Quilling: felicitare, model cu fulg de nea

Fulg de nea, quilling, felicitare

În fiecare iarnă ne gândim cu ce am putea să surprindem mai plăcut rudele şi prietenii. O felicitare, o urare mai specială.

Parcă a trecut demult vremea felicitărilor tipărite, cumpărate de la Poştă. Şi ar fi de-a dreptul ruşinos din partea noastră dacă nu am reuşi, măcar pentru cei apropiaţi, să realizăm ceva deosebit. Aşa este şi proiectul de felicitare cu fulg de nea realizat din hârtie răsucită. Se pare că Crăciunul este momentul quillingului, se pot realiza atât de multe prin această tehnică, de la mici ornamente, globuri, cutii şi cutiuţe pentru cadouri mici şi valoroase.

Modele de quilling pentru fulgi de zăpadă sunt o mulţime, adevărata problemă este realizarea acestora. Trebuie să dai dovadă de multă răbdare, căci sunt migăloşi din cale-afară. Dar rezultatul merită.

Aveţi nevoie de ac de quilling şi benzi de hârtie. Cel mai simplu este să va aprovizionaţi cu un pachet gata tăiat, căci altfel este nevoie de un număr destul de mare.

Pentru fulgul din imagine aveti nevoie de 10 benzi lungi, cinci benzi de jumătate din lungimea primelor, şi alte 10 benzi, o treime din primele, pentru bulinele mici si rotunde. Celelalte se modelează în formă de picătură, sau ochi de pisică, şi se îmbină după model.

Pentru a obţine forme de aceeaşi dimensiune, aveţi nevoie de un şablon cu cercuri pentru a le putea potrivi. Nu uitaţi, adăugaţi lipiciul cu un vârf de scobitoare, pentru a evita cantitatea în exces.

Spor la lucru!

Atelierul de creaţie | Alte modele de fulgi

Benzi quilling, 300 buc, 3mm Set quilling Ac quilling

Art Hobby Creativ

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , , , , , .

10 Comments

  1. Cred ca este cel mai frumos fulg de zapada in aceasta tehnica pe care l-am vazut pana acum. Imi place adevarat si voi folosi modelul intr-o viitoare felicitare. Felicitari si spor la mesterit!

  2. Pingback: Purple snow « copiisimame

  3. Oricat de frumos ar fi fost originalul, mie mi-a placut asta, asa ca multumesc pentru inspiratie. Mi a fost de mare folos, asa cum poti vedea in ultima postare 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente