Laboratorul de cosmetice: fabrica de sapun D-Toys

Laboratorul de cosmetice: fabrica de sapun DToysAnul acesta Moş Crăciun a considerat că păpuşile şi maşinuţele nu sunt tocmai jucăriile potrivite pentru 6-8 ani, şi a trecut mai mult pe colecţiile educaţionale recomandate vârstei. Oferta este variată, aşa că decizia a fost destul de greu de luat. În cele din urmă, au fost patru variante. Copiii au fost destul de curioşi, dar vacanţa de după Crăciun a impus o pauză. La revenirea acasă, în ajun de Anul Nou, nu le stătea gândul decât la crescut triopşi sau turnat săpun.

Aşa că în loc de salăţi şi pregătiri pentru noaptea dintre ani… noi… turnam săpunuri colorate! Despre triopşi nu povestim acum, aşteptăm să iasă din ouă, şi să fie relatarea completă.

Laboratorul de cosmetice, alias fabrica de săpun, a fost cadoul Irisucăi. Chiar dacă vârsta recomandată e un pic mai mare, setul impune ajutorul părinţilor, aşa că se poate şi la vârste mai mici.

Ce include setul:

 • 300g cubuleţe de săpun cu glicerină transparent
 • 40g cubuleţe cu pigment alb – dioxid de titan
 • 3 sticluţe cu colorant alimentar, roşu, galben şi albastru, ce se pot combina pentru a obţine alte culori
 • 2 sticluţe cu parfum, trandafir şi levănţică, sclipici cosmetic
 • o matriţă cu forme diverse – o zână-spiriduş, inimioare, floricică, îngeraş.
 • două matriţe paralelipipedice
 • beţişoare de amestecare
 • recipiente pentru încălzit săpunul în cuptorul cu microunde, cu suport
 • O pereche de mănuşi (de care nu prea aveţi nevoie decât să nu vă murdăriţi de colorant)

Laboratorul de cosmetice: fabrica de sapun DToysManualul însoţitor explică cum pot fi turnate şi obţinute forme diverse. Noi nu le-am încercat pe cele cu modelaje, în schimb am combinat culorile şi am turnat tot ce am vrut, inclusiv pe matriţele noastre, pe care le-am folosit până acum numai pentru ipsos.

Ca idee, cubuleţele de săpun se topesc 20″-30″ în cuptorul cu microunde, apoi se colorează după gust, şi se toarnă repede în forme. Eu topeam săpunul, Irisuca combina culorile şi parfumurile, şi apoi turnam în forme. Normal, după indicaţiile şi dorinţele ei.

Combinaţiile nu prea ne-au ieşit.

Cred că trebuia să aşteptăm să se răcească un pic prima culoare, înainte să o turnăm pe a doua. Brăduţul cu cadouri şi clopoţelul cu fundiţă au ieşit cel mai bine. Omul de zăpadă a fost marea dezamăgire. A ieşit foarte simpatică zâna transparentă cu sclipici, şi îngeraşul, dar nu prea se văd…

Preferatele sunt cele roz, bineînţeles. Iar broscuţa e preferata noastră.

Laboratorul de cosmetice: fabrica de sapun DToysLa ce ne folosesc? Păi… de dragul lor se spală tot timpul pe mâini, ba găseşte orice motiv să se mai spele odată!

Ne-au mai rămas ceva cubuleţe de exersat, şi când se vor termina, mă întreb dacă merge oare cu săpun cu glicerină din comerţ. Prefer să-l torn în orice formă, spre distracţia lor.

Info preț

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Jocuri și jucării and tagged , , , , , .

7 Comments

 1. daca tot preferati broasca, ce-ati zice de o donatie spre mine a lui tinker ca prea ocupa mult spatiu in poza si trebuie sa aiba loc sa respire celalalte frumuseti…
  un an bun, draga mea, si tie si prietenilor tai care mai trec pe aici, des sau mai rar.

 2. Am pus ochii pe jocul asta cand l-am comandat pe cel cu radio, de care ne-ai povestit… De fapt Mos Craciun l-a comandat 🙂
  Lui Radu ii place foarte mult, l-am luat pe cel care avea si alte circuite.
  Chiar eram curioasa cum e si fabrica de sapun…

  • Acum ati vazut :D.
   Noi am avut sabloanele de la ipsos, si am turnat animalele. Ma oftic ca trb sa mai caut prin alte magazine sapun cu glicerina, inca nu am gasit sa testez daca se topeste si se poate turna.

 3. Pingback: Litrul, mililitrul și ceva apă | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente