Micul electrician (Buki)

Micul electrician.Motoare electrice.BukiDeşi mai e un pic până la ziua lui Andrei, unele cadouri au început să sosească. "Electricianul ucenic" a fost pentru noi o surpriză deosebit de plăcută… atât pentru copil, cât şi pentru mine. Căci… recunosc, până acum m-am jucat mai mult eu. Of, de ce nu aveam şi noi când eram mici?!

Jocul este recomandat de la 8 ani, aşadar, cum Andrei încă nu i-a împlinit, are o scuză. Iar eu mă încadrez la 8+. Jocul conţine 90 de piese cu care pot fi realizate simple circuite electrice, sau montaje diverse. Au la bază un motoraş, două baterii şi un bec. Mai avem diverse cabluri, întrerupătoare şi suporţi. Recunosc că am făcut un efort, să-mi amintesc ce sunt legăturile în serie şi cele în paralel, dar nu a fost prea greu. Spre ruşinea mea, la fizică nu am învăţat decât electricitate şi optică, mai mult cea din urmă. Nu pot să spun cât de rău îmi pare acum că nu am avut un profesor cu dăruire, care să ne atragă aşa cum ar fi trebuit şi spre celelalte capitole.

Revenind, jocul este însoţit de o broşură explicativă, în franceză. Asta pentru că noi l-am primit în original, de la "mama lui". Versiunea comercializată în România ar trebui să aibă traducerea, conform legilor în vigoare. Pliantul începe cu o lecţie despre electricitate, ca parte a vieţii noastre cotidiene, şi prezintă diversele surse de energie existente. Se trece în revistă noţiunea de circuit electric, şi este explicat modul de funcţionare al unei baterii.

Micul electrician.Motoare electrice.Buki

Micul electrician.Motoare electrice.Buki

Primele lecţii sunt legate de construirea unor circuite simple, o sursă, un consumator – bec, un întrerupător. Apoi urmează explicate cele 10 modele propuse de montaj, dintre care cele mai interesant sunt locomotiva, camionul, buburuza vibratoare, moara de vânt, vaporul cu pescăruşi (mai jos).

Micul electrician.Motoare electrice.Buki

Acum aşteptăm cu interes să mai creştem, şi să-l folosim la întreaga capacitate. Până acum copiii l-au folosit pe post de lego, construind diverse ciudăţenii, cu sens doar pentru ei. Pentru un copil ceva mai măricel (aş merge cu recomandarea până la 10 ani), jocul este minunat.

Info preţ: Toysmall, toypark | Jocuri educative

Cristina H.
Posted in Jocuri și jucării and tagged , , , , , .

4 Comments

  1. Mama, ce fain e! Bine ca ti-ai amintit cat de cat legaturile, eu nici atat nu mi-as fi amintit. Pentru mine fizica e o mare nebuloasa, insa tot m-as fi jucat si eu cu el un pic! 🙂

    • este, pacat ca are totusi destul de putine piese pentru improvizatii creative. adica ar fi fost faine inca cateva becuri macar, ceva rotite, poate niste scripeti …

    • bia, daca nu as sti ca esti tu, as fi bagat comentariul la „spam XXX” si-l stergeam instant 🙂
      dar cum stiu ca intentiile sunt cand se poate de inofensive… poti veni la joaca =))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea aninomatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente