Podoaba din pene pentru un costum de indian. Decoratiuni pentru Halloween

Pene de indian. Halloween

Da, ştiu, îmi veţi spune că Halloween-ul nu e o sărbătoare românească. Şi că am importat-o. Dar… putem să-i condamnăm pe copii că au ales un carnaval înainte de vacanţă?! Nu sunt înnebunită după materialele achiziţionate de-a gata, aşa că ne apucăm de confecţionat o podoabă din pene pentru un mic indian. Şi pentru că nu putem jumuli nicio zburătoare pe terasă, vom realiza penele din hârtie.

Materiale necesare:

  • hârtie divers colorată
  • foarfecă
  • lipici
  • câteva coli albe, carioci

Pentru început se pregăteşte banda pe care se vor prinde penele. Se taie fâşii lungi de hârtie albă, de aproximativ 5cm lăţime. Se prind între ele pentru a acoperi întreaga circumferinţă a capului. Se decorează cu carioci sau acuarele, pentru a obţine culori cât mai vii. Apoi se pregătesc penele.

Pentru o pană se îndoaie o coală colorată, ca pentru evantai, cu 2-3cm lăţime. Se taie cu foarfeca pe lung, pentru a imita arcuirea unei pene. La nevoie, se poate trasa înainte, cu un creion, linia de urmat. Îndoită, se franjurează până aproape de bază. Se desface, fără a presa prea tare îndoitura, căci este muchia ce va ţine pana ridicată. Se pregătesc toate penele necesare şi se lipesc, suprapuse ca solzii de peşte. După ce penele au fost lipite, se adaugă pe interior înca o bandă de hârtie, pentru a le împiedica să se desprindă.

La final, micuţului indian nu-i mai lipseşte decât o cămaşă specifică.

Pene de indian. Halloween

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Halloween and tagged , , , , , , , .

2 Comments

  1. M-as bucura mult daca ati putea sa imi trimiteti si mie lucrarile d-voastra minunate. Va multumesc anticipat!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente