Frumoasa din Padurea Adormita, teatru de balet. Editura Teora

Frumoasa din Padurea Adormita, teatru de balet. Editura Teora

Luna aceasta nu ştiu cum se face, avem o mulţime de prieteni sărbătoriţi, printre care şi pitica mea. Tot luând cadouri, am strecurat printre cărţi şi cadoul Irisucăi. Pe principiul ce ştiu copiii, am zis că voi ajunge cu cartea acasă, fără să o vadă. Ţi-ai găsit…

În troleu încerc să îi abat atenţia cu o altă cărticică. Iată dialogul…

Mami, şi ce mai ai în geantă? Păi… cărticelele pentru Bia, pentru Robe…
Şi mai ce? Tac mâlc.
Ai şi pentru mine ceva, nu-i aşa? Da, am. Dar o să vezi de ziua ta. Dacă îţi arăt înainte, nu vei primi un alt cadou… când vrei să vezi?
De ziua mea. Pauză. Mami, dar e cu prinţese? Vrei să ştii sau nu?
Nu vreau să ştiu. Pauză lungă. Mami, e cu Cenuşăreasa?… Nu, nu cred, tu ştii că preferata mea e Aurora… nu-mi spune, nu vreau să ştiu. Pauză. Îmi arăţi doar un pic?

Frumoasa din Padurea Adormita, teatru de balet. Editura TeoraAcasă, normal, secretul a fost dezvăluit. Încântare maximă, Aurora, prinţul… Am montat repede scena şi i-am arătat cum se pun figurinele. Apoi am început să citim povestea. Cd-ul a luat calea dvd-ului, iar Iris, cu telecomanda în mână, se joacă de-a teatrul.

Recunosc că nu ştiam mare lucru despre baletul Frumoasa din Pădurea Adormită. Ştiam povestea, pe care o ştie toată lumea. Ştiam că există şi baletul, dar cam atât. Acum am reuşit să punem în scenă, cu prolog şi trei acte, povestea frumoasei prinţese Aurora. Cartea care însoţeşte cd-ul şi macheta detaliază, pentru fiecare act, ce parte trebuie rulată de pe cd, ce personaje, şi ce decoruri trebuie folosite. La fiecare, un scurt pasaj redă povestea şi ce anume se întâmplă pe scenă. Iris, normal, se joacă cum vrea ea.

Am încercat să redau pe scurt jocul, mai mult ca regizor. Ca fond muzical am ales Valsul Frumoasei din Pădurea Adormită, partitura fiind cunoscută de toate fetiţele datorită ecranizării Disney.

Lucrarea conţine macheta scenei, 25x30x5cm, care se deschide şi se instalează cu uşurinţă. Partea din spate este prevăzută cu un sertar, pentru depozitarea decorurilor şi figurinelor. În plus, în sertar, o carte cu 16 pagini conţine indicaţii pentru punerea în scenă şi cd-ul original. Un cadou minunat, mă bucur că am urmat sfatul primit de a merge pe această idee.

Irisuca a văzut că am pregătit articolul pentru blog. A încercat marea cu degetul, dacă „doar” asta e cadoul ei… apoi a intrebat naivă… nu au si Lacul lebedelor? Aşa frumos ar fi…

Info preţ: Teora.ro , elefant.ro, Libris.ro

Biblioteca Năzdrăvanilor

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Teora and tagged , , , , , .

2 Comments

  1. Tocmai am primit-o si noi, este mi-nu-na-ta! N-am cuvinte de cat de spectaculoasa este si ce grafica extraordinara are. Sunt uimita de ceea ce mai scot editurile pentru copii. E si carte si joc in acelasi timp, e cultura la cutie pentru micuti.

    • 🙂 ma bucur ca va place!
      stai sa puna eliza in scena propriile ei piese, sa vezi ce te distrezi atunci cu ea.

Lasă un răspuns

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente