Draga Mos Craciun…

Pentru cine nu s-a dezmeticit încă, ne apropiem cu paşi mari de iarnă. Copacii sunt încă plini de frunze aurite, dar nu mai durează mult agonia de toamnă şi va sosi decembrie. Am avut revelaţia astăzi, când am fost întrebată ce noutăţi adaug pe blog de sărbători. Uf, aşa repede? Nici n-am revizuit încă lista cu minuni de toamnă…

Al doilea reminder pe ziua de azi a fost din partea Irisucăi. Mami, eu anul acesta o să-i cer lui Moş Crăciun să mi-o aducă pe Rapunzel. Şi pe Hoţ! Oooo da, cu siguranţă Moş Crăciun abia aşteaptă scrisorile, dar sper că şi-a angajat nişte spiriduşi lucrători la fosta securitate, capabili să vadă tot-tot la nivel de cuminţenie. Pentru că eu nu am niciun motiv să pun la poştă anul acesta scrisorile pentru Moş Crăciun: pentru niciunul dintre "iezi", care dau prin băţ de obraznici mai ceva decât iezii caprei din poveste. Ştiu, ştiu povestea, moşul e iertător din fire… dar uite că se mai întâmplă, intermediarii nu livrează corespondenţa. Şi, de-o găsi el prin cartea cu fapte bune ceva ce merită recompensat, n-are decât să le aducă. Din partea mea, aş negocia direct cu moş Niculae nişte nuiele frumos şlefuite.

Mos Craciun la tine acasa Nu ştiu încă ce vom face la serbările de anul acesta, dar la grădi cel puţin cred că va fi cu moş. La şcoală nu merită, şi-au cam luat-o în cap rău de tot, toată clasa, şi în locul doamnei i-aş pedepsi niţel. Fără serbare. Acum ceva ani l-am cunoscut întâmplător pe Moş Crăciun, şi am avut parte de câteva serbări cu amintiri de neuitat. Am povestit anul trecut despre maratonul serbarilor, şi sper ca anul acesta să avem parte măcar de zile diferite. Sperăm ca agenda moşului să nu se încarce prea tare până ne hotărâm noi. Ştim că programările se fac greu, şi în niciun caz în ultimul moment, dar ne vom strădui să fim mai cuminţi şi ascultători decât ceilaţi copii.

Dar mai interesantă decât vizita la grădi a fost surpriza pe care moşul ne-a făcut-o acasă. Cred că va rămâne una dintre cele mai frumoase amintiri din copilărie. Îi mulţumim încă odată moşului că a fost îngăduitor cu obrăzniciile anul trecut, şi îl rugăm pe această cale să-şi schimbe ochelarii anul acesta. Sunt sigură că rapoartele spiriduşilor au ceva comentarii scrise mărunt pe margine, de care ar trebui să ţină seama!

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in De-ale casei and tagged , .

2 Comments

  1. Punem o vorba buna la Mos pentru Irisuca si Andreiutu’, poate ii iarta, chiar daca au fost mai obraznici…Sigur sigur gaseste si cateva fapte care compenseaza obraznicia :), nu-i asa mami?

    • inca negociez cu mosul. el o tine pe-a lui, ca-i iarta, eu pe-a mea, ca nu merita… dar scrisorile tot nu le trimit. n-are decat sa faca mosul ce-o crede de cuviinta, daca nu mai tine cont si de notitele parintilor….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente