Figurine pe linguri de lemn

Toamna aceasta organizez un nou concurs pentru copii, Toamna la noi acasă, cu sprijinul magazinului online Art&Hobby Creativ. Deşi colaborarea cu ei este mai veche, iar concursul a fost proiectat încă de la începutul verii, am avut o surpriză deosebit de plăcută când am primit de la ei lista cu produse recomandate. Coincidenţa a făcut ca tema pe care eu o stabilisem pentru concurs să se potrivească cu o serie nouă de produse din magazin, zânele şi spiriduşii din hârtie.

În schimb, la aceeaşi categorie, erau incluse şi câteva figurine pe linguri de lemn. Am inventariat puţin materialele, mi-am dat seama că am cam tot ce-mi trebuie, şi am plecat prin piaţă după linguri. Mi-era teamă că păţesc ca astă iarnă, cu românaşii şi româncuţele , dar am scăpat şi uşor, şi mai ieftin decât cu cele tradiţionale. Cum am luat doar trei linguri… a fost nevoie să aleg ce modele pregătesc. Buburuza o voiam eu… puiul l-a ales Iris, şi Andrei coşarul.

Întâi de toate, am pictat lingurile şi le-am lăsat la uscat. Toate decoraţiunile sunt realizate din hârtie eva, panglici şi fire chenille. Se adaugă, normal, ochişorii mobili, care dau farmec oricărei creaţii.

La buburuză am realizat elitrele după conturul lingurii, iar bulinele mici le-am perforat cu un perforator clasic de îndosariat coli. Cele mai mari – cu un şablon de cercuri. Asamblarea este uşoară, dacă se foloseşte firul chenille pentru prinderea elitrelor şi a fundiţei. Mai dificil a fost să lipesc antenele, dar a mers până la urmă.

Coşarul a fost cel mai uşor. Un fir chenille pentru mâini, pălăria din hârtie eva… iar accesoriile din staniol răsucit.

Puiul nu ridică mari probleme, doar ceva mai multă atenţie la decupat ciocul şi creasta.

În speranţa că v-am deschis pofta şi v-am provocat îndemânarea, spor la lucru!

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , , , , , .

7 Comments

  1. Deosebit!!!O sa incerc sa lucrez si eu cu piticii mei.Umbrelutele le-am facut intr-o zi ploioasa si a fost o mare bucurie si pentru ei si pentru parinti!Deci,MULTUMESC!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente