Doi ani la Talente de Nazdravani

Astăzi este o zi specială. Este ziua mea. Nuu, nu ziua mea de naştere, pe aceea nu mai vreau s-o sărbătoresc. Este ziua în care împlinesc doi ani de "Talente". Şi, ca în orice moment de trecere, tragi linie şi aduni, bune şi rele.

Acum doi ani am început proiectul Talente de Năzdrăvani. Am recitit de multe ori articolele de la început, cele în care făceam analize şi fixam "obiective". Pentru cei care mă cunosc de mai puţină vreme, vă recomand Scrisoarea pentru părinţi şi câteceva Despre noi. M-am gândit de multe ori de unde am plecat şi unde am ajuns. Sunt fericită că nu am deviat prea mult de la linia propusă, ceea ce pentru mine înseamnă enorm.

De unde am plecat: de la o glumă, un joc într-un grup de copii de aceeaşi vârstă. Mulţumesc Dana, Miha, Anca, Giani, Roxana, Lili, Carmen (sper că n-am uitat pe nimeni), pentru ajutorul şi susţinerea pe care mi le-aţi oferit! Sfaturile voastre mi-au prins mereu bine, şi m-au ajutat să organizez mai bine proiectul.

Am trecut la perfecţionarea ideii. Când îmi amintesc cum arăta prima dată site-ul, înainte să existe blogul, îmi vine să râd. Încă îl aud pe coordonatorul tezei de dizertaţie, în momentul în care am hotărât tema… şi fă-i ceva la site-ul ala, să se vadă ce înveţi aici. Două zile de muncă continuă, soldate cu un mers la doctor pentru dereglat ochii şi repaus pentru spasm de acomodaţie, şi site-ul începea să arate ok. Nu se termină niciodată lucrul la un site. Totdeauna apare o idee, ceva de modificat. Până acum m-am descurcat binişor singurică. Când este nevoie de grafică dedicată, cer ajutor. Prietenii la nevoie se cunosc. La fel şi când problemele de programare mă depăşesc şi singurătatea mă bagă în sperieţi, am găsit o vorbă bună şi un sfat.

Dar, în cea mai mare parte a timpul, sunt pe cont propriu. Partea bună e că pot lua deciziile. Partea proastă e că nu am cui să deleg din atribuţii, şi cel mai rău şef pe care îl poţi avea pe lumea asta eşti tu însuţi. Liste peste liste, planuri şi planificări, şi nici măcar nu poţi ieşi cu colegii la o cafea să-l faci niţel pe tiranul în cauză să sughiţe. Şi când vezi că treaba nu e terminată, n-ai nici măcar pe cine să iei la întrebări. Oftez, trag aer în piept, şi trec la muncă.

Am stat ceva vreme si m-am gandit cine sunt utilizatorii site-ului…

Primii, cei pe care îi cunosc, şi cu care reuşesc să menţin legătura, sunt părinţii şi copiii care participă la probele săptămânale propuse pe site. Poate nu sunt mereu originale, dar sper că am reuşit de suficiente ori să îi surprind, şi să umplu creativ câteva ore. Uneori am cerut şi materiale mai deosebite, alteori i-am implicat şi pe părinţi. Nu ştiu totdeauna reacţiile celor mici, dar faptul că ei sunt aici, săptămână de săptămână, mai ales când nu există premii şi alte stimulente, este pentru mine un motiv în plus să nu mă opresc. Pentru ei am o întrebare, la care, dacă se poate, aştept răspunsul mai jos: care sunt motivele pentru care aţi ales să vă jucaţi pe Talente de Năzdrăvani?

A doua categorie sunt participanţii ocazionali, sau cei care participă doar la concursurile speciale. De aceea s-au inventat premiile, să-i stimuleze pe cei care pot, dar au ceva mai puţină voinţă de a-şi pune în practică ideile. Vă spun sincer că nu îmi plac vânătorii de premii, cei care rezolvă tema de mântuială, respectând la minim cerinţele, apoi pun în funcţiune o maşină de vot şi obţin un premiu pe care poate un alt concurent, mai silitor, l-ar fi meritat. Mă gândesc foarte serios să devin mai dură cu condiţiile de acceptare a unei creaţii în concurs, şi, cum pe 21 noiembrie voi anunţa concursul de Crăciun, mă gândesc din ce în ce mai mult la această variantă. Trebuie totuşi să ţin cont şi de unul din principiile de la început: important este să participi.

A treia categorie sunt utilizatorii materialelor de pe blog. Pe aceştia îi cunosc mai puţin, şi numai atunci când îşi fac curaj să comenteze pe articolele folosite. Uneori aş avea nevoie de un sfat, de o critică, mai ales când proiectul este aplicat la clasă: ce a mers, ce nu, dacă a fost ok tiparul propus. Am fost mai mult decât încântată toamna aceasta când am primit feedback pe proiectele cu copăcei şi umbreluţe. Nu lucrez la clasă, eu le aplic cu piticii mei acasă. De anul acesta am şi un curs opţional, de "Mâini îndemânatice", la o grădiniţă, unde probabil voi testa şi eu proiectele. Dar eu lucrez cu un grup mic, nu cu o clasă de 30 de copii. Dacă ar fi ceva de adăugat în articol, care să uşureze munca la clasă, schimb cu cea mai mare plăcere. Numai să îmi stea în putere să fac acel lucru.

Anul trecut am realizat pentru clasa fetiţei mele decoruri cu anotimpuri. Până acum articolele despre fiicele bătrânului an au avut cel mai mare succes pe blog, apropiindu-se sau trecând de mia de comentarii. Aşa am reuşit să ştiu măcar cine sunt cei care îmi admiră munca, şi, mai mult, să aflu că zânele mele au făcut înconjurul lumii. Fie că sunt folosite în şcoli sau grădiniţe, sau acasă în camerele copiilor, aş putea face o hartă cu tările unde au ajuns, din Canada până în Noua Zeelandă. Sunt creaţii frumoase, dar nu cred că acesta este motivul principal pentru care sunt alese. Sunt în primul rând practice, pot fi confecţionate uşor, cu o sumă nu foarte mare. Le mulţumesc încă odată, şi pe această cale, celor care mi-au trimis imagini cu produsul final. Felicit în mod special pe toţi cei care au folosit şi îmbunătăţit ideea, şi îmi cer scuze pentru faptul că nu am putut pune pe site chiar toate imaginile pe care le-am primit.

A patra categorie sunt cei care au ajuns pe site, din google sau altă sursă, au citit, au plecat definitiv sau au revenit, şi pe care nu îi cunosc. Sper în schimb ca ceea ce au gasit aici să le fi fost de folos, şi poate la un moment dat îşi vor face curaj să salute.

Ultima categorie… la care aş fi vrut să nu ajung. Sunt cei care din motive necunoscute mie, sunt furnizori de răutăţi gratuite. Nu pretind că sunt atoate-ştiutoare, sau că aici pe site găsiţi buricul pământului. Acesta este un proiect privat, găzduit pe cheltuiala mea, şi voi şterge fără drept de apel mesajele de acest gen, sau voi bloca ip-uri dacă este cazul. Critică constructiv şi politicos, şi mesajul va fi aprobat. Dar nu înjura ca la uşa cortului, căci nu-mi voi consuma energia decât un pic, să apăs pe butonul "delete".

Ce mi-aş dori…

… mi-aş dori să văd mai mulţi copii jucându-se cu părinţii. Chiar dacă nu reuşesc să respecte termenele probelor săptămânale, să lucreze împreună, chiar şi teme din urmă. Concursuri încheiate sau Atelierul de creaţie sunt o sursă de idei pentru zilele reci de iarnă sau cele caniculare de vară.

… mi-aş dori să văd mai mulţi copii citind şi scriind corect. Am lansat anul trecut o rubrică puţin paralelă cu ideile creative ale site-ului, Ora de Ştiinţe. Autorul – Dani, profesor de matematică, încearcă să explice, pe înţelesul celor mici şi al părinţilor care îi ajută la teme, rezolvarea problemelor de matematică prin diferite metode. Aici ajung de cele mai multe ori copiii în căutarea rezolvărilor pentru probleme, şi cer direct răspunsul la temă. Trec peste faptul că nici măcar nu încearcă să rezolve, eu am o "problemă" cu mesajul. De multe ori este plin de greşeli, ortogramele sunt cel mai mare inamic al lor. La această rubrică voi corecta mereu greşelile de orice tip. În rest, pe blog, deşi sunt multe comentarii care ar trebui editate din acest punct de vedere, nu am timpul şi energia necesară să o fac.

Cred că aş putea scrie în continuare, dar e timpul să mă opresc. Păstrez şi pentru la anu’. Închei în schimb mulţumind tuturor celor care m-au ajutat la nevoie cu un link, o idee, o critică, sau un comentariu la articole. Mulţumiri speciale datorez şi partenerilor la evenimentele de pe site, fără de care nu aş fi reuşit să organizez concursurile.

Sper să fiţi alături de mine în continuare, şi să mă iertaţi dacă nu voi fi întotdeauna la înălţimea aşteptărilor.

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in De-ale casei.

55 Comments

  • Multumesc, Laura!
   Sper ca anul viitor sa pot pune in practica si alte idei, si sa avem parte de o aniversare mai distractiva.

  • Multumesc!
   Sper sa reusesc sa va pregatesc in fiecare saptamana cate-o surpriza, si, mai mult de-atat, sa va puteti lauda cu deprinderile dobandite aici.

 1. ai intrebat ceva e la inceputul postului si cred ca ti-ai raspuns singura, in functie de categoria din care fac parte cei care intra/participa la activitatile propuse de tine 😀
  pot sa-ti spun ceva despre noi,dar deja stii raspunsul: ne distram si invatam impreuna, cand imi vad piticii cum se bucura cand reusesc ceva (singuri) si vad licarul din ochisorii lor,cand vad cum se dezvolta frumos zi de zi si crede-ma ca se vede diferenta dintre un copil care face astfel de proiecte (maleabilitatea si usurinta de a adapta orice i se da de facut prin prisma experientei acumulate,a imaginatiei aflata in plin proces de dezvoltare….) si unul care nu stie decat sa se uite la TV, sa se joace cu ceva doar ca parintii sa aibe…”liniste”!
  cred ca am deviat un pic de la subiect,scuza-ma (stii deja ca „vorbesc” mult si greu ma opresc) 😀
  ceea ce vreau sa spun este ca site-ul tau este o sursa de inspiratie si ajuta mult cand vrei sa petreci timp de calitate alaturi de copilul tau,cand te preocupa viitorul copilului tau: din punctul meu de vedere, ajutandu-i sa gandeasca singuri inseamna ca vor reusi sa se descurce singuri in viata (exagerand si exacerband un pic mai mult)!
  mai bine investesc acum timp alaturi de ei si stiu ca in viitor vor fi mai siguri pe ei,vor sti ce sa aleaga cand viata le va cere
  felicitari si la cat mai multi ani 🙂 !

  • deviatiile sunt permise :), caci, daca stau bine sa ma uit la articol, nu prea are el fir logic de la cap la coada.
   retoric mi-am raspuns si eu, insa intrebarea o voiam mult mai punctuala. de exemplu, participam pentru ca le place sa-si vada lucrarile afisate, sau li se pare amuzant sa puna ei notele, ori temele sunt suficient de provocatoare… nu stiu, era un fel de mic sondaj, ce ii atrage, ce ii incanta pe copii.
   poate reusesc sa vin mult mai bine in intampinarea dorintelor lor.

 2. La multi ani! Ne bucuram enorm la fiecare activitate pe care o realizam ispirati de site-ul dumneavoastra . Multumim mult .

  • Buna!
   Va astept sa va faceti curaj si cu concursurile, stiu ca lucrati, si lucrati frumos.
   Multumesc frumos pentru urari!

 3. bine,punctual este asa:
  – piticii mei se distreaza sa faca fata la noi provocari
  – Andrei e mai mic,dar nu vrea sa cedeze si incearca si el sa faca ce face Daria
  – este interesant sa-i vad cum incearca sa evalueze celelalte lucrari si sa vad ca nu spun ca ale lor sunt cele mai cele; din contra,Daria imi spune: ce frumos,vreau sa incerc si eu asa, ia uite cum a facut…
  – cand le afisezi lucrarile,se simt mandri ca le vad acolo si nu-si mai incap in piele de bucurie
  – variatia este cea mai buna altfel se plictisesc (au perioade cand ar lucra doar cu plastilina sau ar picta in continuu….)
  – ai deja numeroase proiecte pe site de unde avem ce alege dupa ce facem proiectele saptamanale
  – sincer, premiile nu ne intereseaza;adica ar fi frumos daca ar castiga,dar nu i-am auzit vreodata (de cand participam la concursurile organizate de tine) sa se vaicareasca ca nu au castigat ori sa intrebe ceva despre premii 😀 ); e clar ca e mai important sa se distreze

 4. La multi ani, Talente de Nazdravani! Sa traiesti multi ani si sa ne bucuri mereu cu invataturile tale! Imi pare rau ca nu am descoperit mai demult acest site. Este ff util copiilor si parintilor care isi propun sa aibe maini dibace.

 5. la multi ani!
  Chiar daca in cazul nostru timpul e prea scurt si nu mai participam la concursuri, sa stii ca din cand in cand consultam altelierul de creatie si mesterim si noi cate ceva… Din pacate nu ne incadram in timp si asta e… nu ajungem sa trimitem si lucrari…
  Cum spuneai si tu, gasim un pretext sa petrecem timp de calitate impreuna… si asta conteaza pana la urma.

  La multi ani la aniversare!

 6. La multi ani!!!

  Eu am descoperit acest site de putina vreme, in cautarile mele de oameni si site-uri ce promoveaza joaca si beneficiile ei…

  Mi se pare ca ce realizezi aici este extraordinar de frumos si te admir pentru creativitatea si deschiderea cu care te adresezi cititorilor acestui site, caci asta arata cel putin un lucru: un suflet frumos si in cautare de frumos :).
  Si … ai dreptate: rautatile gratuite nu merita nici macar o secunda din energia ta…. sunt facute, din pacate, de oameni care (trist) inca n-au aflat in asta viata ce inseamna sa vezi frumosul din lucruri si din ceilalti oameni…..deci „delete”:)

  Asa ca… inca o data „La multi, multi ani, cu multa inspiratie, joaca, voie buna si iubire!!!

  Cu mult drag,

  Daniela

  • Multumesc!
   Site-uri ce promoveaza joaca sunt, as vrea eu sa fiu singura 🙂
   Incerc de multe ori sa ma gandesc ca sunt parinti bine intentionati, dar cu mai putina indemanare si talent. Si trebuie sa incerc sa le ofer un instrument care sa le usureze munca, un model de printat, imagini sau explicatii. Sper sa reusesc.
   Stiu ca pana acum sunt deosebit de utile cadrelor didactice, care pot multiplica cu usurinta modelele pentru un numar mare de copii.

 7. Prima si cea mai placuta surpriza este ca tu faci doi ani de blog cand noi facem un an :). Frumoasa si incurajanta coincidenta. Ne pregatim si noi de postare aniversara astazi.
  In al doilea rand iti uram tie si muncii tale, reprezentata de acest site, viata cat mai lunga si cat mai prospera. Ne bucuram ca te-am intalnit, ca am participat cu mare drag la concursulrile voastre, mai ales ca ne-ai acceptat in concurs desi copiii nostri sunt foarte mici. Ne place enorm ceea ce faci aici, admiram foarte mult munca ta si a copiilor tai.
  Iti vom fi alaturi si de acum incolo, cu mare drag, dupa puterile si imaginatia noastra. Stim ce inseamna sa astepti un feed back si sa nu vina, de aceea ori de cate ori simtim nevoia o facem fara preget fata de ceilalti. Asta ne da tuturor putere sa mergem mai departe.
  Mult succes in continuare si multe imbratisari de la noi,mamici si copii.

  • Asadar la anul sarbatorim impreuna? 🙂
   Multumesc pentru incurajari, sa speram ca anul care urmeaza va fi mai bun, mai creativ, si cu mai putine batai de cap administrative.
   Nu a fost un favor pentru copii, chiar daca sunt mici. Am spus si repet, atata timp cat se poate descurca singur, si nu ii fac parintii temele, poate incerca.
   Nu este expozitie de arta, ci doar ne straduim sa fim mai indemanatici, mai buni maine decat suntem azi. Nu este ok fata de ceilalti copii sa ne amestecam, noi, ca parinti, mai mult decat este cazul.

 8. As raspunde eu la intrebare. Pentru ca imi place sa ma joc, pentru ca la scoala se pune putin accent pe partea artistica si distractiva , pentru ca orele de abilitati se fac destul de rar, pentru ca imi place ca „bibilesc” impreuna cu fetita mea, pentru ca ne place camera decorata cu lucrari facute de noi … si mai sunt multe alte motive pentru care urmaresc „nazdravanii”. Felicitari pentru acesti 2 ani si sa ne bucuram impreuna multi ani de acum inainte.Multumesc pentru ca existati!

  • Din pacate stiu ca nu prea se fac orele de abilitati, si atunci cand exista sunt intr-o maniera destul de traditionalista. Stiu ca la noi, cand am cumparat hartie eva (gumata), si perforatoare, copiii au fost in extaz, chiar daca initial parintii nu au considerat necesara investitia. Macar acasa sa le oferim altceva.
   Si am observat ca este imensa diferenta intre lucrarile copiilor care lucreaza acasa, si cei care nu se ating de foarfeca, plastilina etc decat la gradinita.
   Spor la lucru, si va astept cat mai des sa raspundeti provocarilor de aici!

 9. La multi ani,sa te bucuri in continuare de succes si pot spune ca de cand v-am descoperit sunt mult mai creativa cu copii mei.Eu iti urez sa ai parte de multa voie buna,inspiratie si sanatate.

 10. La cat mai multi ani plin de idei care sa-i faca pe copii mai fericiti si pe parinti mai mandri de ei.
  De ce am ales sa ne jucam cu „Talente de nazdravani”? E usor de raspuns: pt ca ni s-au parut geniale „jocurile” propuse. Impreuna cu voi am invatat sa modelam, sa decupam, sa coasem, sa folosim pensonul; sa ne autoevaluam si autocriticam comparand lucrarile. Am invatat ca timpul petrecut impreuna e cel mai pretios si ca astfel de amintiri ne fac viata mai frumoasa.
  Am citit comment-ul lui tony si m-am regasit in cuvintele ei. :)) Tocmai mi-a trecut prin fata ochilor imaginea fiicei mele, topaind si batand din palme: „Sunt cel mai harnic nazdravan”. Conteaza si asta, sa stii. Chiar daca uneori „graba strica treaba”. Ieri la masa mi-a zis (referitor la lucrarea de saptamana asta): „mami, era mai bine daca rupeam putin frunza, ca si cum omida ar fi mancat din ea”. Am zis ca mor de dragul ei.
  Pentru asta iti multumim. Ne faci viata mai frumoasa.
  Si pt ca ai amintit de sectiunea ORA DE STIINTE… chiar am o problema (o prietena de fapt).

  • Multumesc pentru raspuns!
   Sunt constienta ca nu e usor ceea ce propun: organizare, responsabilitate, punctualitate, indemanare… e greu pentru un adult, dar sunt de parere ca un copil poate fi obisnuit de mic cu ele.
   Tu imi amintesti de o doamna, membra in comisia de la dizertatie. Avea o fetita de 3-4 ani. I s-a parut interesanta activitatea mea, si a trecut de la „tehnic” la continut… Adica tu propui ca eu sa-i las fetitei mele pe mana hartie si foarfeca, si sa toace cat pofteste? Da!Vai, si dezastrul din urma ei? Sa-mi umple casa de hartiute? I-am raspuns politicos – deh, trebuia sa iau si examenul, nu? – ca, daca considera ca o activitate creativa e un dezastru, dansa nu intra in grupul parintilor pe care ii consider ca tinta pentru site-ul meu.
   Nu poti multumi pe toata lumea…
   Aaa, si uitam, mi s-a mai reprosat acum ceva vreme, ca din cauza activitatilor mele ei, parintii, au fost nevoiti sa cheltuie o gramada de bani pe plastilina, hartie creponata si alte materiale. Am ramas fara replica.

 11. LA MULTI ANI FERICITI
  MULTI ANI, TALENTE DE NAZDRAVANI, SA TRAITI!
  SA NE BUCURATI CU A VOASTRA VOIE BUNA
  SA FIM TOT IMPREUNA!

 12. La multi ani, Talente de nazdravani! V-am descoperit de scurt timp, doar de doua luni, si de atunci ne bucuram in fiecare zi de acest blog! Ce ne-a placut? Ca aveti de toate, ce tine de lucru cu manutele! Alex are o surioara de un anisor si anul trecut a fost mai dificil pentru el, un bebe nou in casa, tati a trebuit sa plece in strainatate, colegi noi la gradi si alte educatoare, iar eu nu reuseam sa le fac pe toate cu succes, nu mai puteam sa ma joc, sa mai facem asa multe impreuna ca inainte. Din dorinta de a remedia aceasta situatie cautam idei pentru diferite activitati si … am ajuns la voi! Ne bucuram nespus ca v-am descoperit! Ceea ce faci e minunat, poate sunt altii care ma contrazic, dar pentru mine, care am studii in alt domeniu, imi sunteti de ajutor! Inca o data LA MULTI, MULTI … ANI! Tot respectul pentru ceea ce faci aici!

  • Merci!
   Sper sa gasesti mereu timpul necesar pentru joaca, si sa reusiti impreuna sa rezolvati cat mai multe dintre temele date.

 13. La multi ani!Cat mai multe realizari, aici, cu mamici, copii, bunici, invatatori, educatori! Multumim pentru tot ceea ce ne-ai oferit pana acum si ne vei mai oferi, cu siguranta!

 14. “La multi ani, Talente de Nazdravani!”, site-ul meu preferat. Astazi este o zi speciala si pentru mine, cu atat mai mult cu cat este si ziua de nastere a baiatului meu. Acum fix 7 ani, intr-o zi la fel de insorita ca astazi si exact pe la ora asta a aparut prima minune din viata mea:)
  Il tot studiez si nu-mi vine sa cred cat de mare a crescut. Si ce mic era…
  Sa revin la subiect pana nu ma copleseste melancolia ca sa va plictisesc de tot.
  Care sunt motivele pentru care am ales sa ne jucam pe Talente de Nazdravani? Consider ca sunt cea dintai responsabila de ceea ce vor deveni copiii mei, de felul in care ei se vor forma. Si am tot timpul senzatia ca nu sunt o mama destul de buna pentru ei, ca nu ii invat destule lucruri. Pentru ca mi se pare mai important ce invata ei acasa decat la gradinita, unde nu au parte decat uneori de atentie speciala.
  Am descoperit site-ul in timp ce “frunzaream” blogul Danei si mi s-a parut din prima o idee foarte frumoasa. Asa ca am intrat in joc si am incercat pe cat am putut sa nu ratam nici una din probele saptamanale. Copiii mei au facut multe progrese datorita acestui site. Stiu ca lucrarile lor nu au fost foarte reusite si imi dau seama ca poate de cele mai multe ori, ar fi putut fi daca eu as fi avut mai multa rabdare sa le explic, sa le arat… fara sa ma enervez cand nu asculta ce le spun sau strica lucrarea pentru ca sunt prea distrati sau pentru ca le vine lor o idee noua sa o transforme in altceva… 🙂 Mai am si eu multe lectii de invatat, dar nu ma las… 🙂

  • Wow, la multi ani, Radu!!! Sa cresti mare!!! De-acum iti trecem 7 ani, chiar daca esti inca la gradi. Cristina, sper sa-ti infloreasca mereu in zambet pe fata de cate ori te vei uita la el, in toti anii ce vor urma. Sunt sigura ca vei fi multumita.

   Referitor la lucrarile reusite… mi se intampla si mie, chair sa nu am timp sa stau cu ei in momentul in care se apuca de lucru. Le arat ce-au facut ceilalti copii, le explic, si ii las singuri. Uneori iese, uneori nu… daca lucram duminica si ingrasam porcul in ajun, le lasam asa. Macar au invatat sa se raporteze corect la ceilalti, si sa nu mai aiba pretentii sa primeasca puncte cand stiu si ei ca nu s-au chinuit prea mult.

 15. La multi ani! Desi nu te-am descoperit decat prin primavara, ai devenit unul din prietenii mei de nadejde in pregatirea activitatilor practice cu picii mei. Din pacate ai mare dreptate cand spui ca se cunoaste diferenta intre copiii care mai pun mana pe un foarfece, lipici, acasa si cei care nu. Lucrez la o gradinita de la tara si desi ti-am folosit de multe ori ideile nu prea am avut creatii care sa merite participarea la concursuri, ori nu ma incadram cu timpul sau nu se „lovea” cu tema mea saptamanala. Promit sa particip in viitor cu picii de la gradinita la concursuri sau de ce nu, cu Alexia, pitica mea de 2 ani si jumatate.

  • Recunosc ca „lovitul” cu tema saptamanii e o problema la mine… sunt in afara sistemului. Ma gandesc insa si la copiii care lucreaza acasa cu parintii, si care s-ar plictisi daca nu ar avea putin variatie.
   Va veni acus-acus concursul special de iarna, si sunt sigura ca veti gasi timp sa incadrati tema intr-o activitate si sa puteti participa.
   Iar pe Alexia, daca se descurca singura, o asteptam la grupa de pitici. Mai avem acolo cativa copilasi de 3 anisori care isi dau silinta.

 16. Vai, cate greseli de gramatica am facut!… Unde mi-o fi fost capul?! Scuze…

  Multumim frumos pentru urari, foarte frumos spuse!

 17. „La multi si frumosi ani” alaturi de cei dragi tie! Felicitari pentru acest uimitor site! Gasim aici o multime de materiale absolut necesare lucrului cu copiii. Usureaza munca parintilor dar si a educatoarelor, a invatatorilor si a celor din domeniu.
  Ce frumos e sa fii copil si sa te bucuri de aceste activitati nemaipomenite!
  Ce mult usureaza munca celor mari!
  Felicitari! Mult succes in continuare!

 18. Cu toate ca in ultima vreme am fost mai mult absenta din „spatiul virtual”, fiind concentrata si dedicata activitatilor din „real life” ( in cateva zile voi reveni si pe blog…piticii deja sunt nerabdatori 🙂 ) nu pot sa nu zabovesc pentru cateva clipe aici, in pragul „Atelierului Nazdravanilor”, acum la ceas aniversar!!!
  Prieteni dragi ai prescolarilor mei, Nazdravanii tai fac minuni, Ani!
  Prin talentul, inspiratia, profesionalismul si nu in ultimul rand prin DARUIREA ta, esti – apropo’ de fiicele batranului an – o adevarata Zana a Nazdravanilor!!!
  Ideile, modelele, sfaturile tale au fost – si vor fi! – o sursa importanta de inspiratie pentru mine, pentru multe din colegele mele!
  Iti urez multa sanatate si putere de munca! Tie si colaboratorilor tai, tie si Nazdravanilor tai!
  LA MULTI ANI, DRAGI NAZDRAVANI!

  • Multumesc, Carmen!!
   Sper sa rezolv si eu problema cu timpul, caci devine din ce in ce mai putin… si sa reusesc sa mai adaug ceva noutati.

 19. Draga Cristina,

  Citind articolul tau despre aniverasarea “Talentelor” am simtit nevoia sa-ti scriu cateva randuri despre cat de mult ne-a adus el. Nu suntem de mult timp printre participanti, n-am parcurs prea multe din materialele postate, insa ne dorim ca timpul si timpurile sa nu ne intrerupa jocul.

  Am gasit blogul tau intamplator acum un an cautind informatii despre cum trebuie sa ne comporatam noi parintii cu copiii extrem de “nazdaravani”. Mi-a placut mult ideea foarte mult , insa fetita mea avea atunci vreo 3 anisori si inca nu stiam sa colaborez cu ea asa cum ar fi trebuit si mi-as fi dorit. Si am asteptat momentul potrivit, si m-am pregatit mai mult si acum ne jucam impreuna. Te asigur insa ca a meritat . De vreo 3 saptamani, lunea e consiliu de familie: ne gandim cum sa rezolvam tema, comentam creatiile celorlalti participanti, dam note. In timpul saptamanii, dupa ce vin de la serviciu imi fac timp, orice ar fi, ca sa mai facem ceva pentru lucrare. Suntem impreuna, comunicam, ne impartim sarcinile, ne „certam”, ne jucam impreuna si asta e tot ceea ce conteaza. Ne place, suntem fericite. Sunt momente pe care mi le amintesc din copilaria mea, pe care le vroiam mai multe si mai lungi, de care mi-era dor si pe care doream sa le retraiesc( in varianta mea) si din postura de parinte.

  Ne inchipuim ca acesta activitate iti ocupa mjoritatea timpului si iti consuma mare parte a resurselor, dar te asigur ca nu e in zadar. Pe noi ne ajuta foarte mult. Pe de-o parte Ruxandra exerseaza activitati pe care ar trebui sa le faca la gradi, se acomodeaza cu ideea ca are teme de facut, ca are termene de predare , se obisnuieste sa lucreze in echipa. Mami este fericita pentru ca isi retraieste copilaria si reinvata sa se joace . Si cel mai important pentru noi este ca mami a devenit prietena cea mai buna a Ruxandrei.

  Iti multumim pentru ca reincerci sa reinvii valori de mult apuse: perseverenta, obtinerea rezultatelor prin munca, imaginea cam demodata a parintilor si a copiilor care petrec timp impreuna,care comunica, care se joaca impreuna si se joaca altfel decat in fata computerului si a TV-ului, care apreciaza mai mult “drumul” in defavoarea “finish”-ului.

  La aniversare iti dorim ca izvorul ideilor sa nu sece, putere de munca pentru a le pune in practica, cati mai multi participanti si colaboratori.

  “La multi ani!”

  Ruxandra si Dana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente