Oale si ulcele, tablou de primavara

Duminica trecută a fost una din zilele mele preferate, în care am lucrat materiale pentru blog. Şi pentru prima dată copiii au lucrat cot la cot cu mine, fără să mă mai rog de ei. Am pregătit mărţişoarele pentru proba săptămânii, apoi am realizat câte un tablou de primăvară.

Am căutat îndelung beţişoare de lemn, şi nu le găseam. Puteţi să râdeţi, dar îmi stresam toţi prietenii să fie strângători, şi să nu arunce la gunoi amestecătoarele din lemn. Ba la Mc’D mai zâmbeam un pic şi ceream câteva extra, pentru micile proiecte de acasă. (Apropo, zâmbesc la fel de călduros pentru dopuri de plută de la sticle de şampanie!)

Cert e că ieri aveam suficiente pentru a pune în practică o veche idee. Am scos din cutie două ulcele de ceramică, păstrate cu grijă, să nu se spargă, şi i-am întrebat în doară pe copii dacă au chef de decorat. Cu acuarele nu au vrut, dar le-am dar markere permanente şi carioci cu glitter. Iris a preferat să-i desenez eu schiţa, şi ea să-l îmbunătăţească, dar Andrei a lucrat singur-singurel. Sunt tare mândră de el, căci de obicei îl ia pe "nu ştiu, nu mă pricep în braţe", iar ulcica lui e chiar simpatica!

Cât au decorat copiii ulcelele, eu am lipit beţişoarele. Apoi am început împreună, cu plastilină uşoară, să realizăm flori şi frunze. Ei, aici Andrei s-a cam plictisit, dupa 3 floricele mici s-a declarat mulţumit, şi am continuat cu Iris ambele tablouri. Nu sunt mari, 14x14cm, si sunt foarte uşoare, iar piticii nu se hotarăsc cui să le facă cadou…

Tablou de primavara cu ulcica de ceramica

Tablou de primavara cu ulcica de ceramica

Dacă aveţi amestecătoare din lemn, lipiţi-le între ele pentru a realiza suportul. Deasupra puteţi realiza un colaj folosind orice materiale, pe orice temă. Noi am realizat din hârtie, pe aceeaşi idee, şi:

Tablou de primavara cu furnici Tablou cu trifoi si buburuza Tablou de primavara. Decoratiune cu puisori Tablou de primavara. Decoratiune cu buburuza

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , , , , , , .

12 Comments

  1. Incantatoare,felicitari!Am si eu multe bete adunate de peste tot.Cu sigurata voi lucra si eu. Multumesc,buna idee,ca si toate celelalte.

  2. felicitari…si eu am facut potcoave din lemn pirogravate,sunt uimita de rezultat,desi m-i s-a spus sa merg dupa cai morti ca sa le adun potcoavele…

    • cu pirogravura e poveste lunga, din pacate aparatele sunt cam scumpe…
      cu putina atentie ies foarte, foarte frumoase!

      felicitari!

  3. buna eu cred ca este cel ma frumos sit eu sunt clasa a doua a A si cred ca eu as putea sa cumpar si de la alta scoala nu numai de la mine de la scoala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente