Felicitare de martisor cu ghiocei

Vă amintiţi felicitările acelea micuţe… cu un buchet de ghiocei abia ieşind din zăpadă? Ei bine, acum vreo două zile am zărit, în curte la grădiniţă, câteva frunze de ghiocei. Ştiam aproximativ unde trebuie să-şi scoată căpşorul din zăpadă, căci i-am admirat şi anul trecut. Abia cinci frunzuliţe, fără floare… Dar aşteptăm răbdători, e semn că primăvara e la uşă.

Până atunci, acelaşi bucheţel de ghiocei l-am aşezat, din amintiri, pe o felicitare simplă, cu florile în relief.

Materiale necesare:

  • carton colorat, pentru suportul felicitării. Evitaţi verdele, sau cel puţin folosiţi o nuanţă mai deschisă.
  • imprimantă, pentru model, sau, de ce nu, puteţi desena, nu e greu. Modelul se va imprima foarte discret, cu gri.
  • carioci, acuarele verzi
  • hartie albă, foarfecă, lipici, glitter, foarfecă decorativă

Printaţi modelul şi coloraţi frunzele şi codiţele. Tăiaţi apoi o bandă de hârtie cu lăţimea aproximativă de 2cm, şi îndoiţi-o în evantai, cu lăţimea de 1 cm. Desenaţi un oval pe una dintre părţi, şi decupaţi. Număraţi câte aţi obţinut, şi repetaţi operaţiunea până aveţi suficiente "petale" albe. Aveţi nevoie de câte trei pentru fiecare floare.

Lipiţi câte o petală pe mijloc, la fiecare ghiocel. Va părea îmbobocit. Puteţi lăsa şi boboci, dacă doriţi. Pentru un ghiocel înflorit trebuie să mai adăugaţi două petale. Luaţi un oval şi îndoiţi-l pe lung. Adăugaţi lipici pe una dintre jumătăţi, şi lipiţi după model. Repetaţi operaţiunea până terminaţi florile.

La final, folosiţi o foarfecă decorativă pentru marginile felicitării, si adăugaţi glitter, de preferinţă verde, peste frunze. Pentru flori – argintiu.

Felicitare cu ghiocei 3DFelicitare cu ghiocei 3D

Nu mai rămâne decât să stabiliţi destinatarul…

Spor la lucru!

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Felicitări, Mărțișoare and tagged , , , , , , , .

12 Comments

  1. Vazand produsul final, nu mi se pare greu:) Sa vad cand ne apucam de lucru ce-o iesi:) Avem tema pentru sfarsitul de saptamana 😀

    • le puteti face si mai mici, sa semene mai mult a martisoare… printati doua pe o pagina, setati optiunea inainte de print.
      modelul este a4, inchis – a5

  2. as dori si eu aceasta felicitare dar nu o pot scoate la imprimanta ca nu foarte inchisa la culoare(negru e spre gri si nu il scoate)
    multumesc foarte mult!

  3. am realizat aceasta superba felicitare ,arata extraordinar 3d,in realitate arata cu adevarat spectaculos;nu am avut imprimanta,se deseneaza foarte usor cu mana pe o foaie separat,iar ca sa imptimi modelul pe carton suprapui foaoa pe carton si cu un creion apesi peste tot desenul;este mai usor de realizat decat de explicat;spor la treaba…..

    • recunosc, in realitate arata mult mai bine, dar ce sa face, pozele au limitele lor.
      da, poate fi desenata, depinde cate trebuie sa multiplici. modelul este pentru lucrul cu grupuri mari de copii, economiseste foarte mult timp.

    • Aș dori și eu sa citiți articolul, nu doar sa vedeți poza… modelul este la liber, îl descărcați singură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente