Oua modelate din benzi de pasta ceramica

Zilele acestea ne-am luat cu treabă, concursul de Paşte este în plină desfăşurare, şi creaţiile ne-au cam luat ochii. Sunt câteva care, chiar dacă nu beneficiază de susţinere pentru premiul de popularitate, sunt un candidat serios la premiile de originalitate şi îndemânare. Dacă nu le-aţi văzut încă, vă invit să vizitaţi expoziţia noastră şi, de ce nu, să le şi votaţi pe cele pe care le consideraţi reuşite.

Deocamdată vă propun un proiect foarte simplu de realizat cu copii mici, şi, de ce nu, şi cu cei mari: ouă modelate din pastă ceramică.

Materiale necesare:

  • pastă ceramică, de preferinţă albă
  • acuarele

Aveţi nevoie de un pachet de pastă ceramică, se găseşte în librării. Cea albă este mai uşor de pictat, dar cu tempera vă descurcaţi şi pe varianta roşie. Tăiaţi cubuleţe de pastă şi modelaţi şerpişori. Pe un suport solid modelaţi întâi conturul oului, apoi realizaţi interiorul. Pentru copii mici, o fundiţă este suficientă. Cei mai măricei pot încerca diverse modele, în funcţie de îndemânare. Folositi un ac pentru a întări îmbinările. Aşezaţi deasupra o carte groasă şi presaţi puţin. Lăsaţi apoi pasta să se întărească… dacă aveţi răbdare, pictaţi abia a doua zi. În cazul în care îmbinările nu au rezistat, le puteţi reface cu aracet, înainte de pictură.

Noi ne-am distrat. Eu… cu oul-floricică. Copiii au făcut modelul cu fundiţă. Şi, la cererea lor, am făcut un coş cu ouă. De pictat au pictat numai ei. Eu m-am delectat cu modelajul.

Ouă din pasta ceramica

Ouă din pasta ceramica

Ouă din pasta ceramica

Spor la lucru!

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Modelaj, Proiecte de Paști and tagged , , , , , , .

7 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente