Albine si flori, decoratiuni de primavara

Nu m-am putut abţine… şi am încercat. Emoţii am avut până la final, căci nu ştiam dacă îmi vor ieşi albinuţele şi floricelele. Decoraţiunile au aproximativ 20x20cm, şi se suspendă. Au fost confecţionate din benzi de carton colorat 21x2cm (cea mai mare). Benzile mijlocii sunt 3/4 din cele mari, iar benzile mici – 1/2 din cele mari.

Materiale necesare

  • carton colorat
  • lipici
  • foarfecă / cutter (optional ghilotina)
  • rigla

Albina si floare din benzi de hârtie

Pentru albinuţă aveţi nevoie de:

  • Galben: o banda mare şi două mici.
  • Negru: două benzi mijlocii, una mică, iar antenele se confecţionează din banda 1/4 rămasă de la cele mijlocii.
  • Albastru: două benzi mari, două mijlocii şi două mici.

Albina si floare din benzi de hartiePentru floare aveţi nevoie de:

  • Galben: o bandă mijlocie şi una mică
  • Roşu: cinci benzi mari, cinci mijlocii şi cinci mici.

Pentru a alcătui petalele şi corpul albinei, se realizează mai întâi cercuri din benzile de hârtie. În funcţie de model şi dimensiune, şi se lipesc unele de altele în punctele de contact. Aripioarele se lipesc în sensul de îndoire, adăugând lipici pe aceeaşi parte a unei benzi.

Dacă adezivul se usucă rapid, timpul de confecţionare este extre de redus. Floricelele pot fi confecţionate şi împreună cu copiii, albinuţa necesită ceva mai multă atenţie.

Spor la lucru!


Jurnal de zi, anul de grație 2021

Am reluat proiectul la 10 ani de la publicare cu elevii mei din clasa întâi. Aveam rămase din clasa pregătitoare benzi de hârtie late de 1 cm cărora mă chinuiam să le tot găsesc întrebuințare. Așadar… am făcut flori și albine.

Primele au fost florile, să văd cum se descurcă, apoi mi-am făcut curaj și am trecut la lucruri mai complicate. Am folosit ca unitate de măsură non-standard lungimea caietului, apoi am stabilit jumătatea ei (o piesă mică), am îndoit încă o dată și din patru sferturi am rupt unul (o piesă mijlocie).

Au avut proiectată poza și o schemă a albinei pe tablă și… s-au descurcat singurei, chiar dacă aveam emoții că sunt prea înguste fâșiile. Roiul de albine a plecat fericit acasă.

albine benzi hartie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , , , , , .

25 Comments

  1. Sunt minunate aceste decoratiuni. De curand am descoperit si eu tehnica asta a hartiei rasucite, am incercat cateva martisoare si felicitari, au iesit stangace cred, avand in vedere mijloacele rudimentare folosite, dar eu si cei carora le-am daruit au fost incantati de stradaniile mele. Am sa incerc si la scara mai mare , din carton , cum sugerati voi aici. poate le lipesc pe un colaj si fac un peisaj de primavara. Frumoase idei ne dati, multumim.

    • asa mai cum le-am propus eu aici nu merg decat suspendate. sau eventual pentru un peisaj pe perete….

      nu am lucrat la scara mai mica, dar se pot confectiona si prin quilling, pentru tablouri de mici dimensiuni, bine-nteles, adaptat, nu doar cu un singur cerc.

    • nu sunt idei originale, dar ne dam silinta sa le punem in practica, apoi sa le prezentam si altora.

  2. Pingback: Joaca de primavara | Lila

    • felicitari ca ai lucrat asa ceva. sunt foarte multi cei care nu au facut-o, iar articolul le prinde bine.

      nu reinventez roata, am mai spus-o. doar o folosesc.

    • buna seara!Am admirat toate modelele expuse de dumneavoastra si mi-au placut enorm.As dori, daca se poate sa-mi trimiteti si mie modelele de zane sa le fac si eu cu clasa mea.multumesc anticipat!

  3. Buna ziua!Vă rog să-mi trimiteți și mie Zâna Primăverii cu toate materialele necesare Vă mulțumesc!

  4. Pingback: Quilling pentru clasa pregătitoare | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente