Ceainic decorat cu plastilina usoara Daco

Plastilina usoara, Daco Art

Săptămâna trecută am făcut aprovizionarea cu seturi-cadou pentru sărbătoriţii lunii octombrie-noiembrie. Nu ştiu cum se face, dar se pare că lunile aceastea au fost foarte aglomerate în 2005, inclusiv eu contribuind la creşterea numărului populaţiei. Anul acesta am schimbat un pic, de la cărţi am trecut la seturi de lucru manual. Cum bine cred că ştiţi, doamne-fereşte să poţi cumpăra un cadou original fără să fie nevoie să iei şi piticului din dotare cel puţin o variantă asemănătoare.

Am luat un set de floricele din plastilină uşoară, şi, ca să nu dublăm chiar setul, am ales varianta mai simplă. Plastilină uşoară la cutiuţă, 6 culori, din care poţi să faci tu ce vrei! Se pare că argumentul cu libertatea funcţionează, şi am stat câteva zile să ne gândim ce am putea decora.

În cele din urmă am ales un ceainic de vreo 10cm din setul de bucătărie al păpuşilor. Am dat asigurări că nu îl stricăm (deşi oricum e urât), şi că va deveni cel mai frumos ceainic pe care l-au avut vreodată păpuşile. Plastilina uşoară este exact ceea ce se spune în denumire. O spumă ce se poate modela în diverse forme, şi foarte uşoară pentru volumul pe care în ocupă. Nu vă lăsaţi induşi în eroare de cele 28g dintr-o cutiuţă, este mai mult decât suficientă pentru câteva proiecte creative. Ca idee, cred ca albastru îmi ajunge să îmbrac 4 ceainice, iar din celelalte culori nici nu se cunoaşte că am luat.

Aveţi nevoie de ceva instrumente de modelaj, sau cuţitaşe mici, pentru a tăia plastilina. Ideală este şi o planşetă moale. Întindeţi o foaie subţire de plastilină, ca de plăcintă, şi îmbrăcaţi obiectul ce va fi decorat. Neapărat subţire, altfel se deformează obiectul. Nu-i nimic dacă nu se potriveşte perfect, mai adăugaţi alte bucăţi de foaie şi le lipiţi între ele, până îl îmbrăcaţi complet. Urmează apoi decorul. Puteţi modela cu mâna, sau puteţi folosi diverse forme, chiar şi cele de tăiat prăjituri merg în acest caz. Cel mai uşor puteţi realiza decoraţiunile din buline turtite, de diferite dimensiuni.

Plastilina usoara, Daco Art

Produsul nu se întăreşte instant, are nevoie de aproximativ 24h pentru solidificare. Dar în aproximativ o oră începe să-şi piardă din proprietăţi, aşa că nu ţineţi deschise recipientele şi folosiţi doar materialul de care aveţi nevoie. Piesele mai groase vor fi întoarse periodic pentru a se putea usca. Nu se usucă în cuptor sau la microunde, trebuie doar să aveţi răbdare. Şi nici nu trebuie lăsate afară, în frig. Dacă nu aţi terminat o lucrare, cel mai bine o înveliţi într-o folie de plastic şi reluaţi lucrul mai târziu.

Plastilina usoara, Daco Art

Rezultatul este uimitor. Prin uscare plastilina uşoară nu-şi schimbă culoarea şi nu se contractă, îşi păstrează aspectul şi aduce foarte bine cu hârtia buretată la atingere. Nu o confundaţi cu playdoh, sunt două materiale complet diferite.

Spor la joacă, la Atelierul Nazdravanilor, sâmbata, 12.11.2011!

Info pret: DacoMag.ro | Atelierul de creaţie

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Jocuri și jucării and tagged , , , , , .

9 Comments

  1. Ce frumusete a iesit … imi place foarte mult, parca ar fi o casuta de papusi. Am sa caut si eu plastilina asta, oare ar fi buna sa modelez vase de lut si sa le imbrac sau decorez astfel? Oricum felicitari!

  2. foarte frumos ceainicul papusilor 🙂
    m-ai facut curioasa si cred ca voi cumpara si eu plastilina asta sa mai decoram unele …”jucarii”mai uratele
    mersi de idee,cred ca piticii vor fi incantati,ar sta toata ziua cu mana pe plastilina (cel putin Andrei cu greu mai pleaca de langa forme,cutii cu plastilina…)

    • se cheama ea plastilina usoara, pentru ca se modeleaza. se pot combina culorile, dar nu este pentru joaca clasica, ramane spuma pentru decoratiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente