Delfini si balene, Minienciclopedie Larousse, Editura Rao

Delfini si balene, minieciclopedie Larousse, Editura RaoAcum ceva vreme Irisuca ne-a anunţat că, atunci când va fi mare, ea vrea să se facă sirenă. Momentul acesta de răscruce în aşteaptă cu înfrigurare orice părinte: încotro îl vor duce paşii pe copil? Toţi îi vrem doctori, ingineri, vrem să-i vedem realizaţi, şi, mai mult decât atât, fericiţi. Să meargă la servici cu zâmbetul pe buze, să fie mulţumiţi de ceea ce au ales.

Încă îmi spun că 6 ani nu reprezintă totuşi un moment al deciziei, şi că una atât de nerealistă se va schimba cu siguranţă. Va râde şi ea ceva mai târziu de intensitatea dorinţei de a deveni sirenă. Cât o invidiez, încă poate crede că orice este posibil dacă îţi doreşti suficient de tare!

Dar dorinţa ei are şi o latură pozitivă. Are o pasiune nebună pentru tot ce înoată. Animalele preferate sunt delfinii şi focile, căluţii de mare sunt cei mai amuzanţi. Peştii şi scoicile sunt consideraţi "mâncare", de aceea mănâncă orice vietate marină disponibilă, mai ales că au "proprietatea" de a schimba ADN-ul, din uman în sirenă… şi că, la un moment dat, după o cantitate impresionantă de peşte, fructe de mare, icre şi altele asemenea, îi va creşte coadă de sirenă, roz şi sclipitoare.

Dar să revin la Delfini si balene, minienciclopedia Larousse de la Editura Rao. Am prins-o în săptămâna de reduceri din librărie, la 9 lei. Mi s-a părut mult prea bun preţul, aşa că am pus un solz de sirenă în balanţă şi am luat-o. Inutil să spun gradul de încântare al copilului. Aş fi preferat ce-i drept imagini reale, nu desene, dar ei îi place oricum. Mie mi-a plăcut modalitatea de prezentare a informaţiilor, ca pentru "grădiniţă". Comparaţii sunt extrem de sugestive pentru a reda dimensiunea şi greutatea.

Delfini si balene, minieciclopedie Larousse, Editura Rao

Se fac comparaţii între peşti şi balene/delfini, pentru a înţelege mai bine de ce nu sunt peşti, ci mamifere. Aflăm care sunt speciile, diferenţele dintre ele, cu ce se hrănesc, cum trăiesc şi se înmulţesc.

Delfini si balene, minieciclopedie Larousse, Editura Rao

Şi cum niciodată nu e prea târziu să înveţi, habar n-aveam că la naşterea unui pui de delfin asistă o moaşă, cu rolul de a scoate puiul la suprafaţă să respire! La final, prezentate frumos, sunt câteva "recorduri". Cel mai amuzant ni s-a părut cel legat de greutatea limbii balenei albastre: cât un elefant.

Lucrarea are 34 pagini color, pe hârtie groasă şi lucioasă. Coperţile sunt cartonate, 19x19cm.

Info preţ: elefant.ro | Biblioteca Năzdrăvanilor

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Cărţi pentru copii and tagged , , , , .

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea aninomatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente