Felicitare glisanta

Toamna trecută am răsfoit în librărie la Teora "Cartea zânelor", o carte foarte simpatică, cu o grafică deosebită… dar ceea ce o făcea cu adevărat specială erau ilustraţiile cu imagine dizolvată. Tehnica se încadrează în cele de pop-up, şi poate mulţi nu o consideră foarte spectaculoasă, în schimb mie mi-a plăcut foarte mult.

Cert e că am căutat un pic până am găsit detalii despre confecţionarea unor astfel de imagini dizolvate. Şi… când am găsit, mi-am dat seama că piticii nu pot confecţiona o imagine foarte mare. Şi aşa tehnica este foarte complicată… am aplicat-o doar pentru realizarea unei felicitări de dimensiunea unei cărţi poştale. Oricum sunt destul de puţine şansele de a reuşi singurei, vor avea mare nevoie de ajutor. Decupajul trebuie realizat cu foarte mare precizie, iar lipiturile trebuie realizate cu atenţie. Dar, chiar dacă sunt ajutaţi, vor fi foarte încântaţi de "operă". I-am văzut pe-ai mei pitici cum au reacţionat când am probat prima dată modelul… aproape că nu se mai săturau…

Să trecem la treabă…

Materiale necesare:

  • carton, alb sau colorat, după preferinţe, pentru a printa modelul.
  • o forfecuţă ascuţită sau un cutter
  • lipici
  • decoraţiuni pentru felicitare

Printaţi modelul, şi apoi gândiţi-vă care vor fi cele două imagini ce se vor suprapune. Prima va fi desenată în chenarul de pe partea 2 (găsiţi detaliile de asamblare pe a doua pagină a modelului), a doua în chenarul de pe partea 1. Atenţie, doar desenaţi! Nu realizaţi colaje în această zonă.

După terminarea desenelor, decupaţi cu atenţie modelul. Dacă nu sunteţi siguri că reuşiţi, şi nu aţi mai lucrat cu un cutter, cereţi ajutor pentru decuparea muchiilor centrale. Pentru a funcţiona, trebuie decupate corect. Urmăriţi schema şi indicaţiile de pe a doua pagină a modelului pentru a asambla felicitarea.

La final, puteţi decora partea 3 în funcţie de dorinţe şi inspiraţie. Puteţi să adăugaţi şi o copertă felicitării, pentru mai mult suspans.

Modelul poate fi adaptat oricărei ocazii, dar eu îl voi folosi săptămâna aceasta în tema pentru Şcolarii Năzdrăvani. Ei trebuie să pregătească o felicitare de Dragobete, folosind acest model. Abia aştept să revin cu imaginile, sper ca tema să nu fie prea grea, iar premiile să-i stimuleze.

Exemplu:
Felicitare glisanta

Spor la lucru!

Detaliile probei

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Din culisele concursurilor and tagged , , , , .

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea aninomatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente