La atelierul de sâmbăta trecută am ales ca activitate confecţionarea unei broscuţe. Nu ar fi fost foarte amuzantă varianta ca toate broaştele să fie verzi, şi aproape identice, aşa că le-am prezentat copiilor o galerie de broscuţe colorate, petru a-i încuraja să combine cât mai original materialele.
Aveam la dispoziţie pompoane de diferite culori, iar pentru capul broscuţelor am pregătit o variantă de pompoane cu tub inserat la mijloc.
Am ales întâi culorile pentru broscuţe, apoi am decupat lăbuţele şi le-am colorat corespunzător. Am luat o sârmă pluşată şi am realizat un arc pe deget. Pe creion ieşeau cam slabe şi înalte broscuţele, dar pe degeţel s-au descurcat toţi copiii. Partea de sus a arcului a fost introdusă în tubul de la pompon, iar partea de jos a fost înfiptă în carton şi îndoită să nu iasă.
Am lipit apoi ochişirii pe două pompoane mici, şi le-am ataşat capului, iar pe lăbuţe am lipit alte două pompoane, pe post de înotătoare. Ultimul element adăugat a fost limba, dintr-o panglică subţire roşie.
Activitatea nu a fost uşoară, dar nici foarte dificilă. Acasă m-am amuzat când am pregătit pozele… nicio broscuţă nu semăna cu alta!
Dacă vreţi să le realizaţi, aveţi nevoie de:
- model cu lăbuţe, de printat pe un carton gros, să aibă stabilitate
- pompoane mari pentru cap, şi mai mici pentru ochi şi picioare. Puteţi folosi şi bile de polistiren pictate, de diferite dimensiuni, dar nu vor mai fi la fel de "pufoase"
- sârmă pluşată chenille groasă
- ochişori mobili
- lipici, culori.
Spor la lucru!
- A mai trecut un Întâi Decembrie - 2 decembrie 2024
- Un nai din hârtie pentru litera N - 24 noiembrie 2024
- Jurnal de profesor – clasa pregătitoare - 10 noiembrie 2024
Multumim pentru idei !