Romanii sunt oameni buni

Serios acum, cât de buni, ospitalieri sau amabili sunt românii nu aş putea spune cu certitudine. Dar ce ştiu sigur e că în niciun caz nu poţi spune despre toţi, la un loc, că sunt proşti, păduchioşi şi hoţi! Din (ne)fericire sunt român sau cel puţin aşa m-am declarat acum câteva săptămâni la RPL, şi mă deranjează să mă trezesc aşa, aiurea cu o etichetă de genul ăsta!

Îmi aminteşte senzaţia de greaţă din metrou de la Paris, când urcă un cetăţean român, cu vioara, la cerşit, iar negresa din faţa mea a exclamat cu o scârbă cumplită "les roumains…". Şi mi-a fost mie ruşine. Am început să vorbim în engleză. Iar când a ajuns cu s’il vous plaît lângă mine, i-am zis doar "hai, circulă!", cu aceeaşi furie declanşată de grimasa franţuzoaicei.

Dar nu ştiam că etichetele ne-au ajuns din urmă şi pe net. Nu am căutat niciodată pe net "românii sunt…", şi nu mi-a venit să cred când am văzut rezultatele date de google. Chiar sunt atât de frecvente căutările astea negative? Ok, atunci, dacă chiar trebuie, o să căutăm şi noi "românii sunt deştepţi". Campania Deşteaptă-te române şi pe internet este din câte văd iniţiată de eternul clasic baton de ciocolată "ROM". Felicitări pentru iniţiativă, şi pentru ideile originale cu care au ieşit în ultimul timp pe piaţă.

Aşadar, două cerinţe. Prima, pentru toţi cititorii: daţi măcar un "search" pe google, în ce limbă doriţi, cu "romanii sunt destepti". A doua, pentru cititorii cu blog propriu, daţi un click aici. După ce veţi citi, veţi întelege şi de ce.

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in De-ale casei.

4 Comments

  1. Pingback: Romanii sunt mai buni decat zice Google(Da, “Romanii sunt destepti!”) | Ionut Oprea

  2. Pingback: Caut oameni cu talent la oameni buni | M A N A F U *

  3. Pingback: Românii sunt destepti | Oglinda De Vest .RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente