Fantome plutitoare

Vara trebuie să-ţi faci sanie… aşa spune un vechi proverb. Dacă am şomat eu cu activitatea de pe blog, în schimb lista de „idei” a crescut. Mai am nevoie doar de timp să le pun în aplicare. Şi să-mi amintesc şi pe unde le găsesc, căci aici am o mare problemă…

Una dintre cele notate la capitolul Halloween a fost o fantomă simpatică, de care m-am apucat azi, când mi-am dat seama că este ultima săptămână de şcoală/grădiniţă înainte de carnavalul împrumutat cu entuziasm şi la noi. Aşa că… de ce să nu profităm de ocazie şi să ne distrăm un pic?

Am aşteptat copilul să sosească de la şcoală. Nu de alta, dar piciorul meu, nr. 39, era mult prea mare pentru acest proiect :). Cum a venit i-am desenat tălpile pe o foaie de hârtie. Întreba continuu… ce facem. Ai răbdare, taci si decupează! Abia când am pus ochii şi-a dat seama despre ce este vorba. Am făcut amândoi câte una. Aripile le-am improvizat, din hârtia rămasă. Ochişorii mobili dau tot farmecul proiectului, dar cred că în lipsă acestora, puteţi desena.

Este un proiect simplu, care se poate face relativ repede. Nu ştiu cât e posibil la grădiniţă, dacă reuşesc cei mici să deseneze talpa, eventual unul altuia, la şcoală pot veni cu ele de-acasă, bineînţeles, fără să ştie despre ce este vorba. Cred că ar arăta foarte fain suspendate, ca decor.

fantome-model-talpa

Dacă veţi pune în practică această idee, spuneţi-mi cum a fost, ce reacţie au avut copiii.

Spor la lucru!

Atelierul de creaţie | Activităţi de Halloween

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Halloween and tagged , , , .

9 Comments

 1. Avand in vedere ca saptamana viitoare va fi vacanta, cred ca deja am gasit ce vom face,nu de alta dar sa nu ne plictisim si sa nu abuzam de prea multe desene! Super ideea! La gradi a facut o broscuta desenand palmele, cred ca Alex va fi foarte incantat!

 2. Pingback: Proiect de Haloween….FANTOME!!! « pitici dar voinici

 3. super idee 🙂
  ambii copii au fost entuziasmati sa faca conturul piciorusului (din intamplare azi chiar ma intrebasera despre ceva asemanator vazut in albumele lor de bebe 😀 )
  amandoi au facut cate un proiect cu fantome 🙂

 4. o idee foarte buna. am realizat astazi aceste fantome, iar fiica mea in varsta de 5 ani a fost foarte incantata. Toata ziua au zburat fantomele prin casa. Multumesc

 5. buna ziua

  sunt in practica la o cresa in Franta (copii dela 4 luni la 4 ani)

  mi-a placut f mult ideea cu fantomutele,si am propus-o ca activitate .

  am realizat-o cu toti copiii(doar 2 au refuzat) o placere!!!!!!!!!
  ceva nou pt ei,dar mi-au demonstrat ca au incredere in mine!
  parintii si personalul au apreciat f mult.

  va multumesc pentru partaj

  • si-au desenat singurei piciorusele? asta mi se pare partea cea mai amuzanta.
   de curiozitate, cei doi, de ce au refuzat?

  • buna ziua hi,hi nu bineinteles ca nu si-au desenat singurei amprenta.dar pt copii asa mici doar faptul ca au acceptat sa puna piciorusul gol pe hartie si sa stea oarecum nemiscati e un mare lucru.
   Marea majoritate nu au nici 2 ani!

   unul din baiatei care nu a vrut,e mai reticent asa la noutati e in faza care zice nu la tot(
   desi are un an jumate) iar al doilea baietel e deja la gradinita si vine la cresa numai miercuri cand nu are cursuri,probabil i s-a parut neinteresant sau faptul ca am propus eu,care sunt numai o stagiara acolo…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente