Bufnite din ghinde

Nu ştiu de ce, eram sigură că, aşa, tocmai când am decis că trec la decoraţiuni de iarnă, mă mai împiedic de toamnă… Săptămâna aceasta le-am dat copiilor ultima temă de toamnă la concurs. Trebuie să folosească cât mai creativ cu putinţă două coşuleţe de ghindă, într-un colaj. Încă nu avem nimic la expoziţie, dar le veţi găsi aici.

Căutând de dimineaţă o imagine cu ghinde, pentru a ilustra temporar tema săptămânii, am dat peste acest articol, şi nu m-am putut abţine. Am aşteptat-o pe Iris, să ne jucăm amândouă, căci singură nu prea are haz. Nu decupează ea chestii fine, dar lipeşte cu atenţie. Mai ales ochişori mobili. Ne-am tot dat amândouă cu părerea, căci nu am vrut să lucrăm cu fetru, ci cu hârtie eva. Apropo, n-am citit nici tutorialul, ne-am apucat doar uitându-ne la poze. Prima versiune a avut ochi mobili foarte mici. Idee bună, dar rezultat slab. Semăna a pui, dar era departe de răpitoare de noapte. La a doua încercare, am mărit ochii. Mai bine, dar nu destul.

Şi cum voiam musai să iasă bufniţă, mi-am amintit de măştile de anul trecut, aşa că am lipit ochii pe o bucată de carton negru, am decupat cu grijă nişte sprâncene arătoase. A ieşit ok. Apoi a găsit Iris punga cu fulgişori, şi am completat pasărea. Acum măcar seamănă. Am pus-o de test lângă hamster, şi nu reacţionează. Dar tot aduce a bufniţă.

Dacă vă place, încercaţi. Sunt un pic migăloase, dar rezultatul e simpatic.

Bufnita confectionata din ghinde

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de toamnă and tagged , , , .

6 Comments

  1. esti incredibila cu bufnitele tale pe care le ador eu. cum am vazut noul titlu pe care l-ai afisat era sa dau în plâns de fericire. eu ador bufnitele. chiar – ce-ai mai facut cu domnisoara bufnitica personala?

    • pai spre rusinea mea, n-am mai ajuns in vizita…
      si de cand avem hamster, nici iris n-o mai cere acasa, sa nu stresam rozatoarea.

  2. prea tari bufnitele astea! dar migaloase, intradevar! am facut azi una. nu am avut decat ghinda in casa. in rest am improvizat maxim: am facut sprancenele, ciocul si picioarele dintr-o bucata de carton ceva mai gros pe care bianca le-a colorat, iar fulgii i-am facut din vata. pentru ca nu statea in picioare, am pus-o pe un cuib de frunze: am luat frunze din parc, le-am maruntit cu foarfeca sile-am lipit pe alta bucatica de carton data cu lipici. asta a fost! multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente