Buf, un ciuf de padure norocos

Am tot amânat să scriu acest articol, pentru că am sperat din tot sufletul să aibă un final fericit.

Sâmbătă noapte mergeam încet… cu maşina, pe un drum de ţară. La un moment dat, în mijlocul drumului, o bufniţa. Se sperie şi zboară… apăs din nou acceleraţia… şi… dintr-o dată mă trezesc cu ea pe parbriz. Am frânat şi m-am dat jos. Poate e doar ameţită. Am pus-o într-un prosop, apoi am oprit în siguranţă să văd ce-a păţit. După cum s-a înfipt în mâna mea când am tras de aripă, mi-am dat seama repede că nu e doar ameţită. Avea osul rupt, se simţea uşor. Am pus-o în coş, şi am venit cu ea acasă.

Am căutat o soluţie… şi am sperat că nu va fi un pronostic sumbru. Humerus, rupt în 3 bucăţi, fără şanse să mai zboare. Soluţia: amputare sau eutanasiere. Şi am continuat să sperăm. Am hrănit-o cu mâna. Nu m-a mai ciupit, nu m-a mai zgâriat. Iris i-a spus Buf. Şi e atât de frumoasă… să mai spună cineva că nu are bufniţa cei mai frumoşi pui din pădure. Mi s-a părut minunată, şi extrem de interesantă. Ne-am privit în ochi de la 5cm… şi ce ochi frumoşi are!

Întrebările au curs… cum de am lovit taman o bufniţa. Cum de am oprit… şi cum de am luat-o. Ei bine… cred că am citit de prea multe ori "Puiul" lui Brătescu-Voieşti. Şi am vrut mereu să schimb finalul. Şi am reuşit.

Acum e la Alex. Un doctor cu suflet, care o operează, şi speră să nu fie nevoie de amputare. Abia aştept rezultatul. Şi prima vizită, căci Irisuca nici nu a vrut să audă că o dăm "de tot". I-am promis că îi spunem doar la revedere, şi acolo unde o ducem va fi fericită. Şi sperăm şi sănătoasă.

Vă invit să o cunoaşteţi pe Buf…

Ciuf de padure, bufnita

Ciuf de padure, bufnita

Sper ca în curând să adaug o poză cu ea sănătoasă.

Aveţi grijă la drum!


Edit, de noapte…
Vestile rele circula repede… au operat-o in seara asta… aripa se infectase… si au amputat-o. Se pare ca pana la urma nu e chiar atat de norocoasa cum credeam.

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in De-ale casei and tagged , , , , .

7 Comments

  1. Regret cele intamplate cu micutul Buf! De anul trecut imi tot vin in vizita in brazii din curte cateva bufnite, mai ales in perioada de imperechere. Daca la inceput imi era teama de ele, acum cand au plecat, le duc dorul. Sper ca Buf sa-si gaseasca un loc unde sa fie fericit!

  2. Da, este un final sumbru pentru o pasare rapitoare dar cu toate astea … nimeni nu ne da dreptul sa luam viata … La FalconVet oamenii vor avea grija si nu cred ca ii va lipsi ceva… in afara de zbor 🙁

  3. Pingback: O leapsa – 5 bloguri preferate « Despre sufletul meu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente