Creativ: joc cu autocolante

Creativ: joc cu autocolante pentru realizat un tablou din hartie

Irisuca a avut parte de două cadouri speciale de la Moş Nicolae. Primul a fost un tablou, ce se realiza din autocolante, al doilea – un "goblen". Tabloul a fost primul care s-a bucurat de atenţie, imediat cum a ajuns acasa. Am mai zis, nu-mi place deloc mosul asta care ajunge în zilele de lucru… ar trebui declarată zi naţională a copiilor, să aibă timp să se bucure şi ei de cadouri!

Aşadar, ne-am apucat… am scos din cutie foliile colorate cu autocolante pretăiate, decorul de pădure, şi folia de acetofan transparent pe care urma să lipim cu grijă. Iniţial am privit cu neîncredere peisajul verde, căutând să găsesc o modalitate de a plasa căsuţa acolo unde trebuie. A rezolvat Iris problema, uite, mami, are model pe spate! Corect, înainte să spui că un aparat nu funcţionează, verifică dacă l-ai băgat în priză, nu? Aşadar am întors decorul pe dos, am suprapus folia de acetofan, şi am început să lipim.Autocolantele sunt din folie de plastic, se aseamănă foarte bine cu autocolantele pentru ferestre. Nu foarte groase, dar suficient de rezistente să poţi trage de ele şi să le dezlipeşti dacă cumva nu le-ai suprapus bine. În schimb erau foarte bine lipite, nu s-au desfăcut uşor, ca cele de hârtie, am avut nevoie de un ac să le desprindem. M-am amuzat, căci pe copertă scrie: fără lipici, fără foarfecă, fără pensule. Oricum am lucrat în echipă. Eu dezlipeam, pasam decupajul, apoi ţineam de folie să nu fugă. Iris era cu lipitul. Trebuie puţină grjă, să nu prindă aer, căci face bule inestetice. Am mai folosit acul de câteva ori, să le desumflăm…

La final, după vreo jumătate de oră şi mai bine, eram foarte mulţumite de rezultat. I-am sugerat să-i găsească un destinatar, numai că e atât de frumos, că nu mă pot hotărî să-l dau… Poate până de Crăciun se va transforma într-un cadou pentru o bunică, o naşă sau o mătuşă. Deocamdată este decor în jocurile ei cu păpuşile.

Creativ: joc cu autocolante pentru realizat un tablou din hartie

Creativ: joc cu autocolante pentru realizat un tablou din hartie

 

Info pret | Jocuri educative

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Jocuri și jucării and tagged , , , , , , .

4 Comments

  1. Multumim pentru idee, Cris!!!
    Hmmm… nu prea apare prin povesti si Andrei H., doar Irisuca…sa fie oare el mai putin harnic, sau…???

  2. Ahaa!Ne-am gandit noi ca alta trebuie sa fie explicatia!:)))

    Si totusi, te fericesc ca ai si o fetita!!!Si noi am fi vrut una…dar nu a fost sa fie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente