aparut si atatea variante moderne care ne dau posibitatea sa selectam exercitii si probleme la nivelul adecvat fiecarui copil si care sa tina oarecum seama si de programa scolara.
Extrem de utila aceasta carte ce ajuta la dezvoltare pe plan cognitiv a copilului. Fiind foarte frumos realizata,va capta foarte usor interesul copiilor, intradevar este un instrument util de petrecere a timpului liber pentru cei mici. Cu siguranta o voi cumpara si eu pentru nepoteii mei.Multumim Cristina ca ne informezi despre aceste lucruri minunate.
De ceva vreme nu i-am mai cumparat lui Andrei o carte de genul asta si cred ca ar fi tare necesara ca sa mai iesim din rutina caietului de semne grafice.Sincer, imi place faptul ca foile sunt mate si nu lucioase pentru ca vor fi mai usor de completat ( si de corectat daca va fi cazul ).Si un plus din partea beneficiarului : are labirinturi!!!
Mi se pare interesanta, accesibila si utila. Multumesc de informare!
Intotdeuna prefer o carte educativa decat vreo revista de la chiscuri.
De la chiosc o singura data am luat una, si avea niste jocuri prost traduse, intrebari de neinteles si raspunsuri la pagina X, iar acolo nu erau raspunsurile si de fapt la nicio pagina.
Jenant.
Sunt atractive pentru copii astfel de materiale. Si cu cat exista mai multe cu atat au de castigat si copii si parintii.
Sigur vom cumpara si noi cartea .Sper sa o gasesc in librarii , daca nu , vom da comanda.Multumim pentru recomandarile facute!Preferam cartile educative prezentate aici si avem o lista lunga de carti pe care o sa le cumparam.
Sunt de acord cu Cristina V. Mai bine o carte din care sa invete ceva prin joc, decat o revista cu un cadou inutil si un continut neinteresant.
Pingback: Campania vALLuntar, dintr-o noua perspectiva | Talente de Năzdrăvani