Acadea de Craciun confectionata din hartie

Acadea decorativa pentru Craciun

Acum vreo 3 ani am găsit în magazin acadele pentru brad. Nu orice acadele, ci tocmai acelea, răsucite, alb cu roşu, care te trimit la dentist, iar efectul in pomul de iarnă a fost maxim. Sper să mai găsesc şi anul acesta pentru decor.

În schimb, iată o acadea ecologică, confecţionată din hârtie răsucită. Până toamna aceasta recunosc că mă chinuiam cu scobitoarea, şi am căutat continuu un ac de quilling. L-am găsit şi sunt în culmea fericirii. Acum trebuie să mai găsesc şi timp să-mi pun ideile în aplicare.

Materiale necesare:

  • carton alb şi roşu, tăiat benzi subţiri de aprox. 5mm. O ghilotină ar fi soluţia ideală, dar cu o riglă şi un cutter se rezolvă problema.
  • lipici, de preferinţă aracet sau lichid, nu stick, pentru că trebuie să lipească foarte bine. Şi Picătura este o soluţie bună.
  • un sablon de plastic, cu forme geometrice, neapărat să aibă un cerc de dimensiunea viitoarelor buline.

Confecţionarea este simplă. Se răsuceşte hârtia, cu acul special sau pe scobitoare, se aşează apoi în şablonul e plastic (toate vor avea astfel aceeaşi dimensiune) şi se lipeşte. Se repetă operaţiunea până se obţine numărul dorit de buline, apoi se lipesc între ele pentru a alcătui o acadea. Migalos, dar impresia artistică este deosebită.

Am început timid capitolul despre quilling la Atelierul de creaţie , exemplele sunt puţine, dar continuăm cu mult curaj. Şi piticilor a început să le placă, nu au încă îndemânarea necesară, dar vom perseva şi revenim cu noi creaţii.

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente