Sarpe din ghinde

Nu ştiu cum se face, dar uneori am foarte foarte mult timp liber, alteori nici nu apuc să mănânc. Aşa a fost săptămâna trecută, şi cel puţin pe blog s-a simţit… am cam tras chiulul. E drept că stăteam numai cu gândul pe aici…

Se pare că tema lunii sunt colajele şi figurinele din materiale de toamnă. Şi "elevul meu silitor" de clasa a doua are vineri temă asemănătoare la abilităţi, doamna le-a spus să preseze frunze… l-am întrebat dacă a adunat, şi răspunsul a fost prompt: Dar ai tu sigur pe undeva să-mi dai şi mie!! Ooo da, am, dar nu ţi le dau. Doamna a spus să-ţi aduni singur! O strâmbătură şi un lasă-mă-să-te-las din privire, ce şi-o fi spus în gând…nu te lasă inima să mă trimiţi fără vineri. Ba mă lasă!

Colaje cu frunze am făcut acum ceva vreme, creaţiile sunt superbe, le găsiţi aici. Acum încă sunt în căutări, ce aş putea să le dau de lucru Năzdrăvanilor, în aşa fel încât intervenţia părinţilor să fie aproape nesemnificativă… Ghindele şi castanele sunt greu de manevrat. Iar frunze… parcă nu aş repeta. Mai am timp până duminică.

Până atunci însă, astăzi am făcut din ghinde un şerpişor. Nu e deloc fioros, şi în niciun caz veninos. Aveţi nevoie de ghinde, un cutter, un ac foarte gros, puţină aţă şi acuarele.

Tăiaţi complet codiţele ghindelor, şi aveţi grijă la degete! Găuriţi apoi cu acul în mijloc. Miezul de ghindă îl găuriţi transversal, cât mai aproape de capăt. De aici puteţi preda ştafeta piticilor. Trebuie să picteze ghindele, după propriile preferinţe. Apoi treceţi acul cu aţă prin capul şarpelui, treceţi ambele capete ale aţei prin urechea acului şi începeţi să înşiraţi ghindele. Ultima ghindă va trebui să aibă două găuri, ca un nasture. Treceţi fiecare fir printr-o gaură separată, strângeţi bine şi înnodaţi.

Şerpişorul este aproape gata! Aplicaţi doi ochi, dacă aveţi mobili, si decupaţi din puţină hârtie limba. Un mic orificiu cu acul şi o puteţi fixa.

Figurine din ghinde: sarpe

În cazul în care asamblarea cu acul este prea dificilă, puteţi umple ghindele cu plastilină (sunt sigură că aveţi multă inutilizabilă, de o culoare dubioasă), şi lipiţi-le una de cealaltă. Nu cred că vă veţi putea juca cu şerpişorul, dar în mod sigur va sta asamblat pentru o machetă de sezon.

Spor la lucru!

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , .

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente