Calendare de Advent

Dacă tot e la modă din ce în ce şi mai mult, să importăm obiceiuri străine, l-am luat si pe cel al calendarelor de Advent. Săptămâna aceasta copiii care rezolvă temele propuse aici pe site au ca sarcină realizarea unui astfel de calendar împreună cu părinţii.

Până acum avem câteva creaţii deosebite, dar mâine se încheie proba şi vom vedea cum şi mai ales pe ce numărăm zilele rămase până la Crăciun.

Piticii mei s-au luptat două zile cu ideile, care mai de care mai fantastice. În cele din urmă au rămas la două variante: Iris a vrut o ghirlandă cu 24 de cadouri, iar Andrei – un trenuleţ cu 24 de vagoane. Entuziasmul le-a cam pălit când le-am printat modelele…

Andrei, "silitor" din fire, a jelit pentru fiecare dintre cele 72 de piese (el le-a numărat), apoi a trecut parcă prin chinurile iadului, dacă e să mă iau după cantitatea de bocete şi văicăreli. Dar calendarul ăsta e unul din preferatele lui Moş Crăciun, şi cum nici la capitolul cuminţenie nu a excelat, măcar la inventar să iasă şi el bine. A decupat vagoanele, apoi pliculeţele, pe care le-a lipit pe vagoane, şi în cele din urmă l-a lăsat inima să decoreze puţin spaţiul rămas pe coala de ambalaj, căci s-a dovedit prea mică o coală a3 pentru a monta minunăţia. I-am propus să pună în fiecare zi o promisiune în fiecare vagon, o promisiune pentru anul următor. Ţi-ai găsit…

Calendar de advent- tren

Iris a muncit mitica de-mi era mai mare mila de ea. Joi şi vineri până la prânz a decupat continuu, 24 de cuburi. Vineri după-amiază şi sâmbătă dimineaţă le-a decorat pe toate, cu ştampile colorate, perforatoare decorative, glitter. Apoi a făcut o ghirlandă lănţişor lungă, iar la fiecare a patra za am prins un cubuleţ. Am ajutat-o la asamblarea cuburilor. A înţeles ea cum, dar erau prea mici şi nu mai avea răbdare. Capacul este prins cu fundiţă, să putem mânca bomboana dinăuntru.

Calendar de advent - ghirlanda cu cadouri

Acum abia aşteaptă să facem bradul, şi să pună toată ghirlanda la loc de cinste. Deocamdată am prins-o pe o placă de polistiren, să nu se strice. Voiam să o ducem la grădi, dar nici nu vrea să audă. Este pentru bradul ei.

Dacă vreţi să realizaţi proiectele noastre, găsiţi aici modelul pentru cuburi, şi aici pe cel pentru trenuleţ. Aveţi nevoie doar de cartoane colorate, lipici, şi foarte, dar foarte multă răbdare. Se poate încerca şi ca proiect de grup, fiecare copil având sarcina unui singur element.

AMR: 22 de zile până la Crăciun!

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Din culisele concursurilor and tagged , , , .

7 Comments

  1. aveti idei atat de haioase de nu imi vine sa cred !!!
    va multumesc pt ca ni le puneti la dispozitie, voi folosi cu siguranta cateva pt a face mai colorat primul craciun al fiului meu 🙂 🙂 🙂

  2. Pingback: Calendar de Advent reloaded | Who says we have to grow up? (Walt Disney)

  3. sunteti extraordinara!!!!!!! cum reusiti sa faceti atatea lucruri minunate???
    am si eu o curiozitateȘ lucrati in domeniu, sau e doar o pasiune ce s-a dezvoltat din iubire pentru proprii copii?
    oricumar fi, multumim din suflet pentru generozitate!!!! putini oameni sunt dispusi azi sa imparta ceea ce fac cu altii:….sunteti un model!

    • 🙂 Sunt, ca formare inițială, profesor de istorie. Apoi mamă cu multă pasiune, și în prezent student la PIPP pentru a ajunge în 2 la catedră ca învățătoare. Și pe lângă, mă pricep destul de bine să-mi pun ideile în practică cu ajutorul calculatorului.

      Am satisfăcut curiozitatea :)?

      PS: sper că ați accesat și linkul din articol, să vedeți minunățiile realizate de ceilalți copii.

  4. Pingback: Faurim Oameni | Calendar Advent -

  5. Pingback: Idei pentru Calendarul Advent – Făurim Oameni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente