Zâna din fetru

Zana confectionata din fetruOk… nu e chiar o zână, căci nu are baghetă. E mai mult o balerină. Sau o păpuşică… ori cum vă place să-i spuneţi.

A fost un model pe care mi-am dorit foarte mult să-l încerc. Pare uşor… dar mi-a luat ceva să-l realizez.

Materiale necesare:

  • două bile de lemn, una mai mare, una mai mică, pentru cap şi corp. Dacă nu aveţi la îndemână, le puteţi modela din pastă ceramică şi le pictaţi apoi după preferinţe.
  • fetru, de diferite culori, decupat în formă de floricele. Modele aici.
  • naylon de pescuit, ac, foarfecă,
  • un fir chenille, câteva mărgele, bumbac pentru păr.

Am început cu modelul printat pe carton. Am decupat florile şi am folosit apoi şablonul pentru a realiza conturul pe fetru. A urmat decupajul fetrului…. care s-a dovedit foarte dificil, am decupat în cele din urmă cu o forfecuţă foarte ascuţită. De aici mai sunt câţiva paşi simpli până la final, partea cea mai grea a trecut.

Tăiaţi firul chenille şi pregătiţi membrele. Dacă nu aveţi la îndemână, merge şi cu un şnur de la o sacoşă de cadouri. Pregătiţi firul de naylon, "în două" (pentru putea lega la final cele două fire între ele). Ideal ar fi unul subţirel, care să treacă prin urechea acului. Prindeţi la capăt picioarele, apoi înşiraţi descrescător florile decupate din fetru. Urmează bila cea mare, mâinile, un guleraş. Eu am folosit o floricică de la mărţişoare, dar poate la fel de bine să fie o bulină din fetru.

Irisuca a insistat să-i facem aripi, si am adăugat o fundiţă din organza. Pentru cap am avut o bilă zâmbitoare, şi am folosit-o ca atare. Podoaba capilară este din bumbac, iar pălărioara din trei buline de fetru, de diferite mărimi. Ultima înşirată a fost o mărgică. Strângeţi firul… legaţi cu nod peste mărgică, şi zâna este gata!

Zana confectionata din fetru

Spor la lucru!

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace.

12 Comments

    • felicia, astept sa lucrati voi. si daca indicatiile sunt de nota 10 ;), inseamna ca va iese.

    • bia…. 🙂
      dragalasa ca mine nu stiu… dar sigur pe mine n-o sa ma vezi imbracata in roz, si cu siguranta nu in combinatia asta de culori 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente