Decorațiuni cu umbreluțe

decor ploaie toamnaPrima zi de toamnă. Din fericire nu este prea friguroasă, dar verificăm… cizme de cauciuc, absolut necesare într-un oraş ce devine mica Veneţie după o ploaie mai serioasă, pelerine de ploaie… şi umbrele!

Trecem în revistă şi decorul de la grădiniţă. În mare, va fi cel de anul trecut, cu zâna toamnă pe fereastră, şi o ploaie zâmbitoare în clasă. Anul trecut am agăţat o mulţime de picături, după modelul de aici, şi copiii au fost încântaţi. Au cerut umbreluţe, că îi plouă la măsuţe 🙂 … Anul acesta ne gândeam ce am putea să mai agăţăm printre picături, să fie şi ceva nou. Prima dată ne-am gândit la umbreluţe de cocktail, nu sunt foarte scumpe, şi se montează uşor. Dar ideea cu umbreluţele m-a tot chinuit luna aceasta… aşa că am găsit o altă soluţie, iar grupa pregătitoare ar trebui să fie în stare să le confecţioneze.

Materiale necesare:umbreluta din carton si pai de plastic

 • carton colorat
 • un pai flexibil
 • lipici
 • elemente de decor

Am realizat şi un model ce poate fi printat pe carton, pentru a uşura pregătirea activităţii pentru un număr mai mare de copii. Dacă lucraţi umbreluţele acasă, puteţi realiza cercul cu ajutorul unei farfurii mai mici.

Decupaţi cercul, de preferat folosiţi o foarfecă decorativă. Tăiaţi pe linie direct către centru, şi decupaţi cu atenţie mijlocul, pentru a realiza un orificiu de dimensiunea bulinei colorate. Dacă decupaţi prea mult, va fi foarte greu să fixaţi paiul. Suprapuneţi părţile aproximativ 4cm, cât să capete formă de umbreluţă, marcaţi spaţiul vizibil şi decoraţi umbrela după preferinţe. Dacă o desenaţi, e bine să nu o lipiţi înainte. Puteţi adăuga autocolante, glitter, sau, dacă aveţi la îndemână, folosiţi perforatoarele decorative.

Pentru mâner folosiţi un pai flexibil. Îndoiţi-l şi potriviţi cu o foarfecă lungimea, apoi introduceţi-l prin orificiul central şi umbreluţa este gata.

umbreluta1

Spor la lucru!

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de toamnă and tagged , , , , , , , .

43 Comments

 1. Multumesc pentru idee!In aceasta toamna o sa ne mutam in noua gradinita si doresc sa ii intampin pe micuti cu lucruri deosebite!Imi sunteti de un mare ajutor!

 2. Asa cum ma asteptam copiii au fost extrem de incantati de ideea cu umbrelute.Au lucrat cu placere!!!Ai un email cu piticii mei.:))

 3. Cris, nu…nu au decupat singuri palaria umbrelutei de data aceasta pt. ca nu avem la grupa decat o singura forfecuta decorativa…(din lipsa bugetului!!!),iar rabdarea nu e punctul forte la o grupa combinata cum am eu(4-6 ani).

 4. Foarte frumos! O idee minunata pentru aceasta toamna. Vom incerca si noi umbrelutele fermecate; iar cantecelul este deosebit! O sa-l invatam si noi. Multumim!

 5. grozave umbrelutele astea,mai ales acum ca au venit si ploile!…iar despre cei care le-au realizat ce sa mai spun..va doresc spor la lucru in continuare si la…cat mai multe idei creatoare!

 6. Pingback: Umbrelute din carton si pai « pitici dar voinici

 7. te rog frumos imi spui de unde pot lua melodia? cum se cheama, sau daca o pot primi prin mail. multumesc mult. spor la lucru, superbe lucruri realizezi

 8. Buna! Felicitari pentru umbrelute imi plac foarte mult dar si mai mult imi place melodia. Daca te rog mult mi-o poti trimite si mie pe mail?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea aninomatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente