Desenam vietuitoare marine

Chiar dacă nu am luat încă vacanţă, de săptămâna aceasta ne gândim la ea mai mult ca niciodată… e iunie, mai e un pic şi gata. Materia e terminată cam la toate obiectele… şi peste tot se simte deja adierea brizei, de mare sau de munte.

Începem şi noi seria probelor mai relaxate, căci avem ceva mai mult timp la dispoziţie pentru realizarea lor. Sper ca vacanţa aceasta să ne-o petrecem împreună cât mai creativ cu putinţă.

Concursul "Vacanţa la mare" va cuprinde trei probe, în care sper să îmbinăm imaginaţia cu câteva lecţii simple. Cele trei probe se vor desfăşura sub apă, lângă apă şi pe apă. Prima dintre acestea îi provoacă pe pitici să-şi imagineze că sunt scafandri. Urmăriţi cu atenţie filmuleţele de mai jos şi încercaţi să desenaţi singuri câteva vieţuitoare marine. Exemplele sunt mai multe, vedeţi care este cerinţa probei în funcţie de vârsta fiecăruia.

Dar, pentru că vacanţa e lungă, nu ar fi rău să le încercaţi pe toate. Veţi fi uimiţi cât de simplu puteţi realiza un peisaj marin minunat.

Cum sa desenezi delfini si alte animale marine, Editura TeoraIdeea acestei probe mi-a venit răsfoind una din cărţile oferite ca premiu de Editura Teora în cadrul ultimului atelier, organizat la Grădiniţa Cuibuşorul Zânelor. Cărticica este deosebit de utilă celor care vor să înveţe să deseneze, şi este prea greu să folosească doar o imagine dintr-un atlas zoologic. Am folosit orientativ cam jumătate dintre modelele din carte, şi sper că sunteţi îngăduitori cu talentul meu la desen… oricum, nu aş fi reuşit fără ajutorul cărţii, şi recunosc că am trişat puţin, căci am ţinut modelul "sub foaie".

Dacă vi se pare interesantă, găsiţi aici o prezentare mai detaliată a acesteia.

Până atunci, vă provoc să desenaţi peisajul. Detaliile probei le găsiţi aici.

 

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Din culisele concursurilor and tagged , , , , , , , , , , .

2 Comments

  1. Aveti aici niste concursuri la care mai ca imi vine sa particip eu intorcandu-ma la varsta copilariei. Abia astept sa mai creasca si Dante si sa mai venim in concursurile voastre. Cel incheiat cu ciresele mi-a placut tare mult, dar asta cu animalele marine e si mai si . Chiar utile filmuletele astea, parca l-as provoca si eu pe copil la desenele prezentate. Dar deocamdata a lasat-o si el mai usor cu desenul, il cheama mingea si joaca afara, isi exerseaza talentul cu creta pe asfalt.

    • filmuletele sunt facute dupa carte… mi-au dat nitica bataie de cap, dar alta idee de a le explica copiilor nu am avut…
      le gasiti aici si peste un an 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente