Parfum de ghiocei, etapa a treia

S-a încheiat încă o probă din concursul Parfum de ghiocei, şi avem deja gata pentru mâine o "poală de mărţişoare". Etapa a fost deosebit de interesantă, şi s-a dovedit că varianta de execuţie "la alegere" este şi cea mai grea. Cu mai mult sau mai puţin ajutor din partea părinţilor, copiii au reuşit să ducă la bun sfârşit tema. Sunt foarte mândră de Năzdrăvani, căci ei au avut de rezolvat cea mai dificilă sarcină, aceea de a confecţiona mărţişoare din hârtie răsucită. Sunt floricele simple, dar este pentru ei un început.

Nici şcolarii nu s-au lăsat mai prejos, chiar dacă până acum folia de aluminiu le aducea aminte de gustarea e la şcoală.

Creaţiile copiilor pot fi admirate pe pagina dedicată concursului. Sunt sigură că veţi găsi o mulţime de idei utile pentru toate activităţile de primăvară, nu numai pentru mărţişoare.

Cutie de cadou confectionata din cartonSăptămâna aceasta vom confecţiona cutia pentru cadoul surpriză de 8 martie. Modelul propus are 14x8x4cm, şi se realizează din carton. Părinţii vor printa prima pagină a modelului de aici , iar copiii vor decupa cu mare grijă, numai pe linia continuă, şi vor îndoi, cu ajutorul unei rigle (şi al unui adult), pe linia punctată. Îndoiturile greşite vor duce la eşecul proiectului, aşadar lucraţi cu atenţie.

Pentru decorare, avem, ca de obicei, câteva reguli:

  • Piticii Năzdrăvani vor folosi cel puţin creioane sau carioci. Atenţie, desenele trebuie făcute înainte de a asambla cutia. Dacă mergeţi spre colaj, lipiţi elementele după ce aţi asamblat.
  • Năzdrăvanii pot folosi ce tehnici doresc, dar capacul va fi realizat prin colaj.
  • Şcolăreii şi Şcolarii trebuie să folosească acuarelele, cel puţin pe părţile laterale.

În afară de condiţiile impuse, libertatea este totală în privinţa materialelor şi a tehnicilor ce pot fi folosite.

Mai multe detalii despre această probă găsiţi în pagina dedicată.

Concursul Parfum de ghiocei beneficiază de premii oferite de Editura Edu România. Acestea vor fi oferite prin tragere la sorţi, săptămâna viitoare, pentru fiecare categorie aflată în concurs. Copiii care participă la toate cele trei probe ale concursului vor avea o singură şansă la tragerea la sorţi, pentru a câştiga unul dintre cele două premii oferite la fiecare categorie.

Editura Edu

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Din culisele concursurilor and tagged , , , , , , , .

Un comentariu

  1. va multumesc pentru zana primaverii.Este absolut spectaculoasa.Cand aveti timp,va rog daca se poate as dori si celelalte zane.
    felicitari pentru ceea ce faceti si va multumim tare mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente