Povesti romanesti. Editura Gama

Povesti romanesti. Carte cu CD. Editura Gama

Moş Crăciun, atât de îndrăgit de copiii, ajunge uneori să dea peste cap bugetele de sărbători. Anul acesta am avut Moşul 1, Moşul 2, Moşul 3, şi urmează şi cel mai important, Moşul 4… Moşul 1 a avut sponsorizare de la grădi. Trebuie uneori o justificare pentru fondurile "donate" la grădi, aşa că cel puţin la noi copiii primesc o atenţie în ghetuţe sau sub brad. Nu mi-am bătut capul cu el, deşi dezavantajul a fost că frăţiorii din public, de la serbare, au fost complet ignoraţi. Andrei chiar s-a pus pe bocit, că la el la serbare Moşul a chemat-o mereu şi pe Iris… pe el de ce nu-l cheamă? I-am spus că e vina mea, am anunţat eu că nu vine (deh, îl apucase zelul, că vrea la antrenament!), plus că abia acum i-am dat moşului scrisoarea lui.

Moşul numărul 2, la tati la servici… Degeaba ameninţ eu, că nu sunt cuminţi şi moşul îi pedepseşte, omul roşu tocmai mi-a dat planurile peste cap cu cadouri peste plan. Noroc cu Mosul nr. 3, la serbarea lui Andrei, care le-a dat si scrisorica de avertisment… În schimb a venit cu cadouri mai cu picioarele pe pământ. Andrei a primit materiale pentru ora de abilităţi, cu care sunt tare curioasă ce va face luni, la şcoală. Irisucăi i-a strecurat o carte, căci tot este ea fan al poveştilor de seară de pe cd. Acum putem să citim, dar şi să ascultăm Poveşti româneşti, adaptate de Editura Gama.

Cartea este cu totul altceva decât mă aşteptam de la o carte de poveşti. Fiecare poveste ascunde o surpriză, mai mare sau mai mică, pe lângă textul înconjurat de ilustraţii din poveste

 • Capra cu trei iezi are în plic şase cartonaţe cu personajele
 • Fata babei şi fata moşneagului are o fereastră pentru deschiderea cufărului
 • Punguţa cu doi bani se deschide cu o pagina pliată, la fel şi Doi feţi cu stea în frunte.
 • Povestea porcului are un insert final, tip scrisoare. Ileana Sânziana şi Greuceanu sunt prezentate prin două astfel de scrisori, iar la finalul primeia avem o călimară cu un toc dintr-o pană.
 • Povestea lui Harap Alb are "carte în carte" şi pliculeţ cu personajele, la fel şi Prâslea cel voinic, în pliculeţul căruia găsim obiectele magice cerute de fata împăratului.
 • Palatul de cleştar are ataşate cheile, decupate din carton.

Lucrarea mai conţine:

 • Ursul păcălit de vulpe
 • Broasca ţestoasă cea fermecată
 • Sarea în bucate
 • Povestea unui om leneş
 • Fata săracului cea isteaţă
 • Cinci pâini
 • Rodul tainic

Toate poveştie sunt înregistrate, ca lectură radiofonică, pe cd, urmând cu fidelitate textul tipărit, astfel încât un copil mai măricel poate asculta şi urmări textul singur. Au o lungime medie de 5-10 minute, putine depăşind această limită, făcându-le ideale pentru o poveste de seară.

Lucrarea, format 22x22cm, are coperti groase, cartonate, cu suport pentru cele două cd-uri incluse. În interior, 54 de file groase, lucioase, cu tipar color, pentru poveşti si toate accesoriile.

Iris a descoperit-o cu plăcere, casa a fost plină imediat cu cartonaşele de prin plicuri, iar aseară am început lectura cu Harap-Alb, căci acesta a fost rolul lui Andrei la serbare. Şi am reuşit să ascultăm si povestea fără să adormim, căci versiunea pe care o aveam noi dura o ora… nu 13′. Dacă sunteţi în căutarea unei cărţi de poveşti, dar "mai altfel", răsfoiţi-o pe cea de la Gama.

Povesti romanesti. Carte cu CD. Editura Gama

Povesti romanesti. Carte cu CD. Editura Gama

Povesti romanesti. Carte cu CD. Editura Gama

Povesti romanesti. Carte cu CD. Editura Gama

Info preţ: Libraria Editurii Gama, Libris.ro, Elefant.ro, eMAG.roBiblioteca Năzdrăvanilor

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Gama and tagged , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente