Fulgi de nea 3D din hartie

fulgi de nea din hartie 3d

Dintre toţi fulgii de nea pe care i-am văzut, cei 3D mi se par cei mai frumoşi. E drept că nu-i poţi lipi pe geam, şi sunt destul de greu de confecţionat, dar arată minunat. Anul acesta am avut un ajutor nesperat în decorarea sălii de la grădi, şi nu am mai fost singura mămică implicată. Iar surpriza cea mare au fost 10 asemenea fulgi, mai mari, mai mici… care arată minunat în clasă! Încerc să fac şi rost de poze, am făcut la intrare o ghirlandă de trei…

Irisuca a lipsit de la grădi, încă nu a văzut decoraţiunile. Mă tot chinuiam să-i explic ce fulgi minunaţi a făcut mama Biancăi, până la întrebarea de baraj… dar nu ştii şi tu să faci? Ei, ba da, ştiu, dar recunosc că estimasem timpul necesar şi mă apucase durerea de cap. Dar copilul voia să vadă cum arată, aşa că m-am apucat de treabă.

Materiale necesare:

  • hârtie albă sau colorată, după gust 🙂
  • foarfecă, una decorativă are mai mult impact
  • lipici

Se taie pătrate de hârtie, şi se îndoaie pe diagonală. Atenţie cât de mari îi vreţi :). Eu am făcut unul din pătrate cu latura de 10cm. Se taie din ochi, cu foarfeca, paralele cu laturile, fără să se întâlnească. Dacă din ochi e mai greu, puteţi marca cu o rigla, sau dacă vi se pare mai simplu, printaţi şablonul (este A5, puteţi printa două pagini pe A4). După ce aţi tăiat, desfaceţi şi lipiţi colţ pe colţ, benzile impare decupate. Întoarceţi şi lipiţi perechi şi benzile pare. Aveţi un vârf de steluţă. Repetaţi operaţiunea de şase ori, apoi lipiţi între ele cele şase petale. Se lipesc atât la centru, cât şi muchiile. Rezultatul este uimitor. Irisuca mea vrea acum s-o punem în vârful bradului… mai rămâne să văd cum!

Şi… un pic de ajutor video, pentru asamblare:

Alte modele la Atelierul de creaţie

Fulg de nea din staniol Fulg de zapada, sablon pentru fereastra Fereastra decorata cu fulgi de zapada din hartie Felicitare cu fulg de nea prin quilling

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , , , , , , .

50 Comments

    • Ei, sa-i vezi pe cei mari, facuti de mama Biencutei, cu foarfeca decorativa… arata si mai si ca ai mei!
      Mie mi-a cam ajuns unul :). Cei mari nu cred ca sunt asa migalosi, ca cei mici, dar tot iti trebuie jumatate de ora pentru unul.
      Azi sper sa nu mai uit camera, si sa fac si poze la gradi.

  1. Am facut si noi fulgul, dar cu 5 petale, a iesit un soi de stea. Imensa 😀 caci am folosit foi A4. Arata impresionant, chiar si taiat cu foarfeca simpla. Multumim mult pentru instructiuni si pentru sablon, l-am folosit!

    • cu placere.
      am avertizat ca ies foarte mari :D. da, merge si cu 5, am mai vazut. mie mi s-a parut ca trag de ei un pic, si am lasat 6.

  2. Foarte mult imi plac acesti fulgi. Am facut si eu cativa. N-am avut foarfeca decorativa, dar sunt foarte frumosi si asa.

    • fiecare are dreptul sa aiba o parere. normal, daca tot o exprimi, e bine sa o si argumentezi…
      sau pot incerca cel putin sa scrii romaneste… chiar daca e „contra”!

  3. sunt f frumosi eu am facut anul trecut dar fara o foarfeca din aceeea cu model.Dar anul axesta voi face si eu asa.Ies mari si parca ai o satisfactie atunci cand ii vezi.

  4. chiar merita si fiind voluminosi impodobesc frumos locul in care vrei sa ii asezi.Oricum sunteti o educatoare f talentata.Multe si-ar dori sa fie asa

    • nu-i nicio problema, m-am obisnuit deja cu aceasta confuzie, stiu ca este prima impresie pe care o lasa proiectul meu.

  5. din fericire da a reusit mami si mi-a placut la nebunie ! imi plac astea toate lucrarile tale sunt misto pentru mine nu prea, dar mi-a facut mami niste linii si am decupat si mi-a iesit una

    • Fiecare are dreptul la o parere, nu te obliga nimeni sa iti placa.
      Pe mine ma deranjeaza in schimb ca nu scrii corect… „sa stii”, cu doi „ii”…

  6. Multumim frumos pt. idei, si pt. ajutorul la punerea in practica. Am facut cateva decupaje din astea de Craciunul asta, si deja casa arata ….altfel! Un an nou fericit, si mai bun decat 2012!!
    Noua ne plac mult benzile desenate, pe de-o parte, si prichindeii, pe de cealalta parte…poate ne intalnim odata sa facem un ceva impreuna. Asta asa, era doar o idee, aruncata la intamplare. Avem in plan, de exemplu, in 2013, sa ne aventuram intr-un fel de teatru de papusi filmat/pus pe site-ul revistei doille. Oricum, aveti un site minunat, i-am pus bookmark, tineti-o tot asa!
    Liviu & Nicoleta

    • Multumesc pentru compliment!

      Da, de ce nu? Putem discuta. Daca ideea prinde contur, aveti adresa mea la „Contact”.

  7. Fulgii de zapada i-am facut si eu pentru decorul de iarna la gradinita unde lucrez.Au fost foarte apreciati de parinti.Multumim pentru idee si asteptam alte modele de iarna.Va multumesc.

  8. Foarte frumosi, am confectionat cu copiii de la club. Am crezut ca va fi cam dificil pentru ei, dar am avut surpriza de a vedea cat de indemanatici sunt, si ce efect a avut dupa. I-am lipit cu o ata de tavan si arata extraordinar. Multumim!!!

    • Sunt spectaculosi!
      Ceva 3D o sa adaug saptamana aceasta pe blog… daca sunteti abonata la articole, veti vedea cu siguranta.

  9. Pingback: Sabloane pentru fulgi de nea | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente