Poveste de Craciun, Editura Corint Junior

Poveste de Craciun, Charles Dickens, Editura Corint Junior

Una dintre cele mai cunoscute poveşti de Crăciun este cea aparţinând lui Charles Dickens. Copiii nu ştiu – cei mai mulţi dintre ei – decât variantele adaptate, în desene animate. E drept că Dickens nu este un autor accesibil, dar vine o vârstă la care povestea merită citită în original. Capodoperă a literaturii universale, "Poveste de Crăciun" aduce mereu un mesaj emoţionant despre redescoperirea valorilor umane.

Nu are sens să insist asupra subiectului, căci încă de la publicare, în 1843 şi până în prezent, s-a bucurat de succes atât în rândul criticilor, cât şi al publicului. Voiam doar să apreciez ediţia publicată la Editura Corint Junior, într-o formă grafică de excepţie. În format mare, 205x260mm, lucrarea are copertă cartonată, lucioasă, cu titlu embosat şi tipărit cu argintiu. Supracoperta este la rândul ei tipărită cu argintiu. Interiorul – 136 pagini, este hârtie lucioasă, mai groasă decât cea obişnuită. Este printată alb-negru, dar imaginile lasă impresia unor schiţe în cărbune realizate rapid, la momentul desfăşurării acţiunii.

Este tipărită cu caractere mari, adecvate şcolarilor mici, care abia încep să citească. Poate vor descoperi în paginile lucrării ce înseamnă generozitatea, buna dispoziţie şi iubirea faţă de semeni, valori ce par pierdute în viteza cu care tehnica aproape că ne conduce în prezent.

Poveste de Craciun, Charles Dickens, Editura Corint Junior

La târgul de carte am văzut o altă ediţie, la Editura Litera, cu o grafică foarte frumoasă, color.

Info preţ:

elefant.ro
eMAG.ro
Libris.ro
elefant.ro
Editura Litera.ro
eMAG.ro
Libris.ro

Biblioteca Năzdrăvanilor

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Corint and tagged , , , , .

6 Comments

  1. Poate cartea aceasta sa fie potrivita pentru copii, caci ecranizarea povestii lui Dickens(versiunea 3D, cu Jim Carrey) m-a dezamagit. Am fost in familie sa-l vedem, dar mi s-a parut mai degraba horror pentru copii, decat un film de familie. Efectele de groaza i-au speriat, iar mesajul nu l-au perceput deloc. In noaptea aceea a trebuit sa dorm cu ei, stransa ca la menghina.

    • O fi fost cu Jim SCary 😀
      N-am vazut filmul, dar intotdeauna cartea a fost mai buna. Inca nu stiu exemple contrare.

  2. Am si eu o varianta la Poveste de Craciun (dar titlul original nu e A Christmas Carol?) dar nu sunt sigura ca e chiar asta, insa e tot mare si are coperta rosie. Parca nu e cartonata, totusi…

    • Ba da, Laura, acela e titlul original. Dar nu cred ca ar fi avut succes in traducere fidela.
      Imi dau seama ca nu i-am facut poza fara supracoperta, arata a lemn rosiatic, lacuit, scris cu argintiu

  3. Pingback: Ce citim de Craciun | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente