Pluta piratilor

Dacă vă plac poveştile cu piraţi, puteţi pune în scenă una acasă. Aveţi nevoie doar de decoruri şi… personajul principal: un pirat în carne şi oase.

Pluta piratilor

Materiale necesare:

  • un dop de plută, rămas de la o sticlă de şampanie;
  • un fir chenille pufos;
  • ochi mobil;
  • hârtie glasată;
  • carton subţire;
  • beţişoare de bambus;
  • acuarele tempera;
  • foarfecă, lipici, aţă.

Pentru a realiza pluta, tăiaţi bucăţi de carton de aproximativ 10×5 cm. Răsuciţi-le pe un creion şi legaţi-le apoi pe fiecare în parte de două beţişoare de bambus. Folosiţi un al treilea beţişor şi o bucaţă de hârtie pentru a confecţiona catargul şi pânza. În vârful catargului, ca orice plută respectabilă de piraţi, steagul negru cu Roger cel Vesel desenat. Oasele şi craniul le puteţi decupa din hârtie albă.

Pentru pirat, aveţi nevoie de un dop de şampanie. Pentru început, pictaţi cu atenţie faţa, părul şi tricoul. Trebuie să aveţi răbdare să se usuce pentru a picta dungile. Realizaţi două orificii laterale, tăiaţi atât cât este necesar dintr-un fir chenille şi confecţionaţi mâinile. Pentru contrast, îi puteţi pune la gât o bandană confecţionată dintr-o panglică roşie. Un accesoriu obligatoriu este pălăria de pirat. Suprapuneţi două bucăţi de hârtie glasată neagră, decupaţi în forma dorită de pălărie şi lipiţi marginile laterale. Nu uitaţi să probaţi înainte dacă orificiul central este suficient de mare pentru a-i aşeza piratului pălăria pe cap. La final, o sabie improvizată dintr-o scobitoare va completa seria accesoriilor piratului.

Acum poate naviga în căutarea aventurii.

Spor la lucru!

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , , , .

6 Comments

    • talentele mele in programare au o limita… din pacate pe tema aceasta de blog diacriticele nu merg decat introduse cu cod html.
      o faceam demult daca suporta tema… sau daca aveam alte idei cum sa pun in practica varianta aceasta. tot ce-am incercat a esuat.
      o respect si eu – limba romana – , de aceea, daca te uiti in codul articolelor, vei vedea ca toate sunt inserate cu cod.

  1. Pirati, plute, catarge…Ingenios, usor de realizat si ce e mai important, atractiv pentru micii nazdravani! Felicitari!
    O sugestie: pentru pluta se poate folosi foarte usor cartonul ramas de la sulurile de…hartie igienica! 🙂 Se taie fiecare tub de carton pe lungime si se ruleaza la dimensiunea dorita. Doar ca trebuie facute provizii inainte de…demararea proiectului. Si asa, mai reciclam ceva. 🙂
    Ganduri frumoase!!!

    • ehe… aveam pentru pluta o varianta din carton ondulat, de la pachetele de biscuiti. dar le-am reciclat pana am uitat pe unde le-am pus… asa ca… am improvizat…

      vacanta placuta in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente